Kalla fakta ikväll: Migrationsverket tystar ner övergrepp

MASSINVANDRINGEN. Det granskande programmet Kalla fakta, som sänds på den judiska TV-kanalen TV4, kommer i kvällens program att granska hur Migrationsverket medvetet har försökt att tysta ner flertalet övergrepp mot kvinnor på asylboendet Trängslet i Dalarna.

kallafakta

Tre mil utanför Älvdalen i Dalarna driver Migrationsverket asylboendet Trängslet. På boendet finns runt 500 personer som väntar på att få uppehållstillstånd i Sverige, bland de boende finns även kvinnor och TV-programmet Kalla fakta har nystat upp en historia där Migrationsverket medvetet mörkar övergrepp mot dessa kvinnor.

Bland annat avslöjar man hur en tioårig flicka släpas in i ett rum av en man som senare förgriper sig på henne. Flickan fick varken stöd eller hjälp av Migrationsverket. Detta är dock inte en isolerad händelse och sexuella övergrepp har skett flera gånger på boendet, bland annat i tvättstugan där en kvinna utsattes för ett våldtäktsförsök när en man drog ner hennes byxor och trosor. De utsatta tvingas bo kvar på boendet tillsammans med förövarna.

— Du kommer aldrig ifrån små saker i stora grupper med människor, säger gruppledaren David Rytter i programmet.

Migrationsverket har även förnekat att en kvinna från boendet ska ha blivit misshandlad ute i skogen av en okänd man.

— Det fanns ingen sanning i det, hon har inte blivit misshandlad, menar Kristina Pamryd som är enhetschef på Migrationsverket i Älvdalen.

Men enligt polisen har misshandeln ägt rum, men man tvingades lägga ner utredningen i brist på bevis som kunde peka ut en gärningsman.

— Nej, vem säger det? Det finns det ingenting som tyder på, säger Björn Sundin, förundersökningsledare på polisen i Mora om att misshandeln skulle vara påhittad.

Kalla faktas avsnitt ”Kvinnorna på Trängslet” sänds ikväll klockan 21.00 på TV4. Nordfront vill varna sina läsare för att TV-programmet många gånger förr haft en agenda där man till exempel skyllt irakiern Taimour Abdulwahabs terrordåd i december 2010, då han sprängde sig själv i centrala Stockholm mitt under julhandeln, på svenska nationalister.

Granskningen får Migrationsverket att agera
Efter att ha konfronterats med övergreppen på kvinnorna har Migrationsverket lovat att man kommer att vidta åtgärder för att skydda utländska kvinnor från de utländska männen. Åtgärderna kan bland annat innefatta att man upprättar så kallade kvinnozoner där endast kvinnor får vistas.

— Vi ser mycket allvarligt på detta. Det är en självklarhet att människor ska kunna känna sig trygga på våra asylboenden. Gör man inte det är det ett misslyckande, säger Mikael Ribbenvik, Migrationsverkets operative chef.

Vidare menar han att gärningsmännen kommer att flyttas till ett annat boende eller få skaffa boende på egen hand.

— Jag vill också vara tydlig med att asylsökande som inte följer vårt regelverk kommer antingen att få flytta eller i vissa fall få ordna sitt eget boende, avslutar han.

Källor:
Övergrepp på asylboende tonas ner av Migrationsverket
Asylboenden kan få kvinnozoner

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments