Misstänkt terrorattentat i Paris – en polis död och två svårt skadade

TERROR. En polisman uppges ha skjutits till döds i centrala Paris i Frankrike och enligt uppgifter ska ytterligare en skottlossning ha skett i staden. Nordfront liveuppdaterar från händelserna i Paris.

Vid 21-tiden under torsdagskvällen öppnade två män eld mot polisen på paradgatan Champs-Élysées i centrala Paris. En polisman uppges ha dödats och ytterligare en polisman ska ha skadats.

Enligt polisen handlar det om två gärningsmän varav den ena ska ha skjutits till döds.

Skjutningen handlar mest troligt om ett terroristdåd enligt den franska polisen medan inrikesdepartementet menar att det är för tidigt att uttala sig om saken.

USA:s president Donald Trump har varit snabb att uttala sig om dådet:

— Ser ut som ännu en terrorattack, säger Trump.

Frankrikes president Francois Hollande har planerat ett krismöte efter skjutningarna.

Dödsskjutningen ägde rum samtidigt som franska presidentkandidater, däribland Front Nationals partiledare Marine Le Pen, deltog i en debatt i närheten.

Uppdatering 22:30
Enligt uppgifter ska även den andra polismannen som skjutits nu ha avlidit. Poliserna ska ha skjutits i samband med att de stannade vid ett rödljus i närheten av en lokal där det pågick en debatt mellan presidentkandidater.

Samtidigt går rykten om att det skett en skett ytterligare en skjutning någonstans i Paris.

Uppdatering 22:45
En video som påstås vara från skjutningen har dykt upp på Twitter:

Rauters rapporterar om ett massivt pådrag på avenyn, med flera utryckningsfordon på plats. Samtidigt ska en helikopter flyga lågt över det avspärrade området.

Enligt fransk media ska det handla om en död polis och två svårt skadade.

President François Hollande ska också ha sammankallat till ett krismöte som kommer att hållas under kvällen.

France 24 livesänder på engelska via Youtube:

Uppdatering 23:00:
Det kommer väldigt motstridiga uppgifter kring exakt hur många offer och gärningsmän som har varit iblandade. Klart är att minst en polisman har skjutits till döds medan det franska inrikesministeriet har gått ut med uppgifter om två svårt skadade. Enligt en källa inom den franska polisen ska det dock handla om endast en skadad och inte två. Samtidigt verkar alltså en gärningsman ha skjutits till döds medan en annan är på fri fot.

Gärningsmannen som skjutits till döds ska vara känd av den franska säkerhetspolisen sedan tidigare. I vilket sammanhang är ännu oklart.

Den gärningsman som är på fri fot ska enligt uppgift också vara identifierad av polisen och ska ha ankommit till Frankrike nyligen via tåg.

President Hollande sitter enligt uppgifter just nu i krismöte med sin premiärminister Bernard Cazeneuve.

Uppdatering 23:10:
Nya uppgifter gör gällande att det kan ha handlat om ett misslyckat rånförsök och franska myndigheter försöker nu tona ner alla slutsatser om att det ska ha rört sig om ett terrordåd. Man menar sig inte ha nog med information i nuläget för att helt säkert kunna dra den slutsatsen. Samtidigt upprepas uppgifterna om att gärningsmannen/männen ska ha varit kända av den franska säkerhetspolisen.

Enligt ett ögonvittne ska gärningsmännen ha kört upp vid polisbilen i en svart Audi TT, ha öppnade dörren och skjutit mot poliserna med en AK-47.

Uppdatering 23:20
Inrikesministeriet har nu bekräftat att polisoperationen håller på att avvecklas. Samtidigt kommer uppgifter om att det är ”tveksamt” ifall man verkligen jagar ytterligare en gärningsman.

Inom kort kommer inrikesministeriet att hålla en presskonferens.

Nordfront kunde nyligen rapportera att två män som pekades ut som radikala islamister greps av fransk polis i en räd. Dessa misstänks för att ha planerat ett attentat inför den första omgången av det franska presidentvalet som hålls på söndag.

Frankrike befinner sig sedan Parisattackerna år 2015 i undantagstillstånd, vilket hittills har förlängts hela fem gånger. Den senaste förlängningen gäller fram till den 15 juli 2017, detta i syfte att höja säkerhetsnivån under president- och parlamentsval samt under firandet av Bastiljdagen. Just nu sysselsätts hela 50 000 poliser och militärer för att se till att söndagens val genomförs utan några större störningar.

