Judiska DN hyllar ”mångfalden” i Joe Bidens judiska regering

JUDISK MAKT. Dagens Nyheter hyllar nu den så kallade mångfalden i Joe Bidens administration, där sju ministerposter har tillsats med judar.

Som Nordfront nyligen kunde rapportera är den nya kabinett som tillsats av USA:s president Joe Biden den mest judiska någonsin i landets historia. Exempelvis kommer justitieministern, finansministern, ministern över inrikes säkerhet och stabschefen över Vita huset alla från samma folk.

Detta hyllas nu av den judiskägda dagstidningen Dagens Nyheter, som dock beskriver det hela som ”mångfald”. De som inte är judar tillhör nämligen till största delen övriga så kallade minoriteter, dit exempelvis indianer, latinos, svarta, bögar och kvinnor räknas.

Enligt DN, som citerar brittiska BBC, är 50 procent av kabinettskammarmedlemmarna icke-vita män. Bland de vita räknas dock judar, vilket gör att andelen faktiska vita män i Bidens kabinett – förutom Biden själv förstås – är försvinnande liten.

Det är en klart högre andel så kallade minoritetspersoner än i Obamas regering, där 41 procent var minoriteter (exklusive judar) och betydligt högre än i Trumps där 17 procent tillhörde en icke-judisk minoritet.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments