Kampturné i Skåne

Av ,
Nordiska motståndsrörelsens ledare
0

Den 27 – 29 December, mitt i den mest hätska kommersen på grund av mellandagsrean, så valde en handfull aktivister från Näste 3 Skåne/Blekinge att åka ut på en tre dagar lång turné, utrustade med ett hundratal nummer av Nationellt Motstånd och Organisationens fana med riksrunan.

Under dagarna så hann aktivisterna med att besöka Simrishamn, Hässleholm, Kristianstad, Bromölla, Sölvesborg, Karlshamn och Ängelholm.

Det blev tre fartfyllda dagar med många tidningar sålda, nya sympatisörer och kanske till och med blivande aktivister, mycket skratt och god gemenskap men också med en hel del munhugg och polistrakasserier.

Nedan följer en rapportering från samtliga städer som aktivisterna besökte.

Simrishamn
Gatorna i Simrishamn syntes närmast opåverkade av mellandagsreans köphets och det var ganska så glest med folk ute denna dag. Det såldes dock några tidningar och en del intressanta diskussioner fördes. Anmärkningsvärt var en totalt hjärntvättad kvinna som vägrade tro att Motståndsrörelsen inte ville skicka ut hennes släkting som kom från England.
Efter en timme gav man sig vidare på resan mot nästa mål som var:

Hässleholm
Här ställde man upp vid Gallerian i staden och efter ett tag så kom det fram ett par rasfrämlingar som ville bråka med en av aktivisterna. Blixtsnabbt backade de övriga kamraterna upp aktivisten och när främlingarna förstod att inte Motståndsrörelsens mannar backar i första taget så gav de sig ifrån platsen.
Försäljningen gick tyvärr denna dag ganska trögt i Hässleholm och man valde att avsluta dagen efter lite mer än en timme i staden.

Andra dagen startade i:
Kristianstad
I den inarbetade staden Kristianstad är det mer regel än undantag att Organisationens aktivister finns på plats åtminstone en gång i veckan.
Försäljning gick denna dag bra som vanligt och det såldes ett tvåsiffrigt antal tidningar under de 90 minuter som Motståndsrörelsen fanns på plats.
Det hade säkert sålts ännu bättre denna dag om det inte vore för att polisen efter halva tiden kom till platsen för att trakassera aktivisterna.
Vad de uniformerade herrarna ville var tveksamt men de propsade på att de skulle ha tag i någon ”ansvarig” bland aktivisterna och att de ville ha namn och personnummer på denne.
De fick dock inte vad de ville och efter ett tag gick konstaplarna bort en bit från platsen för att fortsätta bevaka försäljningen på avstånd.
Nöjda med insatsen i Kristianstad så begav sig våra vänner vidare till:

Bromölla
Då Bromölla är en ganska liten stad med ett litet centrum så valde aktivisterna här att istället ställa upp vid Ica Maxi. Närmare en timme höll de sig kvar där och sålde ett par tidningar och höll en del diskussioner, främst av positiv karaktär.
Det var väldigt lugnt i Bromölla, nästan lite för lugnt, så man åkte istället till:

Sölvesborg
Detta skulle komma att bli den första organiserad nationalsocialistiska aktionen i Blekinge på väldigt länge och kändes så klart därför extra intressant.
Av erfarenhet har vi lärt oss att desto oftare och mer regelbundet man syns i en stad, desto bättre brukar responsen bli och första gången i en ny stad kan därför vara lite svår, medan det redan andra eller tredje gången brukar gå mycket bättre.
Tyvärr visade erfarenheten sig rätt även denna gång.
Det såldes ingen Nationellt Motstånd i Sölvesborg denna dag, men däremot så fördes många debatter och garanterat så kommer antalet besökare till http://www.patriot.nu från Sölvesborg att öka en hel del efter aktionen.

