Judisk spion avrättas

Dagens datum 18 maj: Den 18 maj 1965 avrättas den egyptiskt födde juden Eli Cohen för spioneri på martyrernas torg i Damaskus.

eli-cohen-löp

Eli Cohen föddes i december 1924 i Alexandria, Egypten, i en familj av fanatiska sionister. I januari 1947 anmälde han sig frivillig till armén i Egypten, men antogs inte då han med rätta ansågs alltför opålitlig. Efter att staten Israel utropats på palestinskt område 1948 emigrerade större delen av Eli Cohens familj till landet. Han själv stannade dock kvar i Egypten, där han bedrev sionistiskt kamparbete.

Under denna tid rekryterades Eli Cohen till den israeliska underrättelsetjänsten, och deltog i operationer på egyptisk territorium. Eli Cohen deltog i Operation Susannah, som senare skulle bli känd som Lavon-affären. Den egyptiska säkerhetstjänsten arresterade Cohen och förhörde honom angående inblandning i Lavon-affären, man hittade dock inga bevis och släppte honom.

Den egyptiske presidenten Gamal Abdel Nasser beslutade i augusti 1956 att nationalisera Suezkanalen. Kort efter tillkännagivandet gick en koalition bestående av Israel, Storbritannien och Frankrike till anfall mot Egypten. I samband med Suez-kriget tog den egyptiska regeringen krafttag med de illojala judarna i landet och utvisade en stor del av dem, så även Eli Cohen.

När Cohen anlände till Israel rekryterades han av den israeliska försvarsmakten och fick en tjänst inom den militära underrättelsetjänsten. Jobbet inom försvarsmakten passade dock inte Cohen speciellt bra så han ansökte om en tjänst hos Mossad, som till Cohens förargelse tackade nej. Ett par år senare skulle han dock rekryteras av Mossad för en specifik operation. Operationen gick ut på att infiltrera den syriska regeringen och efter genomförd träning skickades Eli Cohen till Argentina för att börja sitt uppdrag.

Via Argentina tog sig Eli Cohen till Damaskus under täckmantel som en syrisk affärsman. Eli Cohens uppdrag i Damaskus kom att bli framgångsrikt. Han anordnade dekadenta fester och orgier för den politiska och militära eliten i Syrien, där deltagarna under alkohol och drogrus avslöjade statshemligheter för Cohen.

Den syriska säkerhetstjänsten kom så småningom Cohen på spåren, i januari 1965 lyckades man triangulera en kraftig störsändare. Den 24 januari 1965 sparkade syrisk säkerhetspersonal in dörren till Eli Cohens lägenhet, man anlände precis när spionen var i färd med att sända en rapport till sina uppdragsgivare i Tel Aviv.

Eli Cohen ställdes inför en militärdomstol och befanns skyldig till spioneri där straffet bestämdes till döden genom hängning. Den israeliska regeringen inledde en internationell kampanj för att för Eli Cohen benådad, men Cohen hängdes offentligt på Martyrernas torg i Damaskus den 18 maj 1965. Kroppen begravdes på en hemlig plats för att förhindra en israelisk operation att föra kvarlevorna till Israel.

Nyligen genomförde den sionistiska organisationen ADL en undersökning där man kom fram till att en miljard människor i världen är ”antisemiter”. Ett av kriterierna för att vara antisemit är att man håller med om påståendet: ”Judar är mer lojala till Israel än [detta land/länder de lever i]”

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

20 Kommentarer till "Judisk spion avrättas"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
nisse svensl
Gäst
Nybörjare
nisse svensl

Rasfrämlingar och i synnerhet judar är inre fiender och potentiella säkerhetshot.

Friajoel
Gäst
Nybörjare
Friajoel

När ska ni börja attackera Rosengård då, ni som är ”män”.

Tips, ta inte med hela gänget för då kommer det inte finnas nazister kvar.

nisse svensl
Gäst
Nybörjare
nisse svensl

Man får väl använda adekvat beväpning och skydd. Dock tror jag mera på långsiktiga ekonomiska incitament. Rasfrämlingar skall inte kunna få pengar från staten i någon form. Då borde många försvinna på sikt.

André Devecseri
Gäst
Nybörjare
André Devecseri

Och de som likväl vägrar?

nisse svensk
Gäst
Nybörjare
nisse svensk

Ja, då får man väl ta i med mera radikala metoder. Men hur attraktivt blir det för rasfrämlingar att bo här i Sverige utan bidrag, utan sjukförsäkring, utan gratis sjukvård, utan a-kassa, utan gratis skola, utan subventionerat dagis, utan gratis universitet osv. Men dock med skyldighet att betala full skatt…

Kanske skulle man också kunna döma rasfrämlingar inklusive judar till ett kollektivt skadestånd för allt lidande som mångkulturen har orsakat svenskarna. På så sätt kan alla rasfrämlingars förmögenheter och egendom användas till att i någon mån kompensera etniska svenskar.

SS AB
Gäst
Nybörjare
SS AB

Ditt förslag är intressant. Alla som kommit till Sverige efter 1975 får sina PUT, TUT, och Pass indragna. Dessutom blir de skadeståndsskyldiga för allt lidande som svenskarna måste ha fått utså.

RG
Gäst
Nybörjare
RG

Blanda inte Rosengård herr uppviglare.

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Rosengård?
Rosengård är en elakartad tumör på våran samhällskropp.

De få vettiga, och för vårt samhälle önskvärda individer, borde flytta från skiten, snarast.

Attackera denna tumör?
Det låter sig inte göras alltför lättvindigt.

Överfullt av extremt många metastaser, krävs kraftigare tag för att avlägsna denna tumör.

Nordanvind
Gäst
Nybörjare
Nordanvind

Vit fosfor

legionæren af 27 juni 1942
Gäst
Nybörjare
legionæren af 27 juni 1942

Friajoel:
Vi attackerar inte,
Vi forsvarar vort folk och vort land.
Hollywood-nazisten ar dig Friajoel och sionistlakejer vil bli krossat!

Axel
Gäst
Nybörjare
Axel

Förbaskat bra och välskriven DD. En berättelse helt i min smak, med lyckligt slut dessutom.

Pursvensk
Gäst
Nybörjare
Pursvensk

Jag gillar också lyckliga slut!

Rasen först!
Gäst
Nybörjare
Rasen först!

Ja, skönt att några tog sitt ansvar och hämnades Adolf Eichmann

http://sv.wikipedia.org/wiki/Adolf_Eichmann

Ju mindre kroksnokar desto bättre!

André Devecseri
Gäst
Nybörjare
André Devecseri

Min personliga åsikt om araber borträknad, bra att de gav infiltratören sitt rättmätiga straff.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Rätt åt honom, det jävla aset.

NS
Gäst
Nybörjare
NS

Tur för Jan Guillou att han är född i ett land där sådant där är helt ok.

Pekka
Gäst
Nybörjare
Pekka

Ingen barmhärtighet här inte. Förräddare och spioner är mänsklighetens avskum!

Nordanvind
Gäst
Nybörjare
Nordanvind

@Redaktionen

Det låter knappast troligt att man triangulerade en kraftig störsändare för att lokalisera Cohen.
Felöversättning eller missförstånd, det bör varit
Cohens radiosändare som man krysspejlade / triangulerade.

Slipsen
Gäst
Nybörjare
Slipsen

Jag vill så gärna uppleva den dagen då vi i Sverige hänger judiska infiltratörer, andra rasfrämlingar som har begått brott och folkförrädare av olika slag. Känns som att vi kommer att ha fullt upp ett bra tag framöver…

Spjutet
Gäst
Nybörjare
Spjutet

Rapporter sänds väl nu i dessa dagarna mer än någonsin,,tack vare IT,,,Det dom inte tänker på att dom är då öppna andra vägen..Tidningen på sätet på bussen,,mannen nickade.

wpDiscuz