Uppdatering 23:40:
President Hollande höll nyligen ett kort tal vid presidentpalatset. Han upprepade uppgifterna om att en polisman är död och två skadade och sade även att alla uppgifter tyder på ett terrordåd, varför fallet har överlämnats till franska polisens avdelning för kontraterrorism. Dessutom har Islamiska staten (IS) enligt uppgift i vanlig ordning nu tagit på sig dådet.

Samtidigt har mainstreammedia redan börjat oroa sig över att dådet ska ge Nationella Frontens partiledare Marine Le Pen fördel under söndagens presidentval.

Belgisk media fortsätter att hävda att en av gärningsmannen är hemmahörande i Belgien. Nya uppgifter gör också gällande att det handlar om en död polisman, en skadad polisman samt en skadad civil förbipasserande.

Det stora polispådraget på avenyn har också lugnat ner sig ganska märkbart, vilket bekräftar inrikesministeriets tidigare uppgifter om att polisoperationen håller på att avvecklas.

Uppdatering 23:55:

Under France 24:s livesändning frågades nyligen en fransk politisk exportkommentator om inte Paris trots allt är en säker stad att leva i, varpå hon svarade: ”Det är i alla fall säkrare än i Mosul”.

Källor:
Reuters Top News (Twitter)
Skottlossning på Champs-Elysées – två poliser ihjälskjutna
Uppgifter: Två poliser skjutna i Paris – en död

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

51 Kommentarer till "Misstänkt terrorattentat i Paris – en polis död och två svårt skadade"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Vintorez
Gäst
Nybörjare
Vintorez

Det lär förhoppningsvis gynna Le Pen i alla fall.

Skomakaren
Gäst
Nybörjare
Skomakaren

Bara Le Pen inte går samma väg som Trump.

Fredrika
Gäst
Nybörjare
Fredrika

Men det är precis vad hon har gjort:
https://youtu.be/GuPp2tWjiRY

Bremer
Gäst
Nybörjare
Bremer

Leverera mera.

Tack för länken. Hoppas fler vaknar upp…

”Marine Le Pen EXPOSED [English subtitles]”

linus karlsson
Gäst
Nybörjare
linus karlsson

Opinion live ! Vilket jävla fokförrädarprogram ! Herre jösses !!!!

Benson
Gäst
Nybörjare
Benson

Tänkte exakt samma sak !!!!

leffe
Gäst
Nybörjare
leffe

Må Le Pen vinna , annars bör Frankerna försvinna !

Black Knight
Gäst
Nybörjare
Black Knight

Utanför ämnet! Kunskapskanalen just nu: Hör och häpna! En noggrann redogörelse för brotten mot miljoner tyska civila efter 2:a världskriget !

jasmines111
Gäst
Nybörjare
jasmines111

juden Eisenhover(ev kryptojude) var medskyldig till att ca 7-9 miljoner tyskar fick sätta livet till under WW2,ingen debatt om detta eller att tyskarna skulle ställa krav för denna genocide.

….”GERMAN HOLOCAUST GERMAN GENOCIDE: 9-15 Million Germans Killed 1945 – 1953 Post WW2 “The Morgenthau Plan” EISENHOWER’S DEATH CAMPS “A Forgotten Genocide” – True Democracy Party”….
http://truedemocracyparty.net/2014/01/german-holocaust-german-genocide-9-to-15-million-germans-killed-1945-1953-the-morgenthau-plan-eisenhowers-death-camps-a-forgotten-genocide/

Black Knight
Gäst
Nybörjare
Black Knight

Tack, det enda som fattas nu är en oberoende granskning och sanningskommision beträffande de sannolikt överdrivna och felaktiga uppgifterna om ihjälgasningar i koncentrationlägren.
Sanningen, även denna, måste fram i all media så att alla får veta!

Jürgen
Gäst
Nybörjare
Jürgen

Le Pen är ett muslimskt terrordåd till från makten tänkte jag i påsk,och så händer detta som på beställning,tack.

Update
Gäst
Nybörjare
Update

IS TAR PÅ SIG DÅDET

..rapporterade bl.a. bild.de nyss.

Extremtyzz
Gäst
Nybörjare
Extremtyzz

Le Pen får max 25% medan hennes motståndare erhåller en totalt förkrossande majoritet. Bara vänta och se!

Fransmännen vill ha det så här!

hailmary
Gäst
Nybörjare
hailmary

Nu gapar väl de efterblivna fåren ännu högre över en polisstat så de kan fortsätta sitta hemma och äta chips och fortsätta skita i framtida generationer.

Hallonben
Gäst
Nybörjare
Hallonben

Det viktigaste nu är en kärleksmanifestation vid Champs Elysses med hiphop-negrer, rödingar och rasfrämlingar.

