Justitieministern: SD ser Motståndsrörelsen som en konkurrent

POLITIK. Justitieminister Morgan Johansson spekulerar kring Sverigedemokraternas vilja att förbjuda Nordiska motståndsrörelsen och tror att ett av skälen är att SD vill göra sig av med en konkurrent.

I söndagens Agenda jämför inrikes- och justitieminister Morgan Johansson (S) Sverigedemokraterna med Nordiska motståndsrörelsen.

—  Sverigedemokraterna och Nordiska motståndsrörelsen är verksamma på samma kant, säger Johansson.

Att Jimmie Åkesson är för ett förbud av Motståndsrörelsen ser Johansson som att han kanske vill bli av med en konkurrent. Åkesson blev dock helt förfärad då han fick veta vad Johansson sagt.

— Det är så verklighetsfrånvänt att jag blir mållös. Det är ju inte sant och det borde Morgan Johansson veta, säger Åkesson.

Klockan 21:15 ikväll sänds Agenda i SVT2 som handlar om Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg. Förutom Justitieministern kommer även hovrättspresidenten Fredrik Wersäll att medverka.

Källa:
Johansson (S): SD ser NMR som en konkurrent

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments