Kamparbetet fortgår i Finland trots förbud

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Med exakt en månad sen Åbo hovrätt fastslog förbudet av Nordiska motståndsrörelsen i Finland kommer här en kort rapport från Finland.

Då förbudet inte träder i kraft förrän den 27 november har inte verksamheten påverkats i någon större utsträckning ännu. Aktivister och ledning i Finland låter dessutom hälsa att moralen är på topp och inte låter sig nedslås av systemets åsiktsförtryck.

Förutom den lyckade överaskningsdemonstrationen i Helsingfors förra helgen med över hundra deltagare (trots att elva svenskar stoppades vid gränsen för att de bar skyddsväst, något som normalt sett inte är olagligt i Finland) har det som vanligt anordnats offentliga aktiviteter, flygbladsutdelningar, klistermärkesupsättningar och kampsportsträning. Samma dygn som domen kom sattes det upp över hundra banderoller runt om i landet med tyr-runan på.

Oavsett förbud kommer det även i år traditionsenligt att arrangeras demonstrationer i Helsingfors på Finlands nationaldag den 6 december. Mer information kommer!

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LeifSlipsenGrottbjörnenTobias Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Tobias
Medlem

Bra kamrater,ser fram emot 6-12 demonstration,det har blivit lite av en tradition.
HS

Grottbjörnen
Medlem

Vad innebär förbudet egentligen rent konkret? skulle vara intressant att reda ut det, vad har polisen egentligen rätt att göra och inte göra? är det bara offentlig verksamhet det handlar om eller får man beslagta propaganda hemma hos folk etc?

Slipsen
Medlem

Very good my finnish friends!
Never surrender, never give up the struggle for a better Finland and a better North!

Leif
Medlem

Rent juridiskt har inte förbudet trätt i kraft ännu. Det är överklagat till högsta domstolen. Men det är hotande nära. Leve kampen i Finland!