Judisk skådespelare greps efter att ha attackerat en Trump-anhängare

UTRIKES. Den judiske skådespelaren Shia Labeouf greps under onsdagskvällen efter att ha gå till fysiskt angrepp mot en förbipasserande Trump-anhängare. Han misstänks nu för ringa misshandel.

shia labeouf

En tårögd Shia Labeouf hos polisen.

En kamera har satts upp utanför Museum of the moving image i New York. Tanken är att kameran ska filma oavbrutet under minst de fyra år som Donald Trump är president i USA.

Under onsdagskvällen samlades en grupp människor utanför byggnaden och dessa verkade befinna sig i någon slags zombietrans då de upprepade ”he will not divide us” om och om igen.

Den judiske skådespelaren Shia Labeouf, som är en av initiativtagarna till filmprojektet, var på plats men greps efter stund då han ska ha gått till angrepp mot en förbipasserande Trump-anhängare. Han ska bland annat ha kallat offret för ”nazist” och sedan slitat av honom halsduken. Han ska även ha klöst Trump-anhängaren. Han är nu misstänkt för ringa misshandel. Gripandet skedde i livesändning och klippet sprids nu viralt på internet.

Det är inte första gången som Labeouf hamnat i klammer med ordningsmakten. Han ska bland annat tidigare åtalats för två fall av störande av allmän ordning, ett fall av olaga intrång och för att ha trakasserat en polis.

Se klipp från onsdagens gripande nedanför:

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments