Judisk professor skyller främlingars antisemitism på svenska ”islamofober”

KOMMENTAR. Erik Forsell kommenterar den judiske historieprofessorn Yehuda Bauers påstående om att svenskars hat mot muslimer leder till en motreaktion riktad mot judar.

Yehuda Bauer. Foto: Foreign and Commonwealth Office (CC-BY-2.0-redigerad).

Yehuda Bauer, historieprofessor vid hebreiska universitetet i Jerusalem, levererar i en intervju med Anders Holmberg för SVT:s program Agenda årets hittills fräckaste påstående i svensk media. Enligt Bauer är de vitas ”ökade hat” mot muslimer i Sverige en grogrund för att de ”hatade” muslimerna blir mer ”antisemitiska”.

Det är enligt Bauer alltså inte muslimerna själva som vare sig är ansvariga för eller skyldiga till deras påstått ökade antisemitism, som bland annat sägs ha lett till att två flaskor med brinnande vätska har kastats mot moskéerna i Göteborg respektive Malmö i december 2017. Istället är det de vita svenskarnas fel, som med sin ”islamofobi” piskar upp antisemitiska sentiment hos den muslimska, arabiska befolkningen i Sverige.

— Attacker på judar eller deras egendom är attacker på hela samhället. Det innebär att hela samhället blir lidande av att vita svenskar är ”islamofober”,säger Bauer i intervjun.

Yehuda Bauer säger att när migrationen leder till ökad islamofobi i lokalbefolkningen blir det en grogrund för antisemitism. För när det finns hat mot muslimer blir motreaktionen att hata tillbaka. Och eftersom judar är måltavla för radikal islam, så får man ett eko av det.

— Vad som behövs är att bekämpa både islamofobi och antisemitism samtidigt, säger Bauer till SVT:s Agenda, i ett retoriskt men logiskt falskt orsakssamband skruvat två varv.

Det är i samband med Bauers besök i Sverige där han var en av talarna för minnesdagen av ”Förintelsen” som SVT bokades in för att ge en intervju. I intervjun drar Bauer även paralleller mellan radikal islamism och ”nazismen”, som han menar delar önskan om att ”erövra världen med våld”, utan att tala om att Israel är en av mycket få stater som genomför sådan erövringspolitik just nu.

–- Problemet med antisemitism i ett land som till exempel Sverige, med en så liten judisk befolkning – omkring 18.000 – är att antisemitismen verkligen angriper det svenska samhället. Judarna är det synbara målet men det verkliga målet är samhället. De vänder sig mot det svenska samhället. Det är den frågan som ni måste ta tag i. Ni måste säga till de här människorna att ”när ni attackerar judar, så attackerar ni oss”, säger Bauer till Anders Holmberg.

Anders Holmberg säger i en ledande fråga till Bauer att vi i Sverige har en lång historia av antisemitism och att det finns aktiva och ”våldsbejakande nazistiska grupperingar”, men att det under ”de senaste 10-15 åren har skett en ny utveckling med antisemitism bland invandrare från Mellanöstern”. Holmberg frågar Bauer hur Sverige ska hantera det, varpå Bauer säger att svenskarna ”lägger för mycket fokus på Europa” [sic!] och säger också att vi svenskar inte kan åstadkomma något för att förbättra situationen. Det kan bara icke-radikala araber i Sverige som vill behålla sin religion och kultur i Sverige göra. Därför ska Sverige ”använda” de araber som redan finns här för att kampen mot antisemitismen ska lyckas.

Eftersom Bauer hävdar att de som är bäst på att motverka antisemitism från Mellanöstern är människor som kommer därifrån, bör detta innebära att han inte ger särskilt mycket för det arbete mot antisemitism som ”nyanlända” högstadieelever i Nyköping utsätts för, och som även rapporteras om i SVT:s program Agenda söndagen den 28 januari. Men Bauers medvetet brukande av falska orsakssamband är ett oförskämt uttryck för judisk chutzpah. Och SVT är med på oförskämdheterna. Inte ett ord om att muslimer och sekulariserade araber tar med sig sin ”antisemitism” när det flyttar till Sverige, vad de nu ska med antisemitism till, när de flesta av de muslimer som kommer hit själva är semiter.

Både Bauer och Holmberg säger att de ”nyanlända” araberna blir antisemiter i Sverige. Båda ignorerar därmed helt arabernas erfarenheter av att ha blivit utsatta för Israels och USA:s krig mot dem under mer än 70 år. De rycker undan mattan under dessa arabers fötter, och erkänner inte deras livserfarenhet, historia och identitet, och inte heller den judiska statens hänsynslösa förtryck av de icke-judiska semitiska staterna i Mellanöstern. Det ”goda hat” Bauer och sionisterna på SVT sprider, känner bokstavligen inga gränser. Och om de hitresta arabiska semiterna tar med sig stora mått ”antisemitism” har de definitivt de allra godaste skäl att göra det.

SVT skriver att den 93-årige professorn ses som en av världens ledande auktoriteter på folkmord. Det kan stämma. Folkmordet på palestinierna fortgår med oförminskad kraft. Syrien attackeras med israeliska drönare. Irak är sönderhackat och sargat. För att inte tala om Libanon, Jemen och Libyen. De har siktet inställt på Iran. Och de vita européerna är nu utsatta för folkmord av samma krafter som vill utrota palestinierna. Bauer och hans efterföljare kommer att se till att båda folkmord fullföljs, om de inte stoppas. Bauers flagranta förakt för svenskar är till och med tydligt i hans budskap till ”svenska” statstelevisionen.

”Folkmordsexperten” Yehuda Bauer borde definitivt vara föremål för åtgärder som inreseförbud för att minska risken för spioneri och spridning av desinformation. Falska nyheter har fått ännu ett ansikte i Sverige. Denna gång är det judiskt.

Källa:
Professor Yehuda Bauer: Attacker mot judar är attacker på hela samhället

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
13 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sverker
Nybörjare
Sverker
2 år sedan

Ljug, Ljug, och om inte det funkar så ljug igen!
Lustigt att judar och ljuga är ljudmässigt så lika :-)

_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

Utmärkt artikel. Ja, om några hetsar mot muslimer, så är det ju judarna, som vill få oss européer att sysselsätta oss med krig mot muslimerna, medan judarna utökar sina besittningar – söndra och härska. Inte för att jag anser att vi ska bilda någon gemenskap med muslimerna, men vi måste förstå att vi har en gemensam fiende i judarna, och de idéer de för in i vårt samhälle som feminism, HBT-trams och liknande.

Senaste
Nybörjare
Senaste
2 år sedan

Gränslöst äckel och förakt är det jag känner för judarna och de icke-judar som kryper för dessa avskum. ”Ta över världen” – tala om judisk projicering! Judarna är totalt aningslösa och saknar självinsikt, det de gör är (i det långa loppet) inte ens bra för de själva. Juden måste ut ur systemet, punkt slut.

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

Oy vey – det som verkligen är en attack på det svenska samhället är massinvandringen av rasfrämlingar. Om en liten minoritet på 20 000 personer blir utsatta för verbal kritik eller andra protester, så saknar det helt och hållet betydelse i ett större sammanhang.

Att hundratusentals svenska kvinnor våldtagits genom åren av människor som inte borde få finnas här, det är av helt andra proportioner.

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan
Reply to  Karl

Demokrati bygger på majoritetsstyre. Därför är det helt självklart att en grupp som utgör några promille av befolkningen inte ska sätta dagordningen. Inte i Sverige och inte någonstans. Vad några judar tycker saknar fullständigt betydelse i förhållande till vad den svenska majoritetsbefolkningen tycker.

Klaus
Nybörjare
Klaus
2 år sedan

Tysklands tidigare president, pastorn och Stasi-kommunisten Joachim Gauck, sade detsamma judiska (Bilderberger-) argumentet: ”Invandrare är inte problemet, tyskarna är problemet.”

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
2 år sedan

SVT skriver att den 93-årige professorn ses som en av världens ledande auktoriteter på folkmord. Vad de dock INTE skriver är att Yehuda Bauer inte tror på den lagstadgade, officiella ”Förintelsen”!! Yehuda Bauer är nämligen en övertygad ”förintelseförnekare” på samma nivå som professor Faurisson! Citat av ett av Yehuda Bauers uttalanden: ”Allmänheten upprepar fortfarande, gång på gång, den fåniga historien att i Wannsee kom man på utrotningen av judarna.” ”Bortsett från det faktum att en noggrann läsning av ”protokollet” efter Berlin-Wannsee-mötet den 20 januari 1942 bevisar att tyskarna tänkte sig en ”territoriell slutlig lösning [eine territoriale Endlösung] av den judiska… Läs mer »

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

Allt som kan misstolkas, det misstolkas. Så även Himmlers Poznantal och Hitlers testamente. Här har tyvärr Nordfront bidragit en smula då man i denna arttikel presenterar en felöversättning av Adolf Hitlers testamente: Vidare lät jag ingen tvivla på att denna gång skulle inte bara miljoner barn från Europas ariska folk svälta ihjäl, inte bara miljoner av vuxna män lida döden och inte bara hundratusentals kvinnor och barn bli brända och bombade till döden i städerna, utan att de verkliga brottslingarna fick betala för sin skuld, om ändå med mer humana metoder. Detta tolkas som att Hitler erkänner ”förintelsen av sex… Läs mer »

Klaus
Nybörjare
Klaus
2 år sedan
Reply to  Karl

Precis! Allt är sagt i futurum.
Väldigt uppmärksamt, Karl!

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan
Reply to  Klaus

”seine Schuld zu büssen hat“ är visserligen i presens, nutid men absolut inte i preteritum, dåtid och betyder ordagrant ”har att betala sin skuld” – men själva handlingen, betalningen ligger naturligtvis i framtiden, eftersom den inte kunde betalas i samma ögonblick som Hitler dikterade sitt testamente.

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
2 år sedan

man har ju med muslimer att göra oavsett om man vill eller inte, men man har oftast samma ide om judar, åkte taxi med en irakier för ett tag sen o vi började diskutera judefrågan, han undrade hur jag kunde va så insatt och ha rätt i den som inte ens va från mellanöstern, sa som det var att jag trodde på NMR o han tyckte det lät bra om judarnas makt försvann så kunde han åka hem som han ville

James
Nybörjare
James
2 år sedan

Jag blev nästan dragen i näsan. Måste se upp nästa gång.

Jonas
Nybörjare
Jonas
2 år sedan

Haha, dessa jude-stollar! Kan inte hatet mot dem från araber bero på att de stulit palestiniernas land och att de ligger bakom all skit i hela mellanöstern? Lösningen är en enstatslösning (Palestina från Jordanfloden till medelhavet), förädla alla judar till gödsel och skicka hem alla araber från europa till sitt land.