Judisk massmordsförespråkare kan tänkas bli muslim i protest mot Trump

UTRIKES. USA:s gamla utrikesminister och gamla FN-ambassadör Madeleine Albright tar ställning mot Donald Trumps invandringsrestriktioner genom att säga sig vara redo att bli muslim.

Albright

Den nu 79-årige judinnan Madeleine Albright ogillar Donald Trumps invandringsrestriktioner så pass mycket att hon säger sig kunna registrera sig som muslim. Detta för att visa solidaritet med de muslimer som Trump vill registrera som just muslimer för att säkerhetstjänster i landet lättare ska kunna hålla koll på dem. Den nytillträdde presidenten har också sagt att han kommer hindra muslimer från Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien och Jemen från att ta sig till USA.

Albright föddes som Marie Jana Korbelová i Tjeckien och säger sig ha upptäckt sitt judiska ursprung först i vuxen ålder. Hon är mest känd för att under sin tid som FN-ambassadör ha rättfärdigat FN:s sanktioner mot Irak vilka ledde till en halv miljon barns död.

Källa:
Madeleine Albright: ’I stand ready to register as Muslim in #solidarity’

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments