Judisk maktrörelsen rasande över invandringskritisk österrikisk regering

UTRIKES. Efter att det invandringskritiska partiet FPÖ bildat en koalitionsregering med ett borgerligt parti har judiska politiker och organisationer gått i taket.

I oktober vann det borgerligt konservativa ÖVP det österrikiska valet med 31,4 procent med det invandringskritiska Frihetspartiet (FPÖ) strax därefter på 27,4 procent. För några dagar sedan släpptes nyheten att partierna enats om att bilda en koalitionsregering.

FPÖ, som grundades 1956 av Waffen SS-veteranen Anton Reinthaller, har tidigare varit i en koalitionsregering med ÖVP. Detta efter att FPÖ chockade världen med att bli näst största parti i 1999 års val. EU valde då att införa omfattande diplomatiska sanktioner gentemot Österrike på grund av partiets historia samt den dåvarande karismatiske partiledaren Jörg Haiders antiglobalistiska politik.

De senaste åren har dock FPÖ:s nuvarande partiledare Heinz-Christian Strache intagit en tydligt projudisk och proisraelisk hållning. Strache stöder nämligen Israels illegala bosättningar på palestinskt land samt har sagt sig vilja ”göra en Trump”, det vill säga flytta Österrikes ambassad från Tel Aviv till Jerusalem. Han har dessutom visat sig underdånig inför ”förintelse”-monumentet Yad Vashem.

Trots detta går nu judisk maktrörelsen ut hårt mot den nya österrikiska regeringen. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har sagt att Israel kommer att bojkotta FPÖ-ministrar och endast arbeta tillsammans med tjänstemän med lägre befattningar.

World Jewish Congress, vars representanter nyligen rest till Sverige i syfte att motarbeta Nordiska motståndsrörelsen, uttalar sig också om att de hoppas att den österrikiska regeringen ”följer en demokratisk linje som inte förvandlas till farlig populism”.

Källa:
Global Jewry attacks Austria’s new “far-right” government

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
14 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments