Kanada anklagas för folkmord på 2SLGBTQQIA-indianer

UTRIKES. Kanada anklagas för folkmord på indianer i en 1200-sidors lång rapport. Det är speciellt kvinnor och ”2SLGBTQQIA-människor” som blivit utsatta.

Det är regimen i Kanada som i en 1200-sidors lång rapport anklagas för folkmord på indianer, och speciellt mot kvinnor, flickor och ”2SLGBTQQIA-människor” – som innebär tvåsjälade, lesbiska, homosexuella, bisexuella, transpersoner, queer, undrande, intersexuella och asexuella.

Den sistnämnda gruppen är den mesta utsatta enligt rapporten, som enligt människorättsorganisationer målar upp en bild av #Metoo fast mycket värre.

I rapporten som bland annat baseras på vittnesmål från 468 familjer, våldsutsatta och expertvittnen kan man läsa om bakgrunden till folkmordet:

Folkmordet har fått kraft från koloniala strukturer, särskilt dokumenterat av Indianlagen (en kontroversiell lag från 1876 som reglerade indianreservaten i Kanada), Sixties Scoop (en 40 år gammal politik om att ta med indianer eller rasblandade barn från sina föräldrar för att adoptera dem till vita familjer, avslutades på 1980-talet), internatskolor och brott på människor och inuiter, metis och ursprungliga nationers rättigheter, som direkt har lett till dagens ökande våld, död och självmord i urbefolkningen.

Rapporten kallar Kanadas konsekventa praxis för att blunda för urfolkets utsatta situation för ”rasbaserat folkmord” och argumenterar för terminologin med att ”folkmord är summan för de sociala praxism, antagelserna och handlingarna” som har gjort det möjligt.

Med-grundaren av den Toronto-baserade organisationen som samlar in namn på försvunna och dödade indiankvinnor, Audrey Huntley, har berättat att ett problem är att indianreservaten är underfinansierade.

— Reservaten är underfinansierade, det finns kronisk brist på hus, det är inte tryggt drickesvatten, har Huntley sagt.

Ledaren för Indigenous Governance, Pamela Palmater, säger att det har varit flera decennier med kriminell aktivitet mot indiankvinnor och hon uppmanar internationella samhällen att sätta press på den kanadensiska regimen om att utreda händelserna.

— Det är nästan som #Metoo-rörelsen när kvinnor inte blir trodda när de har blivit våldtagna eller utsatta för sexuella övergrepp. För urfolkskvinnor har det blivit värre, sa Palmater.

Kanadas premiärminister Justin Trudeau medgav när han mottog rapporten att de har svikit urbefolkningen och 2SLHBTQ-människor och har lovat att införa en nationell handlingsplan mot våld mot dessa.

Källor:
Canada anklages for folkemord – mot 2SLGBTQQIA-indianere
Canada guilty of decades-long ’race-based genocide’ against indigenous people – inquiry

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
KlausVeraGrottbjörnenHenke HimmlärPåläst Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Dissident
Medlem

På prat om Kanadas indianer: Forskningen hävdar att varför nordbor/nordeuropéer ser ut som de gör (ljus hy, blå ögon, ljust hår osv) och vad nordeuropéers/nordbors höga intelligens kommer av, skulle vara att vi har utvecklats här uppe i Norden. Om detta stämmer så borde indianerna i Kanada, på samma breddgrader som Skandinavien, också se ut som oss och ha vår intelligens? Samma sak med eskimåerna (de borde vara superariska ;) i o m att de är ännu mera norr ut ), samt med samerna (fram till år ca 1880 så var de ännu inte utblandade med 70-90 procent germanskt/ariskt blod,… Läs mer »

Påläst
Medlem

På senare år har man upptäckt att vi har gener från neandertalarna, vilket jag tycker låter troligare. Neandertalarna hade ljus hud, ljusa ögon och hög intelligens.

Henke Himmlär
Medlem

Det är intressant med neandertalarna. De hade en större hjärnvolym än den ”moderna människan” och hade i övrigt en fysik som var bättre anpassad till ett kallare klimat. Och ja, vi har gener från neandertalarna i oss.

Hela den här grejen med neandertalarna borde vi ta upp oftare. Våra fiender tycks inte riktigt gilla att vi kanske inte är från Afrika helt och hållet. 😉

Klaus
Medlem

De orientaliska judarna härstammer väl från afrikaner, krullhårig och tjocka läppar.

Dissident
Medlem

Det som forskningen idag väljer att benämna som neanderthalarna, kan ha varit dessa ursprungliga arier som alltså inte verkar ha kommit från utsidan av Jorden, från början, utan från insidan.

Här finns en del intressant om neanderthalarna, den s k ariska knölen, och om hjärnvolym osv : https://tinyurl.com/y254rzhw

Personligen är jag dock böjd mera åt att tro att våra ariska förfäder (dvs som också ursprungligen kan ha kommit inifrån Hollow Earth) var de som forskningen idag väljer att kalla för Cro-Magnon. Se vad Miguel Serrano säger om detta:

https://en.wikipedia.org/wiki/Esoteric_Nazism#Miguel_Serrano

Tilläggas skall också att Cro-Magnon hade stor hjärnvolym på ca 1600 kubikcm, https://en.wikipedia.org/wiki/European_early_modern_humans#Physical_attributes

Grottbjörnen
Medlem

har för mig att det har med D-vitamin och spannmål all göra, vi åt spannmål häruppe och behövde därför mer D-vitamin och då blev vi ljusare för att få mer solljus, indianerna åt väl knappast något spannmål och förblev lite mörkare, man ser ju på endel asiater från norra Asien där man äter spannmål att de är ljusare än folk från södra Asien också (ingen expert så finns säkert fel här, men nåt sånt här iaf.) och blå ögon gör att man ser bättre i mörker

Vera
Medlem

Ett fenomen som jag undrade över och har fått tydliga svar av en naturlig orsak. Min son var mörkrädd i barndomen medan min dotter 3 år yngre inte var det. Efter mörkrets inbrott fick flickan alltid följa med sonen utanför stugan. Så många år senare när jag promenerade med dottern sent en nattsvart kväll utbrast hon : ”Titta Mamma hur hararna leker på tennisbanan där borta!” Jag såg inte ett dugg i mörkret. Hennes blåa ögon kunde se det. Alltså fick jag förklaringen att vissa personer inte är mörkrädda då de har mörkerseende. Alla blåa ögon har inte den fördelen.

Påläst
Medlem

Mörka asiater som thailändare har mycket lägre IQ än koreaner, japaner och kineser.