Judisk manifestation i Lund mot antisemitiska hatbrott

PROSEMITISM. Den 8 november anordnas en judisk manifestation mot ”extremistiska antisemitiska hatbrott” i Lund.


Klistermärkesattack i Lund.

I ett debattinlägg som judarna Fredrik Sieradzki, Moshe-David HaCohen och Jeremiah Stefan Richter har lyckats få publicerat i den judiskt ägda Bonniertidningen Sydsvenskan hävdar artikelförfattarna att antisemitismen kraftigt ökar i Sverige. Texten illustreras med en bild på polisbilar i Pittsburgh.

Debattinlägget är samtidigt en allmän inbjudan att delta i en manifestation den 8 november i Lund till minne av Kristallnatten och för att uppmärksamma ”den växande antisemitismen och främlingsfientligheten”.

Ännu en gång frågar sig judar i Sverige offentligt om det kanske är dags att flytta hem, eller i varje fall från Sverige. Senast frågan kom upp i judiska medier var när Sverigedemokraterna ”riskerade” att få uppemot 30 procent av väljarrösterna och hamna i regeringsställning.

Nu anförs Kristallnatten i Tyskland på 1930-talet, attacken i synagogan Tree of Life i Pittsburgh den 27 oktober samt ett judiskt hem i skånska Lund tillhörande en fritidspolitiker, vilket i början av oktober blev utsatt för ett brandattentat, som skäl för att ”kanske” tvingas fly Sverige.

På grund av att fritidspolitikern i Lund var jude drogs slutsatsen att det rörde sig om ett ”högerextremistiskt antisemitiskt” hatbrott, inte ett hatbrott mot en politiker för dennes politik.

”Antisemitiska hatbrott kan ske överallt”
”Kan antisemitiska hatbrott ske i Lund så kan det ske överallt”, skriver debattörerna.

Författarna till debattartikeln drar långtgående paralleller mellan ”antisemitismen i Lund” och i Squirrel Hill, där attacken i Pittsburgh begicks. De menar att likheterna mellan bostadsområdena Lund och Squirrel Hill gör att det kanske inte är en slump att synagoga-attacken skedde där och att brandattentatet mot fritidspolitikern skedde i Lund.

Både Lund och Squirrel Hill har välkomnat nya invandrargrupper och visat på ett samarbete över religiösa och etniska gränser. Både i Lund och i Squirrel Hill har judar känt sig trygga att uttrycka sin judiska identitet i all den mångfald som kännetecknar dagens judendom. Lund och Squirrel Hill står för allt det som extremister hatar. Massakern i Pittsburgh illustrerar att det bara behövs en enda beslutsam person, fullständigt övertygad om att judarna är huvudfienden och roten till allt ont, för att begå en massaker.

Man kan fråga sig om Squirrel Hill och Lund också går att jämföra med Williamsburg i mångkulturella New York, där afrikanen James Polite med judiska fosterföräldrar satte eld på judiska shuls och yeshivas, samt häromveckan klottrade ”Dö juderåttor” och ”Judar gör er redo” i synagogan Union Temple i Brooklyn.

”Våra fiender finns i alla läger”
Den judiske barnläkaren och författaren Salomon Schulman, också verksam i Lund, hävdade i en debattartikel i den judiska tidningen Expressen att ”[i]ngen vet vem som gjort sig skyldig till de senaste missdåden i Lund. Är det islamister, nazister, kommunister, autonoma socialister eller östeuropeiska fascister? Vi judar vet inte. Vi vet bara att våra fiender finns i alla läger.”

Enligt debattörerna spyr hatforum på nätet ut antisemitism och uppmuntrar till nya attacker. Bland annat nämner de den judiska församlingen i Umeå som kände sig tvungna att stänga sin verksamhet tidigare i år på grund av att någon hade satt upp två klistermärken från Nordfront på deras utomhusanslagstavla. Denna hatattack föranledde Umeå kommun att lova föreningen en bättre lokal i centrum, en plats som förmodat är mer fredad från klistermärkesattacker.

Mer pengar och moraliskt stöd avkrävs staten
Judiska centralrådet i Sverige har efter en egen undersökning kommit fram till att just Sverige har ett utmärkande dåligt statligt skydd av judar, skriver författarna. I Danmark och Norge bevakas judiska objekt som judiska skolor och synagogor av polis och/eller militär, men så är det inte i Sverige. De judiska församlingarna får i de länderna också mycket mer pengar av staten i form av bidrag till judarnas egna säkerhetsorganisationer. Det handlar om tre- till fyrfaldiga belopp jämfört med Sverige. Detta vill debattörerna ändra på.

Debattörerna välkomnar dock det statliga stöd som Svenska kommittén mot antisemitism har fått för att arrangera resor till förintelsens minnesplatser och till kommitténs webbsatsning ”Antisemitism då och nu”. Men det behövs betydligt mer, kräver debattörerna. De anser att det är hög tid att en svensk regering ”tar det antisemitiska våldet på allvar och ser till att staten axlar ett större ansvar för både fysisk säkerhet för judiska församlingar och förebyggande insatser mot antisemitismen”.

