Justitieministern: ”Det är män som våldtar – inte invandrare”

POLITIK. Justitieminister Morgan Johansson (S) är inte så imponerad av Moderaternas förslag att utreda etniciteten på våldtäktsmän. Han menar istället att partiet ”skyller på invandrarna” och menar på att det egentligen handlar om att förövarna är ”män”.

Morgan Johansson i mitten omgiven av en grupp skäggbarn.

Under måndagen gjorde Moderaterna ett populistiskt utspel där de meddelade att de öppnar upp för att börja kartlägga sexualbrottslingars etniska ursprung. Anledningen till utspelet ska vara att skaffa sig tillräcklig kunskap för att ”kunna vidta lämpliga åtgärder”.

Justitieminister Morgan Johansson (S) är dock inte så imponerad av Moderaternas förslag att specificera sig på etniskt ursprung. Han säger sig däremot hålla med om att det behövs en större kartläggning av sexualbrotten, men tycker istället att fokus ska ligga på att de begås av ”män”. Enligt Johansson ska det inte spela någon roll om en förövare eller svart eller vit.

— Den gemensamma nämnaren för de som begår de här brotten är att de är män, säger Johansson och fortsätter:

— Det förefaller som om Moderaterna drar sig för att prata om mäns roll i det här och i stället bara vill skylla på invandrarna.

Den senaste statliga undersökningen av Brottsförebyggande rådet som gjordes i ämnet var år 2005. Resultatet visade då på att invandrare var kraftigt överrepresenterade gällande att begå sexualbrott, men sedan detta kom fram har intresset för vidare forskning i ämnet varit förvånansvärt svalt från etablissemanget.

Källa:
Justitieministern: ”M försöker skylla på invandrarna”

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

16
Lämna en kommentar

Please Login to comment
13 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
LarsSigfridAlexander VikstromHolgerCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

En sådan idiot han är. Faktum är ju att etniskt svenska våldtäktsmän knappt existerar. Man kan faktiskt slå ut invällarmännens våldtäktsbenägenhet på båda deras kön och ändå få ett långt högre värde än det för svenska män.

Jag tycker detta talesätt passar honom bättre: ”Det är inte min hjärna som tänker – det är mitt a**le”. För någon rim och reson finns det ju inte i det han säger.

Chief
Medlem

Är bilden tagen från ”Poor Little White Boy”, eller? X,D

Skämt åsido, (((dom))) gör fan allt för att folket inte ska gå till uppror mot dessa folkförrädare…

– Chief

Karl-Путин A
Medlem

Sure little man…. och det är inte heller invandrare som bränner bilar på löpande band, utan män.

Allan
Medlem

Haha, dubbeldvärgens (den är även kognitiv dvärg) Shomrim har ju kod291 som direkt avslöjar att hans orcher är synonyma med brott mot mänskligheten.

Anders Jonsson
Medlem

Moderaterna är maktkåta demokratur-populister som gör allt för att vinna röster.

Och sen har vi den lilla minister-råttan till folkförrädare.

Han står där som en fjant, omgiven av ”barnen”.

Fredrika
Medlem

Det är invandrade män som våldtar. Hur kan Johansson förneka att nästan alla invandrare som har kommit under de senaste årens ”flyktingkris” är män i vapenför ålder? Och låtsas att invandingen inte har med någonting att göra? Är de inga män då, utan bara neutrum? Hennar? Varför tillåter annars inte regeringen endast kvinnor och flickor att invandra?

Johansson är en opportun lögnare som medvetet fördärvar vårt land. Hans folkförräderipolitik borde stå honom dyrt. Må hans själ plågas i evighetens eld.

Susanne Stenberg
Medlem

Man ser på denne individ att han attraheras av dessa våldtäktsbenägna varelser.

En typisk manlig batikhäxa.

Rokviken
Medlem

Äntligen har Morgan Johansson fått chansen att leva ut sina lustar. Så nöjd och glad kan väl bara en tillfredsställd ”man” se ut.

Fredrika
Medlem

Ja jag hoppas Morgan Johansson blir våldtagen av en invadrarman så att han får lite kontakt med den verklighet han styr över.

Rokviken
Medlem

Det spelar nog ingen roll.
Han har sålt sig till (((djävulen))).

Karl-Путин A
Medlem

Det drömmer han nog om själv också – jag kan se hur personkemin formligen flödar mellan baarnet närmast till vänster och baarnet till höger.

Caesar-Aurelius
Medlem

Enligt en artikel i tidskriften Nature uppstod vår art, Homo sapiens, i Afrika för cirka 171 500 år sedan.

Följaktligen är det vetenskapligt vederlagt att:
Det är afrikaner som våldtar – inte män!

Holger
Medlem

Ja du Morgan, ännu ett motbjudande agerande från dig. Du uppvisar ett övermod lika stort som Ceaușescu. Framtiden får utvisa om det får samma utgång.

Alexander Vikstrom
Medlem

Det är solklart hur det ligger till.Statistik finns redan.Eller har den svenske mannen plötsligt blivit galen. NEJ våltäkterna ökar i takt med masinvandrigen och befolkningsutbytet. Jag har så länge varit helt less på att ens se dessa idoter till folkförädare. Hur kan Svensken gå och fortsätta rösta på dessa galningar?

Sigfrid
Medlem

Kräket Morgan Johansson vet inte vad en riktig man är han trivs bättre i sällskap med importerat patrask.

Lars
Medlem

Märkligt val av justitieminister.
Och märkligt uttalande.