Kanadas premiärminister tillrättavisade kvinna som sa ”mankind”

KANADA. Under en frågestund med medborgare tillrättavisade Kanadas liberala och feministiska premiärminister Justin Trudeau en kvinna som använde ordet ”mankind”. Istället menade premiärministern att hon borde använda det påhittade ordet ”peoplekind”, eftersom det är mer ”inkluderande”.

Det var i samband med en frågestund i ett rådhus som en ung kvinna frågade Kanadas liberala premiärminister Justin Trudeau om han inte kunde göra underlätta verksamheten för kristna välgörenhetsorganisationer, som hon menar hålls tillbaka av dagens kanadensiska lagstiftning. Hon avslutade sin fråga med att säga att ”moderlig kärlek kommer att förändra framtiden för mänskligheten (mankind)”, vilket fick Trudeau att reagera starkt.

Han valde då att förklara för henne att ”vi” föredrar att använda ordet ”peoplekind”, som han menar är mer ”inkluderande” än det brukliga ”mankind”.

Se den feministiske premiärministerns uppläxning nedan:

Justin Trudeau är partiledare för partiet Liberalerna och har varit Kanadas premiärminister sedan 2015. Under hans regim har landet blivit alltmer ökänt för sin aggressiva kulturmarxism. Förra året infördes exempelvis en hårt kritiserad lag som förbjuder all kritik mot modern ”könsteori” i Kanada. Lagen innebär bland annat att man kan man straffas ifall man refererar till en ”transsexuell” person med dennes biologiska kön.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
anschKlausFredrika_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Själv gillar jag inte heller ordet ”mankind”, för där brukar inbegripas inte endast faktiska människor – utan även negrer, zigenare och annat patrask, som egentligen inte är mycket bättre än apor. Vi borde använda ord som ”aryankind” istället.

Annars måste det ju också sägas att Trudeau är lika mycket av en skam för sitt land som Löfvén för Sverige. Det är betungande att vara kanadensare eller svensk i dag.

Fredrika
Medlem

Men för länge sedan var det självklart att man med mankind menade den vita befolkningen. Ordet kan gått återfå den snävare betydelsen. Det kommer också att vara mer relevant när vårt samhälle inte befattar sig med rasfrämlingar, inte försöker utnyttja dem eller kolonisera dem. Bara låta dem vara. Då kommer vi åter att tala med och om vårt eget folk som då begreppsmässigt blir mankind eftersom det är vi som räknas för oss. Ett mer etnocentriskt perspektiv. Mindre förtryckande än vad globalistbankernas värld är, som sagt.

Klaus
Medlem

Engelsk ”man” betyder båda människa och man. ”Every man and woman, and child” betyder varenda en.
Tysk ”die Menschheit” inkluderar alla människor (Männer, Frauen, Kinder, alle Rassen). Måste man säger ”kanadensare och kanadensiskor” istället för bara ”kanadensare”? Judar och judinnor?
Jag tror det är småborgerligt kommunistiskt viktighetsmakeri.

ansch
Medlem
ansch

HAHA denna massiva hanrej ger mig alltid ett gott skratt! Som någon i youtube-kommentarerna sa: ”Every time Trudeau speaks, a testicle dies.”