Nästa stopp blev:
Karlshamn
Staden som är ökänd som en av Sveriges mest röda städer skulle också få besök av Motståndsrörelsens aktivister som fanns på plats i staden ca en timme. Under timmen stod man först vid två gallerior, för att sedan avsluta på en central gågata.
Vid de bägge galleriorna förlöpte allting lugnt och här såldes också ett mindre antal tidningar, men vid gågatan piskades stämningen upp lite då ett par narkotikapåverkade vänsterextremister kom till platsen. Först betedde de sig bara allmänt lustigt, de slängde sig ner på marken och gapskrattade. Sedan efter en stund blev kommunisterna istället mer otrevliga och började fälla hotfulla och nedsättande kommentarer mot nationalsocialisterna.
De röda fick självklart ordentligt svar på tal utav Motståndsrörelsen, vilket gjorde att de istället frenetiskt började ringa efter förstärkning.
Någon förstärkning tycktes dock aldrig komma, kanske vågade de sig inte till platsen eller var de väl för upptagna med sina drogrus.
Oavsett vilket så närmade sig dagen sitt slut och våra kamrater valde att avsluta dagen efter att man väntat på bolsjevikförstärkningen i 15 minuter utan att den dök upp.

Sista turnédagen var det dags för:
Ängelholm
Här började dagen riktigt bra. Många tidningar såldes och flera ungdomar på orten blev glada över Organisationens närvaro och visade sig vara intresserad utav att hjälpa till i kampen för det fria Norden.

Alla var dock inte positiva till budskapet som spreds i Ängelholm, efter ca 40 min dök nämligen åsiktspolisen upp på plats och började sina politiska trakasserier mot oliktänkande. Ängelholmspolisen var oerhört otrevlig och aggressiv och hotade med att arrestera alla aktivisterna om de inte tillät sig bli åsiktsregistrerade. Polisen lät också meddela att aktivisterna var misstänkta för olaga ambulerande försäljning, en brottsmisstanke som sällan eller aldrig används emot någon annan än Motståndsrörelsens aktivister runt om i landet.

Aktivisterna delade upp sig lite så att i ca femtio minuter till efter att polisen anlänt till platsen så kunde ett par utav dem fortsätta med tidningsförsäljningen samtidigt som ett par utav dem fick lägga närmast all sin tid på att argumentera med de uniformerade.

Fler poliser anlände efter hand och totalt två stycken vanliga radiobilar och en buss fanns nu på plats och det var alltså helt plötsligt fler poliser, avlönade av skattebetalarna, på platsen, än vad det var motståndsmän.
Nationalsocialisterna valde att ta en paus för en bit mat.
Polisen fortsatte då att bevaka dessa och parkerade utanför restaurangen. Här stod de kvar i säkert trettio minuter innan de lämnade platsen, kanske för att lägga fokus på riktiga brott istället för påhittade, eller kanske bara för att det var dags för kafferast.

Med ny energi i kroppen efter måltiden och efter ett sammanstrålande med lokala sympatisörer så valde våra kamrater att återigen ställa upp med fanan i Ängelholms centrum för att sälja fler nummer utav Nationellt Motstånd.

Efter en stund kom en lokal svenskhatare till platsen började fotografera aktivisterna och skrika glåpord. En person anknuten till Motståndsrörelsen beslöt sig då för att ta en diskussion med antagonisten. Skrika och fotografera på avstånd gick tydligen bra men så fort vår aktivist närmade sig så lade bolsjeviken benen på ryggen och flydde in i en Ica-affär med nationalsocialisten efter. Det slutade med att den röde räddharen flydde ut bakvägen genom butikspersonalens ingång och vår kamrat kunde återgå till gatuaktivismen.

Snart var polis återigen på plats och med aggressiva hot om att arrestera samtliga från Motståndsrörelsen om de inte genast tog sig ut ur Ängelholms centrum, så valde man att avbryta aktiviteterna och därmed avsluta säljturnén.
Trots polisen så kom Ängelholm med facit i hand att bli det kanske mest lyckade stoppet på tredagarsturnén.

Så slutsatsen blir som inledningen. Tre mycket lyckade dagar med information om Saken spridd i sju olika städer inom det tredje nästets geografiska område, flera hundra kronor extra i kampkassan och lagret med tidningar kraftigt reducerat.

Är du intresserad av att köpa ett nummer utav Nationellt Motstånd eller bara ställa en fråga till våra aktivister, håll ögonen öppna för snart finns vi på plats i just din stad.

Vill du hjälpa till i kampen för nationalsocialismen och ett fritt Norden, eller bara är nyfiken på att veta mer om Svenska Motståndsrörelsen? Tveka inte att skicka ett mail till simon.lindberg@patriot.nu

På återseende på gatorna och gott nytt år önskar aktivisterna från Svenska Motståndsrörelsens tredje näste!

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar