Judiska krokodiltårar och utpressning i Finland efter attacken mot synagoga i Sverige

NORDEN. Efter attacken mot synagogan i Göteborg kräver judar i Finland att finska staten ska avsätta skattemedel till församlingen.

I går rapporterade Nordfront om hur ett tjugotal maskerade män i Göteborg gick till angrepp mot stadens synagoga. Incidenten skedde i samband med flertalet antisionistiska demonstrationer runt om i Sverige.

Nu går representanter för Helsingfors synagoga ut och deklarerar att de är oroliga för liknande attacker i Finland, något som polisen i Finland inte tror på.

Det oroar oss mycket. Tråkigt att en utrikespolitisk fråga har spridit sig ända till den judiska församlingen i Norden, säger Yaron Nadbornik, ordförande för den judiska församlingen.

Trots att Nadbornik och andra judar i staden är oroliga för attacker mot synagogan ser polisen i Helsingfors inga indikationer på att en hotbild skulle existera. Polisen har dock vikit sig för judarnas krav och lovat ett ökat samarbete gällande synagogans säkerhet.

Att polisen valt att samarbeta för att öka säkerheten för stadens synagoga gör dock inte Nadbornik nöjd. Nadbornik vill nämligen att den finska staten ska avsätta pengar till församlingen för att säkerställa judarnas ”säkerhet” på grund av ”antisemitism”.

— Då det i Norden funnits en sådan här hotbild under några år har alla andra nordiska länder förutom Finland stött den judiska församlingen monetärt.

Källa:
Göteborgin isku herättää pelkoa Helsingissä – juutalainen seurakunta nostaa turvatoimia

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MRamiSverkerKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

— Det oroar oss mycket. Tråkigt att en utrikespolitisk fråga har spridit sig ända till den judiska församlingen i Norden, säger Yaron Nadbornik, ordförande för den judiska församlingen.

Ni vill ju hat ett ”öppet samhälle” med svängdörrar för hela världens befolkning, då får ni räkna med att även ni blir ”uppvaktade” emellanåt. Det är en ”berikning” och ”spännande utmaning”.

Karl-Путин A
Medlem

Det är lustigt att se att alla initierade; polisen och judarna själva, sätter ett samband mellan Trumps erkännande av Jerusalem till Israels huvudstad och attackerna mot judiska intressen, men när det valsat runt i (((svensk media))) så är det plötsligt NMR som är boven i dramat.

(((Svensk))) pissjournalistik i all sin prydo.

Karl-Путин A
Medlem

*prydno

Sverker
Medlem

Aha, så näsorna vill att det skall avsättas skattepengar Skall man uppfatta det som att dom gillar pengar? Andras pengar!

Rami
Medlem

Att det ska vara så jävla svårt att ta sitt förbannade pick, pack, trixande och lögnande ut ur vårt Norden på första rymdraket till mars. Ingen vill ha er varken här eller i Mellanöstern. Större offerkofta än den judarna klär på sig går inte att finna i detta universum.

M
Medlem

nu alla ser att problemet ligger hos judar och deras verksamhet, utan judar är världen mycket bättre. Vilken jäkla ras… som kakerlackor