Judiska medier betalade miljontals kronor för att få igenom det nya EU-direktivet

JUDISK MAKT. De judiskt ägda mediejättarna Bonniers och Schibsted placerade lobbyister i Bryssel och betalade ut miljontals kronor för att få igenom det nya EU-direktivet om upphovsrättsskyddat material på nätet – det som har kallats slutet för dagens internet.

I ett inlägg av opinionsbildaren Rebecca W Uvell med titeln ”Vad kostade det att döda internet?” avslöjas hur den svenska mediebranschen har lobbat aktivt i Bryssel för att EU-parlamentet skulle anta det omdiskuterade copyright-direktivet, som bland annat stoppar användningen av bilder i memes och videoklipp.

I artikeln redovisar Uvell hur Schibsted under processen som lett fram till beslutet haft ett par lobbyister på plats i Bryssel till en kostnad av över två miljoner kronor. En av dessa är den före detta politiska chefredaktören på Aftonbladet Karin Pettersson, som skriver öppet om sin lobbying:

Jag jobbar för Schibsted, som liksom de flesta andra svenska publicister är medlemmar i Tidningsutgivarna, som verkat för de nya copyright-reglerna. Schibsted är också medlemmar i de europeiska organisationerna EPC och NME som också drivit frågorna. Den svenska regeringen har gjort detsamma.

Enligt Uvell har Schibsted haft åtskilliga möten med Morgan Johansson på Rosenbad för att lobba just för att regeringen i sin tur skulle lobba för Schibsteds och Bonniers linje i Bryssel.

Ett annat krisande judiskt medieföretag, Bonniers, har haft lobbyister i Bryssel som kostat drygt en miljon kronor varje år sedan 2016. Dessutom visar Uvell hur både Schibsteds och Bonniers namn dyker upp när man söker på de kända PR-byråerna Kreab och Hill & Knowlton, vilka tillsammans haft över 40 lobbyister i Bryssel under perioden till en kostnad av över sju miljoner kronor.

Kritiker av EU-direktivet befarar att det egentliga syftet med det är att strypa spridningen av alternativa medier, eftersom varje producent av innehåll ska tvingas sluta ett avtal med varje sökmotor och socialt nätverk för att kunna länka bilder och annat material. Detta betyder att privata företag som Facebook och Google kommer att få en enorm makt.

Henrik Jonsson, en av kritikerna, skriver på Twitter:

Socialdemokrater som Jytte Guteland och Marita Ulvskog bröt ryggen på Europas internet, och hamnar i historien på samma sida som de som under 1500-talet reglerade bort tryckpressen. En mörk dag för demokratin. En katastrof för yttrandefriheten, och slutet på dagens internet.

Källa:
Vad kostade det att döda internet?

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Den-KristneRokvikenElinEthnyFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Man får ont i magen av sånt här. Makten gör som vanligt, köper sig den lagstiftning de vill ha. Välanvända pengar av det bidragsstöd Bonniers fick av EU för att ”säkra det fria ordet”.

När tar denna mardröm slut?

Ethny
Medlem

Aldrig om vi inte lyckas frigöra oss själva.

Se bara på fransmännen där det har gått väldigt långt utför. Genom historian
har folk i diverse länder alltid fått nog när det blir för mycket. Vi kanske inte riktigt är där än, som t.ex fransmännen som riskerar sin hälsa genom att demonstrera mot den totalitära makten i stora antal.

Någon gång rinner bägaren över, även för vanliga Svenssons.

Vet att din fråga inte var ”frågande” utan betoning på när – snart hoppas jag.

Rokviken
Medlem

En rejäl nedsläckning.

Elin
Medlem

Nu är det viktigare än någonsin att hitta nya/hitta tillbaka till gamla vägar att sprida information på. Ansikte mot Ansikte, i tryckt form och under torgmöten.

Den-Kristne
Medlem

Judisk makt-rörelsens hänsynslöshet visar sig än en gång.