Julian Assange fri från misstankar om våldtäkt: ”Jag kommer aldrig att förlåta”

JURIDIK. Sedan 2010 har Wikileaks grundare Julian Assange varit häktad i sin frånvaro av Stockholms tingsrätt, misstänkt för våldtäkt. Nu meddelar dock åklagare Marianne Ny att hon lägger ned förundersökningen mot Assange.

Förundersökningen mot Julian Assange läggs nu ner.

Under ett besök i Sverige i augusti 2010 blev Wikileaks grundare Julian Assange anmäld för för våldtäkt av två svenska kvinnor. Inledningsvis anhölls Assange i sin frånvaro, något som dock hävdes två veckor senare av förundersökningsledaren Eva Finné, som också rubricerade om misstanken till ofredande. Den 1 september tog dock överåklagare Marianne Ny över som förundersökningsledare och ändrade rubriceringen återigen till våldtäkt. Detta fick till följd att Assange begärdes häktad i sin frånvaro.

Eftersom Assange också eftersöks av USA med misstanke om terrorbrott, då han legat bakom flera mindre smickrande publiceringar av hemligstämplat material rörande den amerikanska regimen och dess krigsmakt, fruktade han att Sverige skulle komma att utlämna honom till USA. Många har dessutom ifrågasatt våldtäktsmisstankarna och den svaga bevisningen i ärendet, vilket förstärker bilden av att syftet med häktningen har varit att få honom i förvar för att kunna utlämna honom till USA.

Efter en mängd rättsliga processer och överklaganden beslutade Storbritannien att Assange skulle utelämnas till Sverige och därmed riskera att hamna i amerikanskt förvar, vilket föranledde att han 2012 sökte politisk asyl i Ecuador. Då Ecuador beviljade hans asylansökan har han sedan dess residerat på landets ambassad i London, med hot om att gripas och utlämnas av brittiska myndigheter ifall han skulle lämna ambassadområdet. Därför har han under nästan fem års tid varit helt fysiskt avskuren från omvärlden, inklusive sina egna barn.

Under dagen meddelade dock förundersökningsledaren Ny under en presskonferens att hon lägger ned förundersökningen mot Assange:

— Jag har beslutat att häva häktningsordern mot Julian Assange. Jag har dragit tillbaka den internationella utlämningsordern att han ska utlämnas till Sverige. Och jag har valt att lägga ned förundersökningen.

Det är dock inga nya uppgifter i ärendet som har föranlett beslutet, utan det faktum att hon inte ser hur Assange skulle kunna åtalas i Sverige under rådande omständigheter.

— Jag vill inte lägga skuld någonstans, men huvudanledningen är att Julian Assange har hållit sig undan, förklarar Marianne Ny.

Hon menar dock att förundersökningen kan komma att återupptas ifall Assange skulle besöka Sverige innan preskriptionstiden löpt ut.

Via sin advokat Juan Branco låter Assange hälsa att han nu planerar att söka asyl i Frankrike, då landet tidigare varit kritisk till både Sverige och Storbritanniens hantering av ärendet. Via Twitter meddelar Assange också att han aldrig kommer att ”glömma eller förlåta” att han i praktiken varit fängslad i sju år, utan att kunna träffa sin familj, samtidigt som hans namn har dragits i smutsen.

Advokat Clas Borgström, mest känd som före detta tilltänkt partiledare för Feministiskt Initiativ och för sin inblandning i Thomas Quick-skandalen, företrädde en av kvinnorna som anmälde Assange. Han säger sig nu vara ”besviken” över överåklagarens beslut.

— Julian Assange har begått ett övergrepp mot de här kvinnorna och han borde ha svarat inför svensk domstol. Han har ju hela tiden varit på sannolika skäl misstänkt för brotten. Istället har han levt ett slutet liv och det är ett beslut som han själv har tagit. Eftersom att det inte blir någon rättegång, har han ingen möjlighet att bli rentvådd, säger Borgström till Aftonbladet.

