Kämpade mot rasism på Facebook – upptäckte hakkors på motorhuven

LULEÅ. När Berit Lundqvist kom tillbaka från matbutiken fick hon en smärre chock. Ett stort hakkors var inristat på motorhuven på hennes bil. ”Jag höll på att svimma av”, säger Berit som misstänker att det hela är riktat mot henne personligen.

Norrbottens Media besökte Berit direkt efter att någon ritat ett hakkors på hennes motorhuv. Här poserar hon för tidningen med sin hakkorsförgyllda bil. Skärmbild: kuriren.nu. Klicka för större.

När Berit Lundqvist som bor i Luleå kom ut från en mataffär för några dagar sedan fick hon en smärre chock. Ett stort hakkors var inristat på motorhuven på hennes bil.

— Jag höll på att svimma av, berättar Berit för Norrbottens Media som möter henne bara någon timme efter den chockerande upptäckten.

När hon åkte för att handla fanns det ingenting inristat, det är hon säker på. Hon är därför övertygad om att någon ristat in hakkorset medan hon var inne och handlade.

— Det måste ha skett mellan elva och halv tolv, uppger Berit.

Symbolen är av modell större och täcker därför stora delar av huven. Händelsen är polisanmäld, men frågan är vem som dagtid skulle rista på någon annans motorhuv utanför en välbesökt matbutik?

Berit misstänker dock att det hela är riktat mot henne personligen för att hon bland annat är frispråkig på sociala medier.

— Jag är tydlig med vad jag tycker och har lagt ut saker på Facebook om vad jag anser om NMR, rasister, ja och SD för den delen också, berättar hon.

Berit säger att hon tänker ”allt möjligt” om det som har hänt och på fråga uppger hon att hon både är lite rädd och lite chockad.

Eftersom hon i nuläget misstänker att den som gjort detta mot henne mycket väl visste att det är hennes bil så kommer det att förändra hennes sätt att leva och agera.

— Ja, tyvärr blir det nog att jag ändrar mitt beteende. Man blir mer uppmärksam, säger hon.

Det finns i nuläget inga uppgifter om misstänkta eller att andra som parkerat utanför den aktuella butiken vid samma tidpunkt drabbats.

Källa:
Chocken: Stort hakkors inristat på motorhuven

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
SlipsenCaesar-AureliusGrottbjörnennordboAndreas Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
b¤d
Medlem

Kämpade mot Facebook på rasism – upptäckte motorhuv på hakkors.

Bah. Konstruerat så det förslår. Och vad kan hon förvänta sig? Facecrap. Klubb för ytlighet och plattform för inbillade do gooders.

Nio ruttna lingon.

Andreas
Medlem

Chocken: Ariskt konstverk applicerat på motorhuv!

Jag menar, det är 2018, vem har inte ett hakkors inristat på motorhuven vid det här laget?

Grottbjörnen
Medlem

ja det är ju för att få tur så man inte krockar!

nordbo
Medlem

Får dessa kärringar inte tillräckligt med uppmärksamhet på sociala medier så kan väl detta vara nånting.I USA är det inte ovanligt att invandringskritiker och invandringsvurmare (SJW) samsas för att senare attackera mer sant nationella.

Tror denna och kackelqvist kan krypa ner i soffan för att hitta på mera bus.

Caesar-Aurelius
Medlem

Berit Lundqvist, precis den typ av uppmärksamhetssökande sossesvin som när buzzen av att ha varit med i den lokala sossegristidningen börjar avta, med all säkerhet kommer att rita ett hakkors till för att få en ny buzz.

Glöm nu bara inte bort att när du ristar in ett hakors i pannan med hjälp av spegeln, då blir det spegelvänt … ett så kallat ”Morton Downey’s swastika”!

Best part: people started to question his story when they realized the swastika was painted backwards on his face, consistent with some painting in a mirror.

http://www.bogushatecrimes.com/Images/MortonDowney.jpg

Grottbjörnen
Medlem

hon fick inte nog med godhetspoäng för att hon spred liberalpropaganda på Facebook, så hon var tvungen att göra sig till offer också genom att repa in ett hakkors på motorhuvet..så tror jag det gick till iaf

Slipsen
Medlem

Jag skulle tro att hon har fått betalt av lögnpressen för att gå ut med det där för att misskreditera invandringskritiker.
En uppmärksamhetssökande folkförrädare med behov av silvermynt.