Judisk media i kris – rekonstruktionen fortsätter

MEDIA. Mediekoncernen Stampen, som styrs av familjen Hjörne, har en skuld på en halv miljard och flera av fordringsägarna har inte svarat på koncernens böner om ackord.

Peter Hjörne

Peter Hjörne

Mediekoncernen Stampen genomgår just nu en rekonstruktion för att undvika konkurs och lade under juni fram sitt ackordserbjudande. Många fordringsägare har dock inte svarat på erbjudandet, däribland Skatteverket som först vill ha mer information innan de tar ställning till koncernens framtid.

— Rekonstruktören är inte riktigt färdig ännu med allt som ska vara framtaget till ett ackordsförslag. Skatteverket inväntar de uppgifterna innan vi säger någonting, säger Ingela Johansson som är handläggare på Skatteverket.

Man menar att det är avgörande att Stampen kan visa att man kan överleva efter en eventuell ackordsöverenskommelse där delar av fodringarna kommer att avskrivas. Rekonstruktören Christian Andersch ska nu gå ut med påminnelser till fordringsägarna och han måste få samtycke från 40 procent för att undvika konkurs.

Enligt Hampus Knutsson som är kommunikationschef på Stampen har man även dialog med flera investerare som kan tänka sig att stödja bolaget ekonomiskt.

— De som vi för diskussioner med är olika aktörer som tror på och vill satsa på att investera i verksamheten, menar han.

Familjen Hjörne är sedan tidigare judaiserade genom ingifte med den judiska släkten Kaplan och vänskapligt och affärsmässigt umgänge med den judiska släkten Pers. Lars Hjörne, tidigare chefredaktör på Göteborgsposten, har hyllat staten Israel. ”För mig är Israel och israels framtid ett med min trots allt ljusa tro på framtiden”, skrev han tidskriften Menorah 1972.

Källa:
Avgörandet närmar sig – Stampen saknar svar från fordringsägarna

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments