Judisk politiker: Inga barnbidrag för finländare!

Den avgående viceordförande för Samlingspartiets ungdomsförbund i Finland, Saul Schubak, krävde nyligen att barnbidraget borde slopas eftersom det uppmuntrar ”svagare individer” att skaffa flera barn. I en Facebook-diskussion påstod han att det endast är narkotikamissbrukare och alkoholister som drar nytta av barnfamiljernas inkomstöverföring. I sin kommentar skrev han även att föräldrar som behöver stöd inte kan erbjuda ett bra liv åt sina barn. 

Schubaks Facebook-uttalanden skapade en stor skandal och negativa reaktioner i Finland. Två av samlingspartiets unga riksdagsledamöter krävde hans avgång på grund av kommentarerna om barnbidraget.

Schubak har gjort andra uttalanden som fått finnar att ifrågasätta om denne högljudde jude från Samlingspartiet verkligen tror själv att han arbetar för finska folkets väl med sin politik. På sin blogg kallar han expresslånen ”en av de mest lovande innovationerna i den finansiella sektorn”. Han jämförde även en genomsnittlig låntagare med ett företag som tar lån. Tydligen ser han inte så stor skillnad mellan en människa och ett företag.

På sin blogg citerar Schubak sin raslige broder och fadern till anarko-kapitalismen, Murray Rothbard. Kort sammanfattat borde staten, enligt Rothbard, lämna över makten till dem som har pengar att kontrollera sig själva och andra. Rothbard har till exempel sagt att ”kapitalism är det största uttrycket för anarkism, och anarkism är det största uttrycket för kapitalism”.

Idén om ”lika möjligheter”, som lite mer moderata medlemmar av Samlingspartiet stödjer, kallar Schubak för ”socialism light”. Även statsministern och Samlingspartiets ledare, Jyrki Katainen, är för vänster för Schubak som starkt motsätter sig nedskärningar av lön för företagsledare.

Saul Schubak är före detta assistent åt Kimmo Sasi i parlamentet. Kansallinen Vastarinta skrev om Sasi i januari när han deltog i ett möte som diskuterade grundandet av ett antirasistiskt Expo i Finland.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om