Kameror ska stävja invandrarbrottslighet

VÄXJÖ. Polisen har nu ansökt om att få sätta upp kameror i den mångkulturella stadsdelen Araby för att kunna stävja bland annat stenkastning och upplopp.

Invandrarungdomars hälsning till polisen i Araby.

Invandrarungdomars hälsning till polisen i Araby.

Polisen i Växjö hart ansökt hos Länsstyrelsen om att få sätta upp övervakningskameror kring aktivitetshuset Araby Park Arena där det är återkommande stökigt. Enligt polisens egen sammanställning av brott i Arabyområdet så sker de flesta just kring aktivitetshuset.

Bland oroligheterna räknar man upp två attacker mot polisen som innefattat bland annat stenkastning mot polisbilar. Det var också i anslutning till Araby Park Arena som den uppmärksammade attacken skedde där utlänningar sköt stulna fyrverkeripjäser mot polisen 2015. Man tvingades då kalla in förstärkning från Skåne, Blekinge och Kalmar.

Med de nya kamerorna hoppas man nu kunna övervaka området i realtid och även dokumentera händelser för att kunna använda som bevisning i brottmål. Hur många kameror man har ansökt om att få sätta upp är ännu oklart.

Källa:
Polisen vill ha fler kameror på Araby

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments