Judisk makt-organisation rasande – nätbokhandlarna censurerar inte tillräckligt mycket

YTTRANDEFRIHET. Ordföranden i Svenska kommittén mot antisemitism riktar kritik mot svenska bokhandlar på grund av att de är för dåliga på att censurera ”antisemitiska” böcker i sitt sortiment.

Svante Weyler till vänster.

Svante Weyler, ordförande i judisk makt-organisationen Svenska kommittén mot antisemitism, är rasande på svenska nätbokhandlar. Enligt honom är det en stor skandal att bokhandlarna tillåter försäljning av ”antisemitiska” böcker, och han menar att dessa måste censureras omedelbart.

— Det skrämmer mig väldigt mycket att en bokhandlare inte har total kontroll över de böcker man säljer. Det betyder att om människor som vill sprida sin propaganda vet det och kan utnyttja systemen, utnyttja bokhandlarna som tidigare har varit kända för att välja ut böcker, säger Svante Weyler till SR.

Företrädare för nätbokhandlarna menar dock att på grunda av den stora mängd titlar man kontinuerligt får in så har man ingen möjlighet att gå igenom alla nya böcker. Detta bryr sig dock inte juden Weyler om utan enligt honom måste de omedelbart ”ta sitt ansvar” och ta bort de ”antisemitiska” böckerna.

— Det som är problemet med Bokus och Adlibris är att de fruktansvärt stark ställning, och då tar man på sig ett särskilt stort ansvar för den här typen av saker. Man kan inte ha en så stor marknadsandel och låtsas som att det regnar, säger han.

Åtminstone sju böcker med revisionistiskt material går att köpa i svenska bokhandlar. I ett mejl till Sveriges Radio skriver Adlibris att man ”endast begränsar utbudet om det finns mycket starka skäl”. Harold Op het Veld, sortimentschef på Bokus och Akademibokhandeln, menar även han att man i nuläget inte har möjlighet att gå igenom alla böcker innan de börjar säljas. Han påpekar även att ”det är viktigt att ha ett så brett sortiment som möjligt”.

Källa:
Svenska nätbokhandlar säljer antisemitiska böcker

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
MariaKarl ARokvikenVedklampenPeter Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Att judarna får ha en sådan makt och förtryck måste bekämpas – det är verkligen bara nationalsocialismen som kan och förstår problemet med den faran som ligger över världen. Vi vill verkligen fokusera på annat – men denna sexuddiga diktaturen är ett hinder som tvingar oss till antisemitismens försvar.

Peter
Medlem

Ja, alla vita lär väl vara semiter och av dem är högst en Judarnas andel av semiterna, som menas utgöras av den vita rasen, är högst en procent och förmodligen mindre eftersom många är kazarer och av Jafet… Fräckt, därför att bara mena sig själva vara semiter och fräckt att med ”förintelsen”, som bevisligen inte har ägt rum också bara mena sig själva och helt förglömma förintelserna av armenierna, ryssarna och tyskarna som de själva har varit upphoven till!

Vedklampen
Medlem

Nu blev jag intresserad! Vilka böcker?

Rokviken
Medlem

Man blir så trött. Om det finns en minsta antydning till kritik eller något annat som kränker den pipsillande folkstammen så använder de sin åtlöjepress. De lider av en sjuklig misstänksamhet.

Karl-Путин A
Medlem

Antisemit är kodord för goj som genomskådat Universums största bluff; sagan om 6 miljoner lampskärmar.

Maria
Medlem

Judar gnällde över bokbålen i nazityskland nu gör de en egen variant, skrämmer bokhandlare.

Vera
Medlem

Och bokbålen var bara en symbol i protest. Judarnas är mera skrämmande i sin maktutövning.