Judiska DN rasar över att podden Vita pillret finns på Spotify

YTTRANDEFRIHET. Bonnierägda Dagens Nyheter rasar nu över att podden Vita pillret, som man kallar ”högerextrem”, ligger på Spotify, och tar hjälp av folkfientliga Expo för att strypa yttrandefriheten.

Jonathan Leman, Expo.

Bonnierorganet Dagens Nyheter tar nu till stora artilleriet och har tagit hjälp av agendajuden Jonathan Leman på folkfientliga Expo för att strypa yttrandefriheten och förmå streamingjätten Spotify att ta bort den nationella podden Vita pillret från sin poddplattform. 

Vita pillret är en podcast som drivs av Nordisk alternativhöger och beskrivs av utgivarna som ”en familjevänlig show med en borgerlig grundsyn”. Podden grundades av Daniel Friberg och Christoffer Dulny och den har legat på Spotifys poddplattform sedan augusti 2017.

Efter att judisk media genom påtryckningar fått både Google och Youtube att censurera nationella och regimkritiska yttringar går nu korståget vidare i kampen mot det fria ordet. Med hjälp av Expos ”expert” Leman försöker man med lögner och förtal tvinga även Spotify att rätta in sig i ledet genom att stoppa Vita pillret.

Leman påstår att podden sprider ”antisemitiska konspirationsteorier” och att man gör reklam för antisemitiska klistermärken med ”judenäsor”.

— Det är en podcast som drivs av Nordisk alternativhöger, som försöker vara en sorts pr-byrå för vit makt-miljön. Man tar nazistiska Nordiska motståndsrörelsen i försvar, den beskrivs som en allierad. Anhängare som har valt Hitlerhälsningar som användarnamn tackas för sina donationer, berättar Leman för DN.

Några rubriker på poddavsnitt som retat honom särskilt är: ”Judar & humor”, ”Fascism för sköna snubbar”, ”Kurd och kränkt”, ”Det våras för en nordisk front” och ”Nej till håmånationalism”.

Leman kritiserar också Vita pillret för att bjuda in ”högerextrema” gäster och för att presentera böcker av ”högerextrema och antisemitiska” författare som Edward Dutton och Kevin MacDonald.

Ytterligare ett övertramp från utgivarna av Vita pillret som motiverar censur är enligt Leman att man uttalat sig kritiskt mot den ”klimatmedvetna” barnaktivisten Greta Thunberg.

Spotify har hittills valt att inte svara på angreppet från judisk makt-organet Dagens Nyheter.

Källa:
Högerextrem podcast publiceras på Spotify

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Wäring says:

    Att använda sin makt för att tysta sina opponenter och samtidigt påstå att denna makt skulle vara konspirationsteorier, det får sägas vara väldigt judiskt. Judar som bara vill väl och aldrig har gjort en fluga förnär, och alla antisemiter som antingen har gjort en helt felaktig analys och påstår att det finns särskilda judiska intressen, eller helt enkelt bara agerar efter illvilja.


  • Lämna ett svar