Svenska motståndsrörelsens Internetbutik, Kampboden, har under det senaste halvåret gjort ett stort lyft och har nu ett kraftigt ökat sortiment, bättre hemsida och snabbare leveranser än tidigare. Medarbetarna på Kampboden kommer att göra ännu större ansträngningar för att tillgodose de nationella kämparna med bra och intressanta produkter till ett förmånligt pris.

Kampboden har som målsättning att inom kort börja producera eget materiel att saluföra, samtidigt som man likt nu, tar in intressanta och ovanliga produkter till försäljning. Det som i första hand kommer produceras är kortare skrifter, men även tyngre ideologiska böcker är på planeringsbordet, såväl som skönlitteratur.

För att kunna fortsätta att expandera och saluföra bra produkter behöver vi er hjälp! Enkla saker ni kan göra för att bistå Kampboden är t.ex. att länka till vår hemsida www.kampboden.se (vi har flera bildlänkar på hemsidan som man kan ladda ner), sprida ordet om Kampbodens existens bland era vänner och bekanta, komma med förslag på nya produkter, skriva recensioner på inköpta produkter, samt givetvis att fortsätta beställa från oss. All vinst går oavkortat till producering och inköp av produkter, samt till organisationen bakom Kampboden, Svenska motståndsrörelsen.

Utökat sortiment:

Achtung Panzer! – Heinz Guderian
Achtung-Panzer! är en av de mest betydelsefulla militära böckerna på 1900-talet. Skriven av en enastående soldat med stor självständighet, som lyckats revolutionera krigsföringen på land och var direkt ansvarig för Tysklands överlägsenhet under andra världskrigets inledande år.
Publicerad första gången 1937, vilket var resultatet av 15 års noggrann undersökning sedan hans dagar i Tysklands generalstab under första världskriget.
Guderians bok argumenterade klart och tydligt hans åsikter om det rätta sättet att använda stridsvagnar och bepansrade fordon i händelse av ett framtida krig. När kriget sedan kom, endast två år senare, bevisade han sina teser, genom att leda sina pansartrupper i Polen, Frankrike och Ryssland. Eran för pansarkrigsföring hade kommit, precis som han förutspått.

Djur och natur i fornnordisk mytologi – Lars Magnar Enoksen
Vinden och åskan, vintern och sommaren, dagen och natten är exempel på naturfenomen som våra förfäder funderade över. Svaren på frågorna hämtade de ur sin tro på gudar, övernaturliga varelser och jorden som ett levande väsen.
Djur och natur i fornnordisk mytologi beskriver hur forntida nordbor förklarade sin värld. Vi får till exempel veta att natten och dagen styrdes av två gudar och att Loke låg bakom jordskalven. Våra berg, skogar och sjöar skapades av en urjätte och de första människorna uppstod ur trädstammar.
För första gången i modern tid beskrivs också det årliga kretsloppet som inkluderar solstånd och dagjämningar och hur dygnet delades in.
Lars Magnar Enoksen går tillbaka till de ursprungliga källorna: den äldre och yngre Eddan, landskapslagar och fornisländska sagor. Han ger här en översiktlig bild av hur den forntida människan såg på djur och natur, men också på de många mytiska och spännande gestalterna som Midgårdsormen, korparna Hugin och Munin och den sällsamma lindormen. I vår moderna vardag finns fortfarande spår kvar efter några av dem.
Boken vänder sig både till nybörjare i ämnet och till dem som vill fördjupa sig ytterligare i vår spännande fornnordiska mytologi.

Fighting in Hell – Peter G. Tsouras
Den 22 juni 1941 anlände den tyska armén till Sovjetunionen. Ett hundrafemtio divisioner avancerade och besegrade allt motstånd som kom i dess väg. Flera tyska befälhavare var under intrycket att den Röda armén skulle kunna förgöras väster om floden Dnepr och att de skulle slippa operera i kyla, snö och lera. De hade fel.
I verkligheten var de extrema förhållandena i Ryssland så brutala att forna erfarenheter bleknade i jämförelse. Allt i Ryssland – landet, vädret, avstånden och människorna – var hårt, ogästvänligt och mer dödligt än något man stött på tidigare.
Boken är baserad på minnesbilden från fyra veteraner, före detta befälhavare, och Fighting in Hell beskriver i detalj vad som skedde under detta krig vid östfronten.

Uteliv : med överlevnadsteknik – Lars Fält
Uteliv : med överlevnadsteknik innehåller pedagogiska och rikt illustrerade kapitel där människans ursprung och naturliga förutsättningar för överlevnad beskrivs.
Författaren, Lars Fält, är en erfaren militär utbildningsledare och har tillsammans med Alf Lannerbäck producerat flera såväl militära som civila böcker i överlevnadsteknik.
Människokroppen: värme & kyla, kroppstemperatur, energibehov, vätskebehov och vätskebalans, arbetstakt, trötthet, sömn, återhämtning och hygien.
Utrustningen: Ett komplett klädsystem liksom bra utrustning demonstreras (ryggsäckar, kök, verktyg med mera).
Färdvägen: Orienteringsteknik, karta och kompass, förflyttningar, etapplängder, raster, psykisk och fysisk styrka.
Nödsituationer: Överlevnadsaskar, hur använder man kniv, eldstål, signalspegel, nödsignaler, rök?
Överlevnadsteknik: Hur prioriterar man i en överlevnadssituation? Hur renar man vatten, bygger skydd, gör upp eld, samlar mat…?

Nordiska hälsningar
Kampbodens medarbetare


  • Publicerad:
    2006-03-24 00:00