Andersson
Gäst
Nybörjare

Det var naturligtvis det som var meningen, precis som i Stockholm och precis som i Stockholm var förövaren känd av polisen. Det finns tiotusentals kända presumtiva terrorister i EU, så myndigheterna behöver bara sitta och rulla tummarna tills någon ballar ur och spexar till det så att man kan öka repressionen mot den vita befolkningen.

Det börjar bli ett så klart mönster nu att tom ett småbarn kan genomskåda det. Tyvärr lider folk i både Sverige och Frankrike av Stockholmssyndromet och reagerar helt tvärtemot vad de borde göra.

Fredrika
Gäst
Nybörjare
Fredrika

Just det. En del går längre och säger att även detta dåd utfördes av ljudiska psyoparrangörer och Mossad, precis som de falska terrorattackerna i London, St. Petersburg och Stockholm nyligen. Jag orkar inte ens underöka om det gäller även denna gång, jag är så trött på alltihop.

)))Allan(((
Gäst
Nybörjare

De flesta är tyvärr väldigt lindrigt begåvade, i nivå med en genomsnittlig bordskalkylator – de kan en sak (skatteslava).

Caesar
Gäst
Nybörjare
Caesar

Undrar hur många gånger som den tjänstgörande propagandisten i TV-rutan kommer att missbruka ordet ”misstänkt”?

”Det misstänkta dådet”
”..misstänks vara …”
etc.

Om jag bara fick en hundring för varje gång …

Andersson
Gäst
Nybörjare

Jag misstänker att det aldrig kommer att ta slut :(

jasmines111
Gäst
Nybörjare
jasmines111

Globalisterna jobbar vidare på sin polisstat i Europa,(((Hollande))) myser….

Värmdöbo
Gäst
Nybörjare

le pen <3

-Daniel-
Gäst
Nybörjare
-Daniel-

Och nu vann Le Pen valet. Grattis Marie :)

Hugin
Gäst
Nybörjare
Hugin

Når man bytter ut folket som skapte ”lysenes by”, med fremmede mørkets makter, så blir lysene slukket.

jasmines111
Gäst
Nybörjare
jasmines111

…blir någon förvånad om Hollande begär ”hjälp” av
Uza med natostyrkor patrullerandes i varje gathörn i Paris-eller ökända fd ”blackwater mecenaries”
(privat lego-armen från usa ägd av Monsanto-ja faktiskt sant)

Caesar
Gäst
Nybörjare
Caesar

”Nya uppgifter gör gällande att det kan ha handlat om ett misslyckat rånförsök”

Jo, så var det ju givetvis!!

Det är ju allmänt bekanta att uniformerade poliser i tjänst i målade polisbilar alltid bär med sig massor av stålar & kosing …

Eller så kanske de inavlade muslimgrisarna skulle råna polismännen på deras nyinköpta Crêpes Suzette?

NS
Gäst
Nybörjare
NS

”Rånförsök”. Ungefär som ”lastbilsincidenten” i Stockholm.

FalseFlag
Gäst
Nybörjare
FalseFlag

Frimurarparadiset Frankrike, bättre kan ni väl regissera.

FalseFlag
Gäst
Nybörjare
FalseFlag

French president François Hollande says that the Illuminati are behind Charlie Hebdo Attack
https://www.youtube.com/watch?v=VZdsHrJNWUI

NS
Gäst
Nybörjare
NS

Nej, det gör han inte. Bara en knäppgök på Youtube som tror att han löst Davinci-koden, och en annan som sprider skiten vidare.

Självklart kan Paris-dådet vara en False Flag, men det är upp till bevis – eller åtminstone en trolig förklaring – i så fall. Det störande med er är att ALLT är en False Flag och riggat. ”Bevisen” är alltid ”kodord” som Hollandes ”upplyst” eller att någon dött på ett visst datum.

Bra att Nordfront inte anammat de ogrundade teorier som spånhuvuden i kommentarsfältet emellanåt för fram.

jasmines111
Gäst
Nybörjare
jasmines111

–de här j^vla drillen(drills-övningar)måste få ett slut,Frankrikes folk utsätts för ”statsterror” likväl som svenskarna av ”eliten” som vill styra med hjälp av rädslor. Får vi bort dem så försvinner denna terrorn

Vive la giljotin
Gäst
Nybörjare
Vive la giljotin

Dags att plocka fram giljotinen och kapa förrädarnas skallar som släppt in asen…

Hallonben
Gäst
Nybörjare
Hallonben

Tummen upp.

legionæren af 27 juni 1942
Gäst
Nybörjare
legionæren af 27 juni 1942

Tummen upp!

leffe
Gäst
Nybörjare
leffe

Mussejävlar , som vanligt ! Med judens tillåtelse !!!

