Judiska Expressen: ”Vita människors rädsla för verkligheten hotar demokratin”

EX-PRESSEN. Bonnierblaskan Expressen har publicerat en krönika som säger att ”vita människors rädsla för verkligheten” hotar demokratin.

Bonnierblaskan Expressen har publicerat en krönika skriven av Per Wirtén som handlar om hur vita människors motvilja mot att bli utbytta i sina egna hemländer ”hotar demokratin”.

Bakgrunden är morgondagens votering om Moderatledaren Ulf Kristersson som statsminister, ett statsministerförslag som Sverigedemokraterna sagt att de kommer att stödja. Ifall en M-ledd regering med aktivt SD-stöd tillåts komma fram menar Wirtén – baserat på en antinationalistisk bok han läst av Steven Levitsky och Daniel Ziblatt – att detta riskerar ”demokratins framtid”. I stället vill krönikören prompt stänga ute SD.

”Man tror att de auktoritära kan kontrolleras, reformeras och ledas in ’på den rätta vägen’. Man väljer hellre att samarbeta med extremisterna – eftersom det finns dagspolitiska likheter på olika områden – än att släppa fram gamla ideologiska motståndare.

Jag hör de här argumenten varje morgon i radion. Det kommer från direktörer, ledarskribenter, politiker och enstaka statsvetare. Tonläget är uppskruvat. Rösterna är gälla. De låter som barn när lördagsgodiset gått förlorat. Efteråt stryker jag under en rad i boken, en enkel uppmaning om tillnyktring: ’Det är bättre att förlora ett val, än att förlora demokratin’.”

Wirtén nämner sedan att två andra antinationalistiska författare som han inspirerats av – Thomas Mann och Norman Ornstein – skrivit att ”det är svårt att finna exempel på samhällen där krympande etniska majoriteter gett upp sin dominanta status utan strid” och att lösningen på reaktionerna mot folkutbytet är att vita ska ”retirera från orättvis status och smälta in i myllret.”

Avslutningsvis antyder han att en Moderatledd regering med SD-stöd kan jämställas med inget mindre än att ”låsa upp bakdörren för demokratins möjliga lönnmördare”.

Källa:
Offra inte demokratin för maktbegärets skull

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Axel Eriksson
Redaktör
Nybörjare
1 år sedan

Per Wirtén verkar ha kört fast intellektuellt bland en massa irländska ”influencers”.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan

Min tolkning av ”vita människors rädsla för verkligheten” är att bli rånade, våldtagna, mördade och till slut förintade. Har jag fel?

Anders Jonsson
Nybörjare
Anders Jonsson
1 år sedan

Per Wirten: Sanningen är att vi inte vill se eller ha ”din” verklighet, satans JUDE-lakej!

Påläst
Nybörjare
Påläst
1 år sedan

Idioten får gärna ge exempel på länder i Mellanöstern och Afrika där man har en väl fungerande demokrati. Inte för att demokrati är bra för något land…

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

Av namnen att döma är det väldigt många judar inblandade i den här soppan. Judarna och deras lakejer brukar ju slå sig för bröstet och hävda att Israel är Mellanösterns enda demokrati.

Vad vore då mer riktigt än om dessa uppskruvade judar åkte hem till sin kära demokrati Israel och predikade att judarna ska ”uppge sin dominanta status” [dvs utrotas på sikt] i ”sitt eget” land?

Det måste väl vara bättre att förlora judarna i Israel än att förlora demokratin?