Stockholm: Sju frihetskämpar bortförda av polis – samtliga frisläppta!

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Under dagen har Näste 1 hållit i flera offentliga flygbladsutdelningar i Stockholm. Polisen har i samband med detta omhändertagit sju aktivister men samtliga släpptes under dagen på fri fot.

Under dagen har Näste 1 haft offentliga aktiviteter på bland annat Hötorget, Östermalms torg och Sergels torg. Vid några tillfällen har Ung Vänster dykt upp med en banderoll för att skrika och störa, bara för att bli avlägsnade från platsen av polisen.

Några aktivister har gripits efter att en rasfrämling betett sig aggressivt. Under uppståndelsen valde polisen att gripa ett antal aktivister med misstanke om våldsamt upplopp.

Uppdatering

Enligt uppgifter från polisen ska två personer ha gripits, samtidigt som ”ett antal” personer ska ha avvisats eller omhändertagits enligt pl13. Till Nordfront berättar nästeschef Anders Rydberg dock att sju personer ska ha bortförts av polis. Fyra av dessa har släppts medan tre fortfarande saknas. Det är alltså fortfarande oklart ifall dessa är gripna eller endast omhändertagna.

Till Expressen utvecklar Lena Baakki, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

— Jag går inte in på vilka som har varit där och inte varit där. De sympatiserar med olika saker. Två personer greps misstänkta för brott. En för misshandel och en för försök till våld mot tjänsteman. Jag har inte fått någon information om att någon var skadad. Tre personer avlägsnades och fyra personer omhändertogs enligt polisparagraf 13 för att förhindra brott eller att det ska ske brott, säger Lena Baakki, som inte vill gå in på vilken eller vilka grupperingar de gripna tillhör.

Uppdatering: Samtliga aktivister som omhändertogs under dagen är frisläppta. De två som greps men som sedan släpptes fria ska dock enligt uppgifter vara misstänkta för försök till våld mot tjänsteman och misshandel.

Rapporteringen avslutad.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

15
Lämna en kommentar

Please Login to comment
9 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
ValhallaRagnarAnders JonssonUlfHenke Himmlär Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christoffer Svärd
Medlem

Stå på er kamrater!

Tobias
Medlem

Bra kamrater
Hell seger

_DH_
Medlem
_DH_

Var det en sodomit som spottade på parollen? I så fall borde han polisanmälas för försök till överförande av HIV-smitta. Visserligen finns det inte någon sådan lag, men någon paragraf borde väl ändå finnas för detta potentiellt livsfarliga beteende.

Ulf
Medlem

Allmänfarlig smittspridning tror jag att man kan bli lagfört under.

Valhalla
Medlem

Identifiera aset.

Deva
Medlem
Deva

Ni är Sveriges enda hjältar, Nordens enda Män och de enda som gör något!

Fredrika
Medlem

Det är verkligen trist med sådana här sammandrabbningar. Varför kan man inte få dela ut politiska flygblad i fred och slippa allt våld? Hoppas att polisen grep den våldsbejakande rasfrämlingen som tydligen utförde det våldsamma upploppet. Undrar vilken ras han tillhörde? Stödjer han Israels makt?

Klaus
Medlem

Det finns nu rasfrämlingar bland ordningsvakten som skall försvara judarnas monopolmedia och säkra ras- och kulturfrämlingarnas expansion. De kan agera mycket radikalt eftersom de är ideologiskt/religiöst radikala.

Kristoffer
Medlem

De kommer få sina straff i framtiden. Bra jobbat kamrater!

Sigfrid
Medlem

Svens polis är som vanligt partisk i sina ingripanden det beror på att deras styrande går judarnas ärenden.

Henke Himmlär
Medlem

Bra aktioner!

Det svenska folket kan inte längre säga att de inte känner till Motståndsrörelsen och verkligen ALLA svenskar kan gå in och läsa på Nordfront.

Om svenskarna röstar fel i september så är det i alla fall inte Motståndsrörelsen som har gjort något fel.

Återigen, bra jobbat!!!

Anders Jonsson
Medlem

Vi ska ge allt för att sprida Motståndsrörelsens budskap i valrörelsen. Men tro inte att JUDE-demokraturen kommer släppa nån makt genom parlamentarismen. Parlamentarismen är en av JUDE-maktens större bluffar.

Adolf Hitler och NSDAP lyckades trumfa JUDE-demokraturen och ta makten den vägen 1933. Det kommer JUDARNA aldrig i helvete tillåta igen. Så…demokraturen är bara EN bricka i det stora spelet.

Tro inget annat.

För att förändra situationen krävs en REVOLUTION…Om den blir blodig eller utan blodsspillan kommer att bero på JUDE-makten.

Om man studerar JUDARNAS fablesse för blod…(läs Gamla testamentet)..så tyder väl tyvärr en del på det första alternativet.

Hell seger!

Henke Himmlär
Medlem

Ja, men innan det blir tal om någon revolution så måste det finnas något stöd i opinionen. Det är där valet kommer in i bilden. Vi måste ju veta om vi överhuvudtaget har några procent av befolkningen med oss eller ej.

Anders Jonsson
Medlem

Vi har stöd bland stora delar av befolkningen. Det vet alla motståndsmän/kvinnor som möter människor på gator och torg varje dag.

Hell seger!

Ragnar
Medlem

Hjältar!