Londonpolisen avskriver taxi-incident som olycka (Uppdaterad)

STORBRITANNIEN. En taxi ska ha kört in i en folkmassa vid ett museum i London. En person greps inledningsvis, men Londonpolisen har nu avskrivit händelsen som en olycka.

Vid 16-tiden idag, svensk tid, ska en man ha kört in i en folksamling på en trottoar utanför Naturhistoriska museet i London. Ett okänt antal personer ska ha skadats lindrigt och det finns inga uppgifter om några döda.

Londonpolisen utreder i nuläget inte dådet som ett terrorbrott, men säger sig samtidigt inte heller utesluta att man kan komma att rubricera om brottet.

Enligt vittnen på plats pågår en stor polisinsats i området med anledning av händelsen. Ett ögonvittne har uppgett till nyhetsbyrån AP att hon såg en man omhändertas av polisen i samband med att hon lämnade museet. Vittnet beskriver det som att mannen skrattade och såg stolt ut.

Uppdatering 19:10

Just nu sprids en bild på sociala medier som påstås föreställa den misstänkte gärningsmannen:

Uppdatering 20:50

Sammanlagt elva personer ska ha skadats när taxibilen körde upp på trottoaren. Londonpolisen har nu uppgett i ett pressmeddelande att händelsen var en trafikolycka.

Källor:
Bil körde in i folkmassa i London
Bil körde in i folkmassa i London – flera skadade
Bil har kört in i personer utanför museum i London
11 skadade efter bilolycka i London

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments