Undersökning: Över 1 500 ”hotar” att komma till Almedalen

VECKANS FRÅGA. Över 1 500 personer, och 1 000 garanterade, kan tänka sig att åka med Motståndsrörelsen till Almedalen.

En högtravande Meit Fohlin på Twitter den 23 januari. Fem dagar senare löd budskapet från samma konto: ”Vi ska göra allt vi kan för att inte igen se hur NMR finns på vår mark”.

Förra året gjorde Nordiska motståndsrörelsen massiv succé under Almedalsveckan. Detta har bekräftats av Novus som i en undersökning visade av Nordiska motståndsrörelsen dominerade politikerveckan.

Detta är något som vare sig politiker, journalister eller andra makthavare har gillat. Ropen på censur har haglat sedan dess från yttrandefrihetsmotståndare inom hela etablissemanget.

När Nordiska motståndsrörelsen höll sin presskonferens under lördagen framkom att organisationen kommer att närvara på Almedalsveckan även detta år. Emil Hagberg från organisationens riksledning yttrade skämtsamt att man skulle ”släppa lös 1 000 fulla skinheads” i Almedalen ifall Region Gotland väljer att neka Motståndsrörelsen plats.

Detta fick Regionstyrelsens ordförande Meit Fohlin (S) att i en Fake News-intervju med den systemlojala lokaltidningen Hela Gotland utmåla skämtet som ett ”hot” och förklara att Nordiska motståndsrörelsen nu minsann inte är välkomna under politikerveckan.

I själva verket hade Region Gotlands kriminella politiker då redan förklarat att man tänker bryta mot lagen för att hindra Nordiska motståndsrörelsen från att delta. Detta lagbrott är enligt Eva Ahlin (C), som är ordförande för Almedalsveckans arrangörsgrupp, något som alla riksdagspartier ställer sig bakom.

Veckans fråga: Över 1 500 ”hotar” att komma till Almedalen
Nordfront ställde frågan till sina läsare hur många som kan tänka sig att åka med Motståndsrörelsen till Almedalen och det visar sig att det är ännu fler än 1000.

Det rör sig om sammanlagt 1 018 personer som uppgett att det är ”självklart” att de kommer om de får förfrågan, medan ytterligare 534 personer säger ”kanske”. Alltså sammanlagt 1 552 personer. Förra året närvarade cirka 30-40 personer från Nordiska motståndsrörelsen.

Hur många av de 1 500 som är ”fulla skinheads” framgår inte av frågan. Än värre för Meit Fohlin och hela etablissemanget är att det i de allra flesta fall förmodligen rör sig om dedikerade personer som kommer för att ställa makthavarna mot väggen.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

Jag skulle kunna tänka mig att åka tillsammans med Motståndsrörelsen till Almedalen – detta är dock inget löfte. Jag skulle i så fall vilja ha någon form av journalistisk roll, som tex att gå runt och ställa lite olika frågor till folk. Bla är jag väldigt nyfiken på hur många människor som verkligen är rädda för Motståndsrörelsens närvaro och hur de motiverar denna rädsla. Det är ju ett mantra hos (((Lügenmedia))) att upprepa in absurdum hur rädda folk är för NMRs närvaro i alla möjliga sammanhang. Det skulle vara väldigt intressant att få en mer nyanserad bild av den saken.… Läs mer »

Vera
Nybörjare
Vera
2 år sedan

Viljan finns – men orken. Det var en fin kampupplevelse 2017 och se Gotland. Du som inte varit med – tvekar ej ( drick öns mjölk!)

nordbo
Nybörjare
nordbo
2 år sedan

De här måste planeras in – om 1000 pers/sympatisörer skulle frodas runt NMRs centrum på Gotland så skulle det ge ett intryck av seriöst intresse för NMRs politik.(vilket det redan är såklart,men på plats så blir det extra)

Alla behöver inte eller kan vara starka aktivister.

Jag kan se det framför mig när det brann till i huvudet på sossen foolin efter Emils skämt.

Det är nya sossenamn som dyker upp hela tiden under alla möjliga olika sammanhang som är relaterat till Nordiska Motståndsrörelsen.

Socialdemokrat = Syntax Error

André Devecseri
Nybörjare
André Devecseri
2 år sedan

Kan jag hitta billigt boende i Visby så sluter jag självfallet upp!

Kim
Nybörjare
Kim
2 år sedan

Telt =)

André Devecseri
Nybörjare
André Devecseri
2 år sedan
Reply to  Kim

Får köpa det i så fall.

Kristoffer
Nybörjare
Kristoffer
2 år sedan

Passar mig utmärkt då jag befinner mig på Gotland den veckan av andra skäl. Men jag hoppas då att Emil står och delar ut kaffekask=)

vörtis
Nybörjare
vörtis
2 år sedan

Vore trevligt att ha vägarna förbi då. Men jag kommer inte att raka av mig håret!