Brittisk polis har också meddelat att Assange fortfarande kommer att gripas ifall han lämnar ambassaden, då han även misstänks för att ha brutit mot brittiska borgensregler. För detta brott riskerar Assange uppemot 12 månaders fängelse.

Källa:
Åklagaren lägger ner utredningen mot Assange

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

27 Kommentarer till "Julian Assange fri från misstankar om våldtäkt: ”Jag kommer aldrig att förlåta”"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
arne
Gäst
Nybörjare
arne

visselblåsare i all är, bara inte judesa granskas då sitter lilla fega feminina äckellandet Sverige i knä på den store satan

Leo B
Gäst
Nybörjare
Leo B

Sverige har suttit i knä på Satan i flera Århundrande.Snart kommer lik-vid på hela Sverige.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Lyckades man inte sätta dit honom i en dumstol, så ska han stämplas som hatare, detta av det (((svenska kulturmarxistiska etablissemanget))) uttjatade ord.

Doku[sopan]mentären Assange hatar får svensk premiär

http://www.folkbladet.nu/1843871/dokumentaren-assange-hatar-far-svensk-premiar

Frasse
Gäst
Nybörjare
Frasse

Ni vet sex och kvinnor…

Jag tror han är 100% oskyldig. Juden är skyldig honom 7 år.

Just saying
Gäst
Nybörjare
Just saying

Assange är – uppenbarligen – ingen Gentlemen precis, men oskyldig är han dock ändå!

Frasse
Gäst
Nybörjare
Frasse

Nej, nu går jag och äter en bit (L)assange.

88

Frasse
Gäst
Nybörjare
Frasse
Stridspiloten Herman Göring var ganska omtyckt när han bodde i Stockholm. Han var en jävel på mat och charmade alla (däribland min mormor) på Nasi Goreng som ALLA naturligtvis kallade Nazi Göring eftersom hans rätt hade tyska undertoner. Ingredienser: INGREDIENTS 2 cups white long-grain rice, rinsed 2 1/2 tablespoons kecap manis 1 tablespoon dark soy sauce 1 tablespoon sweet chilli sauce 1/4 cup peanut oil 4 eggs, lightly beaten 1 brown onion, thinly sliced 1 teaspoon sambal olek 3 garlic cloves, finely chopped 1 teaspoon shrimp paste 1 carrot, peeled, finely chopped 1 small chicken breast fillet, chopped 300g green… Läs mer »
ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

En gas-spis är en förutsättning för lyckat resultat.

Frasse
Gäst
Nybörjare
Frasse

Finns det gasspisar som ”går” på Zyklon-B?

Frasse
Gäst
Nybörjare
Frasse

På baksidan står det.

German white wine & Jägermeister. Förmodligen lämpliga drycker till detta.

Nazi - göreng
Gäst
Nybörjare
Nazi - göreng
Nazi-goreing => Lite som husmankosten svensk pyttipanna, med tillagande dagen efter rester: Citerar: Ingrid – 31 mars, 2017 kl. 19:53 Bra rutet => ”Om någon – SVT? – tror att det är sättet att tysta mig tror de fel. Väldigt fel.” http://iotakt.se/kraschen/#comment-11778 Stå på Dig/Er => RÄDDA VÅRDEN! Jag tror flera utav oss som nu varit med ett tag i detta(s)talkande trakasserande Stasi-samhälle INTE heller kommer att låta oss tystas av dessa fega statsanställda ”mörkerkrafter”. Och om SvD eller (((TV4))) återigen svart på vitt försöker få mig till att vara ngn rasist eller dylikt – samt återigen kalla mig för… Läs mer »
SS AB
Gäst
Nybörjare
SS AB

”Asassination attempt? Panic for Julian Assange as intruder scales Ecuadorian embassy wall ”

http://www.express.co.uk/news/uk/702542/Panic-intruder-Ecuadorian-Embassy-Julian-Assange

Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Julian är naturligtvis helt oskyldig! Dessa äckliga judesvin (ZOG) gör mig så så jävla äcklad! Hur länge ska dom få hålla på med sina lögner? Sieg Heil! Död åt zog!

