Judiska världskongressen hävdar att eventuella värdesaker tillhör judar

UTRIKES. Efter att Polens kulturminister i fredags gick ut med att de troligtvis har lokaliserat det mytomspunna tyska tåget från andra världskriget var Den judiska världskongressen snabbt med på banan.

skatt

Polens kulturminister, Piotr Zuchowski, gick i fredags ut med under en presskonferens att de troligtvis har lokaliserat ett tyskt tåg från andra världskriget under marken utanför byn Walbrzych. Enligt sägner ska tåget innehålla både guld, konst och vapen. Läs mer om detta HÄR.

Kort efter presskonferensen gick Den judiska världskongressen (WJC) ut med ett officiellt uttalande. WJC-ledaren Robert Singer hävdar att det är högst sannolikt att allt som blir funnet av guld, ädelstenar och värdesaker kan ha blivit stulet från polska judar under andra världskriget, och därför bör återlämnas.

— I den mån upphittade föremål i Polen som kan ha blivit stulet från judar innan de sändes till döden, är det viktigt att detta återlämnas till sina rättmätiga ägare.

Tidigare publicerat på Nordfront.net.

Källa:
World Jewish Congress says Nazi train treasures must go to rightful owners

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar