Kanadas premiärminister i black face-skandal: ”Jag ber om förlåtelse”

SKANDAL. Kanadas premiärminister Justin Trudeau har avslöjats med skelett i garderoben mitt under pågående återvalskampanj. Enligt avslöjanden har han vid minst tre tillfällen i sin ungdom målat ansiktet svart, något han nu ber hela det kanadensiska folket om ursäkt för.


Global News avslöjar den antirasistiske Justin Trudeau som en hemsk black face-person.

Justin Trudeau har blivit ökänd i hela världen för sin vänsterliberala politik som han implementerat i Kanada sedan han tillträdde som landets premiärminister 2008.

Under förra veckan inleddes återvalskampanjen för Trudeau och Liberala partiet, men redan nu har han stött på stora problem då bilder på honom som ung med så kallad black face har börjat dyka upp.

Inte mindre än tre olika bilder från tre olika tillfällen har ”avslöjats” av den liberale, feministiske och antirasistiske Trudeau. På en av bilderna, som kommer från en temafast på en privatskola för 18 år sedan, syns Trudeau med turban och svartmålat ansikte och händer.

— År 2001 undervisade jag i Vancouver och deltog på en gala med arabiskt tema. Jag klädde ut mig i Aladdinkläder och hade smink på mig. Jag borde inte ha gjort det. Jag borde ha vetat bättre men det gjorde jag inte och jag är hemskt ledsen för det, sade Trudeau under en pressträff på onsdagen, enligt Reuters.

Han passade då även på att erkänna att han målat ett black face på sig själv vid ett annat tillfälle under skoltiden, nämligen när han framförde den jamaicanska folkvisan ”Day-O” inför publik. Men enligt Trudeau kände han 2001 inte till att detta var ”rasistiskt”, något han dock gör idag.

— Jag ångrar att jag gjorde detta, kommenterade Trudeau.

— Jag ber det kanadensiska folket om förlåtelse. Det var en dum sak att göra. Jag är besviken och arg på mig själv för att ha gjort detta, sa han vidare.

Under torsdagen dök ytterligare bilder upp på Trudeau med svartmålat ansikte. Denna gång från Global News som presenterade en film där den kanadensiska premiärministern ses med black face. Samtidigt är inte detta från hans uppträdande med den jamaicanska folkvisan som han tidigare krupit till korset med, vilket innebär att han vid minst tre tillfällen målat sitt ansikte.

Avslöjande fick Trudeau att hålla ytterligare en presskonferens.

— Att måla sitt ansikte mörkt är alltid oacceptabelt. Jag borde ha förstått det då och jag skulle aldrig ha gjort det, sa Trudeau.

När han vid andra presskonferenser pressade på hur många gånger han egentligen har burit black face ville han inte längre svara på den frågan.

I skrivande stund har Justin Trudeau inte uttryckt några planer på att avgå. Hans politiska motståndare har dock gjort sitt bästa för att använda black face-skandalen mot honom.

— Det var rasistiskt år 2001. Det är rasistiskt nu, säger exempelvis Konservativa partiets ledare Andrew Scheer, som är ”extremt chockad och besviken” över bilderna på Trudeau.

Trudeau har dock redan överlevt fler korruptionsskandaler än någon annan kanadensisk politiker.

Källa:
Justin Trudeau pressas för svärtat ansikte

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Child-Of-GodCaesar-AureliusGrottbjörnenVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Har man inga andra problem i Kanada? Lite skoj skall de . . . . jag vet snart inte vad man skall icke vita utomeuropeisk folk för. Humorlösa individer – eller? Ja, där har vi det. ” Dessa humorlösa individer som väller in i Europa osv. Så länge HMF lagen inte förbjuder uttrycket också.

Grottbjörnen
Medlem

Det är ju inte ens blackface-makeup, han är bara utklädd till neger, blackface är mer en nidbild och har stora röda läppar och vitt smink så ögonen ska se större ut

Caesar-Aurelius
Medlem

Det var betydligt roligare förr:
Blackface Minstrel Show ComedyCotton and Chick Watts

https://vk.com/video-157237914_456239488

Grottbjörnen
Medlem

marxisterna kunde skoja förr också, detta är ju en video av en av DDRs nationalskalder,visserligen är väl budskapet antirasistiskt, men ändå skönt att se att inte ens DDR var så överkänskliga som man är idag https://www.youtube.com/watch?v=FPaE7BGwNTI

Child-Of-God
Medlem

den konstnärliga friheten är stor. var det nån poliskvinna som sagt vid ett annat rasist ärende.