Judiska protester efter att Island överväger förbjuda religiös omskärelse

NORDEN. Islands parlament har lagt fram ett förslag om att förbjuda religiös omskärelse. Detta har lett till högljutt gnäll från landets judiska befolkning.

Judiska omskärelseverktyg. Foto: cjn212 (CC BY-SA 2.0)

Ett förslag lades nyligen i Islands parlament om att förbjuda religiös omskärelse. Detta har fått landets cirka 250 judar samt judiska församlingar runt om i Norden att gnälla högljutt. Lagförslaget har lagts fram av medlemmar från fyra olika partier och enligt förslaget skulle folk som bryter mot lagen kunna dömas till upp till sex års fängelse.

I ett gemensamt brev skriver judiska företrädare från hela Norden att man varnar Island för att bli det första landet i världen att förbjuda religiös omskärelse. Man vill istället att landet följer Norges exempel och ger omskärelsen juridiskt skydd. Bland annat detta skriver de judiska företrädarna i brevet:

Mer än en förtryckande regim har försökt kväva vårt folk och utrota judendomen genom att förbjuda våra religiösa riter. Förslaget kommer garantera att ingen judisk församling kommer upprättas i landet. Det här brevet kan tolkas som att vi lägger oss i Islands lokala angelägenheter. Men det bryr vi oss inte om, för landet är på väg att attackera judendomen på ett sätt som angår världens alla judar.

Även EU:s katolska församlingar fördömer lagförslaget och menar att ”alla angrepp mot religionsfriheten måste ses som oacceptabla”. Reinhard Marx, högsta ledare för katolska kyrkan i Tyskland, säger att ”kriminalisering av omskärelse är ett allvarligt ingrepp som är mycket oroande”.

Silja Dögg Gunnarsdóttir, riksdagsledamot för Framstegspartiet och en av de som lagt fram lagförslaget, borstar dock av sig kritiken och menar att det handlar om att skydda barnen.

Källa:
‘Attack on Judaism’: Scandinavian Jewish leaders protest Iceland’s proposed circumcision ban

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

14
Lämna en kommentar

Please Login to comment
11 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
SigfridErikVeraSverkerRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Samuel
Medlem

Vad fan har judar i Island att göra från första början, inget.

Rokviken
Medlem

Nej, de har inget där att göra. Parasiter som de är.

Klaus
Medlem

Judar varnar och alla rycker till.
Förlåt, snälla, snälla mossad, mörda inte oss!

Richard
Medlem

Judarna gråter för de inte får fortsätta med barnmisshandel.

Rami
Medlem

Ständigt gömmer sig dessa sig bakom ”religionsfriheten” för att få göra i princip vafan som helst som är moraliskt förkastligt.

Karl-Путин A
Medlem

Religionsfrihet innebär även att slippa oönskad påverkan av religioner eller andra religioner än den man själv tillhör, enligt FNs stolta deklaration om religionsfrihet.

Denna paragraf tillämpas dock aldrig här i västvärlden, utan vi vita människor får snällt och lydigt finna oss i att våra sjukhus utför könsstympningar på judiska och muslimska gossar, våra skolbarn blir ”undervisade” av hucklekärringar osv, samtidigt som allt fler av oss får finna sig i att vakna till det öronbedövande skriket av en brunstig åsna……böneutrop menade jag.

Petri
Medlem

Judar skaffa er en egen jordplätt som inget annat folk besitter och flytta dit och gör vad ni vill där

Karl-Путин A
Medlem

Ända tills för några år sen fanns det en lag som påbjöd islänningarna att slå ihjäl varje turk som steg i land. Lagen stiftades efter att Island utsatts för omfattande angrepp där turkar = muslimer tog ffa isländska barn som sexslavar. Även i Europa bedrev bögturkarna en omfattande slavhandel i de länder de ockuperade. T.ex. var Vlad Tepes bror Radu sexslav hos den turkiske sultanen Mehmet II. I turkarnas krig dog inte de flesta av motståndarna på slagfältet, utan av de smittsamma sjukdomar som turkarna bar med sig. I slaget om Belgrad 1456 lät sultanen avrätta sina närmaste män för… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Elisabeth Bathory anklagas för att ha varit en lesbisk blodsugande vampyr och en av de värsta massmördarna som världen skådat. Detta är naturligtvis bara skitsnack, katolskt skitsnack. Elisabeth var troligtvis en av de mäktigaste kvinnorna i Europa vid tiden då hon levde. Vid denna tid pågick religionskrigen mellan katoliker och protestanter – Gustav II stupade 18 år efter Elisabeths död. Elisabeth blev med allra största sannolikhet utsatt för en komplott av den ungerska katolska kyrkan eftersom hon var protestant, kalvinist. Så småningom drog kalvinisterna det längsta strået. En annan känd ungersk frihetskämpe och kalvinist i våra dagar är den inte… Läs mer »

Ernst
Medlem

jag kryssar, OK även island är judiskt. grönland? finns det någon judefri plats på planeten?

Sverker
Medlem

Varför bara kapa förhuden? Kapa hela paketet som dom dör ut och mänskligheten kan andas ut!

Vera
Medlem

Island låt Er inte påverkas av den sexuddiga stjärnan med sina vassa taggar. Stympningar på barn är inte en rit utan en sadistisk handling under religiös täckmantel vilket både judar och muslimer ägnar sig åt. Vi rakryggade ser detta med avsky och skall införa förbud i hela Europa till att börja med.

Erik
Medlem

När flickor drabbas är det bestialisk barnmisshandel och stympning, när pojkar drabbas är det en viktig religiös rit. Och här gick jag och trodde att jämlikhet mellan könen var något av en ledstjärna i liberala kretsar…

Sigfrid
Medlem

Island är ett föregångsland om dom lyckas genomföra detta trots judiska protester.Oftast viker de flesta regimer ner sig då den judiska protesten gör sig gällande.Judar har sitt eget land och där kan dom hålla sig så slipper övriga världen deras ondska.