Domaren
Gäst
Nybörjare
Domaren

Och (((säpochefssvinet/aset/idioten/fånen))) i Sverige fortsätter att peka ut ”högerextremister” och ”nazister” som det stora hotet… Jag önskar statskupp / massmord på förrädare i Sverige NU och att de som kan anses ansvariga för debaklet som blivit, slaktas på ett mer brutalt sätt än de mest brutala sätt som Israeli Secret Intelligence Service’s råbarkade, korkade, bindgalna och vidskepliga araber som tror att de slåss för ett ”kalifat” visat upp. OBS, ingen uppmaning till brott, bara en önskan om att helst miljoner andra uppmanar till dessa ”brott” (rättskipningar) på (((förrädarasen))) (och att de sen utförs). Som sagt, bara en from önskan.

Extremtyzz
Gäst
Nybörjare
Extremtyzz

Statskupp genomförd av vem? 100% av svenskarna gillar ju det som händer. Kolla bara på resultatet i senaste valet, eller invänta resultat i kommande val. 100%!!! Makten sitter tryggare än någonsin i Sverige och Europa.

Bombad
Gäst
Nybörjare
Bombad

Noterar för övrigt att inte en enda nyhet från USA och Trump har publicerats här på Nordfront de senaste tre dagarna.

Kan det vara så att det börjar bli uppenbart även för redaktionen att Trump spelar buskis-teater för sina fiender ;)

NS
Gäst
Nybörjare
NS

Förutom de flera kritiska artiklarna i rad för tre dagar sedan så kanske det inte har hänt något speciellt värt att ta upp? Noterar för övrigt att jag aldrig såg ”Bombad” skriva något när Trump gjorde bra saker.

NS
Gäst
Nybörjare
NS

För övrigt så stämmer det inte att det var tre dagar sedan. Det var igår (eller nja, förrgår för att vara exakt nu när klockan slagit över) som en artikel kritisk till Vita huset och Trump samt till försvar av Syrien kom upp. En kritisk och grundlig artikel men som bygger på fakta och inte känslomässiga antaganden, precis som det ska vara.

misstänkt
Gäst
Nybörjare
misstänkt

Igår vaknade jag misstänkt tidigt och åt sen gröt som var misstänkt god. Jag tog sedan en promenad i misstänkt rask takt.

jasmines111
Gäst
Nybörjare
jasmines111

…här skulle inlägget vara-ursäkta :)

…”–de här j^vla drillen(drills-övningar)måste få ett slut,Frankrikes folk utsätts för ”statsterror” likväl som svenskarna av ”eliten” som vill styra med hjälp av rädslor. Får vi bort dem så försvinner denna terrorn”…………

Mikael
Gäst
Nybörjare
Mikael

En död och en skadad i ett drama i Paris.
Ungefär som en vanlig helg i Malmö alltså, gäsp****

Vestermans Korv
Gäst
Nybörjare
Vestermans Korv

Je suis ”a la judesvin”.

jasmines111
Gäst
Nybörjare
jasmines111

Godmorgon Sverige! :)

det judiskt toppstyrda SVT (se Hanna Stjärne VD)
går ut med att Svenskar ser positivt på framtiden(??)
Svensk Webbtelevision kommenterar :
https://www.youtube.com/watch?v=RNpSbBdCekA

Vestermans Korv
Gäst
Nybörjare
Vestermans Korv

Juden hånskrattar, hela Europa är i kaos.

)))Allan(((
Gäst
Nybörjare

När svartimporten tar kål på judens legoknektar – Shomrim, eller vice versa är det självsanering. Shomrim är (((tvångskulturens))) garant. Den som idag är Shomrim har aktivt valt att vara soldat i (((fiendens))) armé!

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson

Skriver: Synd att Marine le Pen tog avstånd från sin far och går vidare med den mjuka linjen som SD – tveksamt om det blir en förändring. Vi får se …..

Thor Viking
Gäst
Nybörjare
Thor Viking

Marine for President !!

Scandinav
Gäst
Nybörjare

Gäääääääsp …

Importera miljoner muslimer. Jag menar … vad skulle kunna gå fel med det?

När jag hör eller läser ordet Terror stänger jag av direkt. Väck mig när Europa har slängt ut den sista araben. Tills dess, ni som har röstat för detta kan bara ha det.

Anonymous
Gäst
Nybörjare
Anonymous

Amen to that.

wpDiscuz