Justitieministern: ”Fängelser och häkten behöver byggas ut under de kommande åren”

INRIKES. Morgan Johansson (S) meddelar nu att man under de kommande åren behöver bygga ut landets fängelser och häkten då han ”räknar med” att fler framöver kommer att dömas.

Justitieminister Morgan Johansson (S) meddelar att det under de närmsta åren kommer att behövas ytterligare hundratals fängelse- och häktesplatser i landet. Detta då han uppger sig ”räkna med” att fler brottslingar framöver kommer att dömas till följd av den skärpta rättspolitiken.

Han säger vidare att det exempelvis just nu, endast i Malmö, sitter över 80 häktade personer med misstänkta kopplingar till skjutningar och gängkriminalitet. Regeringen säger sig dock vilja att polisen under nästa år ska prioritera sexualbrotten, särskilt nu efter att det på kort tid har skett flera gruppvåldtäkter i Malmö. Senast under natten till fredagen blev ytterligare en kvinna gruppvåldagen i just Malmö.

I och med dessa gruppvåldtäkter frågade TT även Johansson ifall han skulle låta en tonårsdotter gå ensam hem från en fest i Malmö, varpå han då svarade:

— Jag ger inte några rekommendationer av den karaktären. Det jag tycker är viktigt att sända ett budskap att de brottsbekämpande myndigheterna ser mycket allvarligt på detta och att vi från regeringens och riksdagens sida är beredd att ge dem mer verktyg och resurser för att klara upp brotten.

Mellan åren 2009 till 2016 har antalet utredningar som lämnats över till åklagare ökat med tre procent, dock så handlar den ökningen framförallt om narkotikabrott, trafikbrott och bedrägerier. Rikspolischefen Dan Eliasson har tidigare gett poliskåren order om att prioritera just enkla brott för att bättra på statistiken, vilket tydligen har gett resultat.

Johansson säger vidare att han har fortsatt förtroende för Eliasson och att ”man som regering måste vara beredd att backa upp sina chefer”. Detta trots att antalet utredda våldsbrott fortsätter att minska.

Källa:
Justitieministern vill bygga ut fängelserna

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
14 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

Vad tror ni om andelen av dessa celler som kommer öronmärkas för politiska ”förbrytare”? 40%? 70%? 100%?

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
2 år sedan
Reply to  _DH_

Gissar på 100%.

Max
Nybörjare
Max
2 år sedan

Tåget tuffar på. De har skapat den perfekta stormen. Folket ropar efter mer resurser och makt till polisen. Poliser målas upp som hjältar med mer värde än den enskilde medborgaren. Vad denna makten sedan kan komma att användas till i slutändan tänker de inte så mycket på. Och nu ska nya fångläger byggas. Och vi vet vilka de helst vill se i dessa. Det har de redan vart väldigt tydliga med att visa. Det får mig att tänka på situationen i USA med sina kriminella och inhumana poliser. Som sakta men säkert tar över poliskåren. Så klart med hjälp utav… Läs mer »

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
2 år sedan

Vilka fler skall dömas?Förutom de som får en dom under silkeshandskarna. Jag och andra med åsikter som kritiserar nuvarande system kommer att hamna utanför denna domstol. Och detta system har andra lagar och de består av finans, media och politiska politruker som skyddas av en elit som ingår i samma silkeshanterande domstol.
Hellstorm är vad som väntar oss. Eller?

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

Det finns mera permanenta lösningar.

Holger
Nybörjare
Holger
2 år sedan

Om logik och sunt förnuft rådde borde förbrytaren Morgan Johansson sitta inom lås och bom.

Christian Hamilton
Nybörjare
Christian Hamilton
2 år sedan

Men….. vad tusan,,,,,,, varför…..? Sverige har ju aldrig varit tryggare än nu! Har jag blivit förd bakom ljuset?

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

Koncentrationsläger där ”ungdomsgäng” kan interneras inför Nyår och andra helger då de förvandlar Sveriges gator till krigszoner med raketer och bangers.

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
2 år sedan

Rekommendationen borde snarare vara att inte låta sin dotter gå på ”fest” överhuvudtaget.

nordbo
Nybörjare
nordbo
2 år sedan

Pygmen och globalistlakejen morgan följer direktiven att forma detta sargade land till en militärisk polisstat – här handlar det inte ens om att utvisa de utvalda brottslingarna utan de värsta samlas in för att sedan slussas ut till orter i landet som anses vara alldeles för homogent.

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

Det enklaste vore att automatiskt skicka hem alla svartingar så fort dom begått minsta brott.Dagens fängelser är överfulla med svartingar.

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan
Reply to  Sigfrid

Det allra bästa vore att skicka hem dem över Öresundsbron eller med vändande flyg INNAN de hinner förstöra livet för några nordbor.

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan
Reply to  Karl

Du har helt rätt men med de politiker vi har så är den sannolikheten noll.

Andreas
Nybörjare
Andreas
2 år sedan

Behövs yta till att bygga bostäder till svenskar med.
Bättre bygga under jord, kalla det ”Cloaca Maxima”.