Kaféägare utsattes för inbrott – ombads av polisen att själv hitta bevis

INRIKES. Blir du utsatt för ett brott i Västra Götaland kan du bli ombedd av polisen att själv hitta bevis innan de skickar ut en patrull.

Att bli utsatt för ett brott i Västra Götaland innebär inte alltid längre att polisen hjälper offret. Istället kan offret ombes att först själv leta reda på bevis så att polisen kan bedöma om de orkar bry sig eller inte då det inte finns tillräckligt med poliser. Något som kaféägaren Linda Sandelin nyligen fick uppleva.

Sandelin som driver ett litet kafé i Landvetter strax utanför Göteborg fick sig en ordentlig överraskning då hon kontaktade polisen efter att någon brutit sig in på hennes kafé. Svaret hon fick från polisen de inte kommer att komma till platsen om hon själv inte hittar några bevis.

— De frågade om jag kunde se några cigarettfimpar, sko – eller fingeravtryck. Jag förklarade att jag kunde berätta vad de hade tagit i eller flyttat på. …Då svarar de: ”hittar du inga bevis för att någon eller några varit där skickar vi inte patrull till platsen”, säger Sandelin.

När polisen frågas om förfarandet låter man meddela att det kort och gott handlar om resursbrist. Att man inte har tillräckligt med personal för att kunna skicka ut en patrull på denna typ av inbrott.

— Om det saknas poliser och inbrottet inte är pågående, då prioriteras det tyvärr bort. Det är inte något som är gynnsamt för oss eller våra invånare. Vi vill kunna vara med och förebygga brotten, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson Väst.

När polisen frågas om en person verkligen skall behöva leta reda på bevis själv svarar Gunnarsson:

— Det är en typ av rutinfråga för att skapa en bild av vad vi har att jobba med. Vi måste ha en grund för beslutet att skicka en radiobil med en patrull till platsen. Då gäller det att börja på i rätt ställe. Det kan uppfattas som en konstig fråga, men operatörerna får ställa obekväma frågor ibland.

Källa:
Inbrott i café – polisen bad ägaren Linda hitta bevis

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
SigfridKarlDanielRokvikenJimmy Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Allan
Medlem

Men gott om personal för att trakassera Motståndsrörelsen har terrororganisationen Polisen.

Karl-Путин A
Medlem

Ett harmlöst klistermärke på en judisk lokal så dyker det upp 30 grisar på marken + 2 st i en helikopter. Det handlar alltså om prioriteringar; som svensk är man mindre värd än smuts i deras ögon.

Allan
Medlem

De enda grisar som är kosher.

Jimmy
Medlem
Jimmy

Jag förstår dom som tar lagen i egna händer då snuten inte gör ett dugg.

Folk som kör lite fort och råkar glömma bälte, eller folk som hälsar på ett annat sätt än en handskakning gillar dom att jävlas med.

Rokviken
Medlem

Den slappaste arbetsuppgiften för (((polisen))) är att stå i en vägren och rikta sin kamera mot presumtiva fortkörare och sedan bötfälla i parti och minut.

b¤d
Medlem

Ha. I vanlig ordning spottas det rakt i ansiktet på vanligt företagsamt folk.

http://niggermania.com/tom/gallery/images/niggercafetext_jpg.jpg

Sigfrid
Medlem

Men om det delas ut flygblad eller sätts upp banderoller då finns oanade resurser att skicka.Är det någon som tvivlar på att demokratin försvann från vårt land för många år sedan.