Fredrika
Medlem
Nybörjare
Det är rätta takter, Johan! Assange utnyttjades hänsynslöst av den judiska USA- och Israelinformatören Carl Bildt för att skyla över sitt totala geopolitiska misslyckande, och den judiska agendans stafettpinne skickades med rakt utsträckt arm över till nästa folkförrädare, Reinfeldt. Nu när de inte längre kan utnyttja Assange i ZOG-politiska syften, läggs ”fallet” ned. För Marianne Ny och f*ttmössebäraren Borgstörm tillsammans med nämnda politiker var detta ett ”symboliskt fall”. Vilka kräk! De vet själva att det är ett justitiemord på Assange, och han gör rätt som aldrig förlåter dem eller Sverige. Jag hoppas att han går i krig mot förrädarna och… Läs mer »
Just saying & confirming
Gäst
Nybörjare
Just saying & confirming

Amen to that.

M59
Gäst
Nybörjare
M59

Ursäkta, men jag är rätt trött på att se karln i media. Vad är syftet med att han bor på en halvskum ambassad?

David Stjernblatt
Gäst
Nybörjare
David Stjernblatt

Tror tyvärr han varit död i typ ett halvår

Lars
Gäst
Nybörjare
Lars

Assange är ingen hjälte. Han har aktivt tagit avstånd från ”konspirationsteorier” om 911. Han och Wikileaks är falsk opposition. Gissningsvis så har han de senaste åren bott i ett trevligt klimat nära sina Cia-kompisar.

Samma media som säger att förintelsen ägt rum och att Bin Ladin och hans 19 rövare låg bakom elfte september säger att han bott i flera år på ambassaden i London…

Just saying
Gäst
Nybörjare
Just saying

Ja, tyvärr tror jag Du har rätt där. Dessutom är han en secret society ”uppfostrad” pojke, då hans Mor var med i The White Brotherhood, m.m. skumma uppgifter om hans märkvärdiga uppväxt inom en sekt, med CIA och droger, inblandade, som vanligt.

Men, ngn våldtäktsman av Anna Ardin & Co är han ändock INTE. Där har vårt ruttna rättsväsende bara – återigen – varit en lydig lakej till JewSa. And that’s so bad, really bad.

Benjamin
Gäst
Nybörjare
Benjamin

Jag kommer heller inte förlåta. Det som skett är en skam för Sverige. När det gäller Borgström kanske hans bakgrund förklarar hans ställningstagande.

Leo B
Gäst
Nybörjare
Leo B

HaHa Rävspel.Vore jag Assange skulle inte jag lämmna ambassaden för ett ögonblick!!!

Lisa
Gäst
Nybörjare
Lisa

och nu har väl Marianne Ny mycket dåligt samvete..?
https://www.flashback.org/t1285319p3
När hon ”ler” är hon lik Janet Yellen.

Stoney
Gäst
Nybörjare
Stoney

Hur mycket skattepengar har denna usla åklagare spenderat på denna påhittade våldtäkt. Dessa pengar skulle med råge räcka till att driva förundersökningar av alla de nedlagda verkliga gruppvåldtäkter på svenska flickor som skett i invandringens spår. Den här typen av åklagare hade aldrig fått verka i en sund stats rättsinstans.

Albin
Gäst
Nybörjare
Albin

Allt detta på grund av de fullkomligt IQ-befriade vänsterslynorna Anna Ardin och Sofia Wilén.
comment image

Antifeminist
Gäst
Nybörjare
Antifeminist

Vedervärdiga feministsuggor!

Just saying
Gäst
Nybörjare
Just saying

Honeytraps, just Honeytraps…

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson

Vari ligger logiken som så vanligt fattas i vårt land. Här våldtas våra flickor av s. k. flyktingbarn rätt ofta utan att man gör någon större media protest medan man gör stora rubriker i många år av en enda misstänkt. Är han för vit eller vad är det frågan om..? Luktar skumt långa vägar.

wpDiscuz