Jyllandspostenterrorist uthängd i informationskampanj vid Karlstads universitet

INRIKES. En rasfrämling som dömts för förberedelse till terrorbrott mot den danska tidningen Jyllandsposten har nu hängts ut i en informationskampanj vid Karlstads universitet.

Inkommen bild på affischen. Klicka för förstoring.

Under måndagsmorgonen möttes studenter och personal av ett hundratal uppsatta affischer här och var på Karlstads universitet som varnade för en terrordömd man som studerar där. Mannen ifråga hette tidigare Omar Aboelazm, men har efter ett långt fängelsestraff bytt namn.

Enligt Värmlands Folkblad skriver en ”okänd avsändare” om vilken typ av brott studenten är dömd för och hur han har betett sig under fängelsevistelsen.

På affischen står även att mannen fått arbete på Ica Välsviken.

Nya Wermlandstidningen skriver att universitetet hela tiden känt till vad mannen har gjort och vad han har för bakgrund, men Jan Gambring som är säkerhetschef vid Karlstads universitet menar att mannen bara är ”en student bland alla andra”.

Polisen befarar att ”högerextrema grupperingar” kan ligga bakom affischkampanjen och menar att det kan finnas en hotbild mot studenten.

Aboelazm anser själv att det inte är så ”trevligt” att han har blivit uthängd.

Källor:
Lappar på universitetet varnade för terrordömd man
Flashback: Terrordömd student vid Karlstad Universitet uthängd med affischer. 2020-02-17

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Ludwig WilhelmHaraldTobias Lindberg Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Tobias Lindberg
Redaktör

Mycket bra informationskampanj!

Harald
Medlem

Så Gambring och polisen anser att det är högerextremistiskt att varna för terrorister. Dom vill alltså att den här terroristen ska lämnas ifred och få leva sitt liv som han själv behagar? Det är alltså så att socialdemokratin har lyckats integrera honom med ICA och nu är allt bra? Stör inte våra terrorister eller?

Till Finspång med packet. Å då menar jag inte Aboelazm. Han ska resa hem. Han kan gott få sin biljett betald av staten också.

Ludwig Wilhelm
Medlem

Excellent kampanj och välformulerad affisch!