Tydligen har staten inte tagit ansvar för kampen mot antisemitismen, trots massiva kampanjer i form av obligatoriskt undervisningsmaterial i skolorna som ”Om detta må ni berätta” och där ibland kuratorer och polis kontaktas när detta undervisningsmaterial ifrågasätts av eleverna. Inte heller kommunpolitikers kollektiva kippavandringar eller Stefan Löfvens löfte till Max Safir, Livia Frankel, Heidi Freid tidigare i höst att två nya förintelsemuseer ska byggas där det ena skall tillägnas judeättlingen Raoul Wallenberg är tillräckligt.

Efter debattörernas påpekande att det räcker med en enda beslutsam person som är fientligt inställd till judarna för att en jude eller hans egendom ska attackeras, infinner sig också frågan vad som behöver göras åt alla icke-judar.

Öppen inbjudan till manifestationen i Lund
Alla som vill förena sig med Judiska församlingen i Malmö och Judiska Centret i Lund i manifestationen mot hatet och antisemitismen uppmanas av debattörerna att komma till Lund på kvällen den 8 november. Tyvärr anger artikelförfattarna inget klockslag för manifestationen men det går troligen att få reda på genom att kontakta Judiska församlingen i Malmö eller Judiska Centret i Lund.

Källa:
Kanske var det ingen slump att judiska personers hem stacks i brand just i Lund

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
ErikRickardKarl-Путин ATorkelssonAllan Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

”Ännu en gång frågar sig judar i Sverige offentligt om det kanske är dags att flytta hem”

Snälla, kära judar – sluta prata, och gör det istället! Ingen vill ha er här!

”Är det islamister, nazister, kommunister, autonoma socialister eller östeuropeiska fascister? Vi judar vet inte. Vi vet bara att våra fiender finns i alla läger.”

Detta stämmer, ja. Judarna är universellt avskydda och har inga vänner. De har bedrivit krig mot hela världen, varför hela världen betraktar dem som deras fiender. Om de vill ha vänner så kanske de skulle upphöra med sina judiska fasoner?

Thor
Medlem

Håll med om att de har varit otroligt framgångsrika iallafall.
De kontrollerar väl alla aspekter i våra liv, Big oil, Big banking, Big pharma, Big media osv.
Hur fn de nu har lyckats med det.

Erik
Medlem

Hur? 1) Kunskap om hur man maximerar vinst på andra folks bekostnad. Brukandet av räntor som ekonomiska hjälpare till kungar, stormän och så vidare i det tidiga Europa där ränta var förbjudet för kristna att utkräva. Därav använde man sig av importerade/inresta (((bankirer))). Mäktiga judar strömmade in i Europa liksom de gjort till tidigare civilisationer där de alltid varit involverade i affärer. Andra folk har varit splittrade medan deras inbjudna gäst har tänkt som en enad grupp (pga kulturen som är sprungen från deras religion som ”Guds utvalda”). 2) Alltid gynna den egna gruppen före alla andra till alla pris.… Läs mer »

Thor
Medlem

Jag såg en intressant dokumentär för ett tag sedan ”How Big Oil Conquered the World” 1 tim 11min.
https://www.youtube.com/watch?v=ySnk-f2ThpE
Handlar om Rockefellers och Rothschilds och elbilar i begynnelsen och Henry Ford som tillverkade etanolbilar men då råkade förbudstiden komma i USA med förbud om att tillverka och distrubuera alkohol.
Lite om svenska bröderna Nobel m.m

Rickard
Medlem

Uppföljaren ”why big oil conquered the world” är också sevärd

Karl-Путин A
Medlem

Varför företa sig den kostsamma omvägen att flytta flera hundra mil när man nästan helt gratis kan ta genvägen till ”paradiset” (((helvetet))) med ett rep för 20kr?

7 kristna blev massakrerade till döds och ett dussintal blev allvarligt skadade när muslimer gick till attack härom dagen mot en kyrka i Minya i Egypten.

Helt tyst om den här ”incidenten” i judisk media men när 11 judar råkade ut för samma sak i USA så ska vi vita män känna kollektiv skuld och förintelsekompensera judarna in absurdum.

Slipsen
Medlem

Nr.1-judar har själva skapat antisemitismen genom sitt agerande, sin religion och sin inställning till ickejudar.
Nr.2-Sverigedemokraterna är ett judisksionistiskt parti med större israelisk flagga än svensk flagga.
Nr.3-En majoritet av alla antijudiska yttringar kommer från muslimer och andra mellanösternfolk som ni så gärna vill ha här i en mångkulturell smältdegel så vad är problemet?
Ta av er offerkoftan och flytta hem!
Ett nytt Exodus men den här gången ut ur Europa!

Allan
Medlem

Juden raus.

Allan
Medlem

Både Lund och Squirrel Hill har välkomnat nya invandrargrupper och visat på ett samarbete över religiösa och etniska gränser. Både i Lund och i Squirrel Hill har judar känt sig trygga att uttrycka sin judiska identitet i all den mångfald som kännetecknar dagens judendom

Och här erkänner de ännu en gång, skadeglatt, att de ligger bakom (((tvångskulturen))), men när (((tvångskulturen))) slår tillbaks då åker den gamla (((offerkoftan))) fram.

J.N.
Medlem

Och som vanligt ingen självrannsakan, eller fundering kring varför ”hatet” så ofta riktas mot dem, om hela Min omgivning skulle yttra hat mot mig, så hade jag börjat fundera på om jag kanske gör något fel.