Jury rekommenderar 419 års fängelsestraff för James Fields

UTRIKES. Den jury som i fredags beslutade att James Fields skulle dömas för en påstådd bilattack i Charlottesville har nu rekommenderat ett fängelsestraff på 419 år.

I fredags skrev Nordfront om att den amerikanske nationalisten James Fields dömts av en jury i Charlottesville som skyldig till den ”bilattack” som inträffade efter en nationalistdemonstration som hölls i staden.

Nu har samma jury, som består av sju kvinnor och fem män, rekommenderat att Fields ska dömas till att avtjäna ett fängelsestraff på 419 år och betala 480 000 dollar i böter. De gärningar han hålls ansvarig för är ett fall av överlagt mord, åtta fall av vållande av kroppsskada varav fem av grövre grad, samt smitning från olycksplatsen.

Straffet kommer fastslås av domaren Richard Moore den 29 mars nästa år. Det straff som fastslås av domaren kan vara mildare, men inte strängre, än det straff som rekommenderats av juryn.

James Fields står också inför en separat federal process där han riskerar att dömas till döden för ”hatbrott” som är relaterade till samma incident. Rättegångsdatumet är ännu inte satt och inte heller har USA:s justitiedepartement gått ut med huruvida man kommer kräva dödsstraff för Fields.

Se även den sändning av The People’s Square där man diskuterar ansvarsdelen av juryns dom och de konstigheter som präglat processen:

Källa:
James A. Fields Jr. sentenced to life in prison in Charlottesville car attack

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Karl-Путин AKlausEthnyLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Justitiemord i sjw-stat igen.

Ethny
Medlem

Var det inte så att hon som dog, dog av hjärtattack pga dålig hälsa? Inte av några krockskador.

Sedan även att någon strax innan siktade ett vapen riktat mot James, som förmodligen fick panik, gasade på och råkade köra mot folkmassan. För att sedan ”fly” från den anti-vita pöbeln som kunde vara ett reellt hot för honom.

Klaus
Medlem

Vansinnig politisk rasistisk rekommendation. Fick 419 judar hjärtattack?

Karl-Путин A
Medlem

Stackars kille – i hans fall hade jag krävt frikännande eller dödsstraff. Att sitta i en bur med påtända våldtäktsapor resten av livet ter sig inte särskilt lockande. Tommy Robinson har vittnat om hur hans tid i fängelset såg ut.