Kamplördag i Dalarna

Under lördagen samlades aktivister i Dalarna till en fullspäckad dag som innehöll såväl yttre aktiviteter som middag med organisationskamrater. Dagen avslutades med en intressant kurs som gick under parollen ”att utnyttja sin potential”. Ingen gick hem oberörd denna dag.


Intåget mot Falun

Falun, gågatan
Det märktes att julhandeln var i full gång eftersom mycket fler människor rörde sig på gågatan mitt i centrum. Motståndsrörelsen brukar ganska ofta sprida information i Falun men just denna dag var en del tillresta med, vilket gjorde att antalet aktivister uppgick till cirka trettio. Med sex fanor och en banderoll gick det inte att undvika aktivisternas närvaro, flera falubor reagerade, som vanligt både positivt och negativt.
Ett av flygbladen som delades ut bar ett budskap om maning till eftertanke angående överkonsumtion nu i jultid (se .PDF-fil nedan). Efter cirka två timmars aktivitet förflyttade sig aktivisterna mot nästa mål.

Borlänge, Kupolen
Flygblad delades ut inne i det stora köpcentret Kupolen i Borlänge. Gruppen av aktivister delade upp sig och placerade sig vid de större entréerna. Även Kupolen var förstås präglat av julhandeln. Förvånansvärt många personer tog sig dock tid att ta ett flygblad eller stanna och diskutera en smula. Det dröjde inte länge förrän Kupolens säkerhetsvakter sökte upp ansvariga för informationsspridningen för att meddela att vi inte fick dela ut flygblad på platsen. Nästeschef Pär Sjögren informerade dem dock om ordningslagen och den fria opinionsbildningen som i alla fall officiellt fortfarande råder. Efter detta juridiska informationsutbyte gav vaktledningen aktivisterna tillstånd att fortsätta. När mörkret föll och det började mattas av med folk gav sig aktivisterna mot nästa punkt i programmet.

Middag
Under tiden som de yttre aktiviteterna pågick i Falun och Borlänge hade kvinnliga aktivister från Motståndsrörelsen tillrett en middag. Det bjöds på kycklinggryta med ekologisk kålsallad och hembakat vörtbröd. Efter kylan i Falun och värmen inne i köpcentret var alla hungriga och maten åts med den andakt man faktiskt känner när man äter riktigt god lagad mat. När måltiden som avslutades med kaffe var över fortsatte programmet.

Utnämning
Tre provaktivister från näste fem blev på grund av lojal och strävsam aktivism utnämnda till aktivister. De tre fick ta emot applåder från den samlade skaran samt ett välkomnande handslag från Nästeschefen.

Kurs
En rutinerad föredragshållare med erfarenhet från såväl vildmarken som självförsvar höll ett cirka tre timmar långt föredrag. Kortfattat handlade det om att varje individ måste tro på sig själv och inte begränsa sig av de normer vi blivit påtvingade. Som vid tidigare rapporteringar tänker vi inte avslöja för mycket eftersom detta föredrag måste upplevas.

Slutligen
Denna lördags aktiviteter är ett exempel på en perfekt komponerad kampdag. En oslagbar blandning av spänning, kamratskap och kunskap. De utomstående personer som var med på föredraget hoppas vi ansluter sig som åtminstone stödmedlemmar. Alla som hjälpte till denna dag skall ha tack för en av årets trevligaste lördagar.Även en film från dagen kommer inom kort.


På plats vid gågatan


Emil Hagberg, dyker upp där det händer


En reporter från Falukuriren dök upp för att munhuggas.


Några av aktivisterna på väg till Kupolen.


Aktivist delar flygblad i köpyran.


Middagen var efterlängtad.


Kursens yngste deltagare antecknade flitigt under föredraget.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar