Juncker höjer sin lön — har fått ökade levnadsomkostnader

KORRUPTION. Tjänstemännen i EU-kommissionen får retroaktiv löneförhöjning lagom till jul.


Under Europeiska rådets toppmöte den 14 december skapade den stapplande och misstänkt starkt berusade Jean-Claude Juncker rubriker när han pussade på kvinnor och tafsade dem i håret.

Lagom till jul får den misstänkt gravt alkoholiserade ledaren över Europa, EU-kommissionsordförande Jean-Claude Juncker, en löneförhöjning.

Det var i somras som EU bestämde att tjänstemän i EU-kommissionen ska få en högre lön. Nu har de högsta tjänstemännen en grundinkomst på över 200 000 kronor per månad. Ordföranden får ännu mer, cirka 340 000 kronor i månaden. Ovanpå det har de en lång rad förmåner.

Anledningen till höjningen är enligt EU-kommissionen att kostnader för uppehälle har blivit dyrare i Belgien och Luxemburg där de allra flesta av tjänstemännen bor.

Löner och pensioner blir dessutom justerade retroaktivt för de hårt arbetande kommissionärerna. Löneökningarna innebär att de nu varje månad tjänar lika mycket som genomsnittsbritten tjänar per år.

Källa:
Christmas pay rise means EU chiefs make UK average annual wage every month

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
4 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Klaus
Klaus
1 år sedan

Juncker är inte den enda vansinnige parasiten i EU-ledningen.

Karl-Путин A
Karl-Путин A
1 år sedan

Har hororna i Bryssel börjat ta rejält betalt, eller vilka levnadsomkostnader handlar det orm?

Rokviken
Rokviken
1 år sedan

Säkerligen. Kanske har smaklökarna förändrats med åren och kraven därefter.

Rokviken
Rokviken
1 år sedan

Konsekvensen av de höga levnadskostnaderna för en simpel EU politruk är spritnotorna som numera är så astronomiska att den mest druckne av dem alla fumlar runt med hjälp av fullbetalda assistenter.