Judiska bankbossen Benjamin de Rothschild har dött

UTRIKES. Den judiska bankbossen Benjamin de Rothschild har dött av en hjärtattack. Han var chef över bankbolaget Edmond de Rothschild Group.

Benjamin de Rothschild. Foto: Twitter.

Den judiska bankbossen Benjamin de Rothschild har nyligen avlidit i en hjärtattack. Juden dog vid 57 års ålder, och lämnar efter sig bank- och finansbolaget Edmond de Rothschild Group.

Ariane de Rothschild och hennes döttrar är djupt sorgsna över att meddela dödsfallet av deras make och far, Benjamin de Rothschild, efter en hjärtattack i familjens hem i Pregny (Schweiz) under eftermiddagen den femtonde januari 2021″, skriver Rothschildfamiljen i ett pressmeddelande.

Bankbossen var son till Edmond de Rothschild och Nadine de Rothschild, och fick tidigt ta över sin fars bankbolag, som i sin tur äger många privata banker och finansbolag. Företaget bekräftar bankbossens dödsfall, och beskriver honom som en ”aktiv filantrop”.

Familjehemmet i Pregny – som ibland kallas ”Rothschildslottet” – har tillhört familjen sedan mitten på artonhundratalet. Rothschildfamiljen är en mäktig judisk familj som utövar kontroll över nästan samtliga länders centralbanker, inklusive Sveriges riksbank.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments