Kafé på Nya Zeeland inför ”könsneutrala” pepparkakor

UTRIKES. Normalt sett är pepparkaksgubbar benämningen på människoformade pepparkakor. Men detta vill ett kafé i staden Auckland på Nya Zeeland ändra på.

Det är kaféet The Tannery som inför årets Jul nu har bestämt sig för att införa ”könsneutrala” pepparkakor, detta efter att en kund har reagerat på benämningen pepparkaksgubbar.

Efter detta har man nu bytt ut burkens namnetikett och istället står där nu ”pepparkaka som könsneutral person”.

Reaktionerna på namnbytet har dock inte låtit vänta på sig, folk är väldigt arga över det. Men ägaren Andre Cettina tycker inte att det är något konstigt med namnbytet.

— Det har blivit ett bra samtalsämne det här. Många har sagt till oss att sluta vara så himla pendantiska, att det faktiskt bara handlar om en kaka.

Men samtidigt menar han också att det på grund av namnbytet är en hel del personer som köper de ”könsneutrala” pepparkakorna och att han tycker att detta är kul.

Huruvida fenomenet ”könsneutrala pepparkakor” kommer sprida sig återstår att se.

Källa:
Auckland cafe cooks up ’gender-neutral’ gingerbread people

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
LarssonVeraLottaRokvikenb¤d Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
b¤d
Medlem

Snart med morgonfikan i någon tevesoffa på valfri kanal.

Rokviken
Medlem

De får väl baka kakor av maskar. Maskarna är väl könsneutrala?

Lotta
Medlem

Suck, hur tusan orkar dom..

Vera
Medlem

Håller med, hur orkar dom. Kommer ihåg när mina barn tryckte ut gubbar OCH gummor i degen, undrar om det inte blir väldigt tråkigt i längden med alla neutrala ord som förr var helt naturliga UTAN homo och rastankar? Ja, vad blir det här näst? Får vi bita i BRUNA kakor – det kan väl också uppfattas som rasism? Byar och städer med vit i namnet byts ut, byar med xxxxx byts ut, vårt folk byts ut, NEJ, byt ut regeringen och ta tillbaka VÅRT anständiga sätt att leva i kärnfamiljen, vårt språk ,vår ras!! VI ORKAR VÄL KÄMPA? (Ps… Läs mer »

Larsson
Redaktör

Pepparkakshen??
Vad i hela fridens liljor!?
Tänk på alla pepparkaksgrisar och bockar! Inga suggor och tackor inom synhåll, detta är ju extremt hemskt! Hur ska vi klara julen i år? Snart vill de väl kapa bort kulorna från midsommarstången också..!?