Judisk kulturmarxist: ”Det är vi som har byggt upp Sverige”

JUDISK MAKT. Det judiska samfundet i Sverige går nu i valets efterdyningar till attack mot ”ökande populism” i politiken, Sverigedemokraterna och Nordiska motståndsrörelsen med påståendet: ”Det är vi som har byggt upp Sverige”.

Eftervalsdebatten och analyserna fortsätter, så även i tidskriften Judisk krönika, där frilansjournalisten Sarah Schulman förfasar sig över hur ”mörker och populism” har tagit över i den politiska debatten:

”Det har skett en förändring i det svenska samhällsklimatet där renodlade nazistorganisationer som NMR får tillstånd att demonstrera, judenäsor klistras på valaffischer och Sverigedemokraterna bjuds in att delta i debatter precis som vilket parti som helst.”

Att Sverigedemokraterna idag stöds av över en miljon väljare i landet och att Nordiska motståndsrörelsen är en laglig organisation som åtnjuter yttrande- och mötesfrihet verkar förbigå Schulman fullständigt. Istället kräver hon större uppskattning av det judiska inflytandet i samhället från makthavarna.

För att ge belägg för sina krav citerar Schulman den judiska författaren Staffan Lamm, som i en paneldebatt arrangerad av Judisk Kultur i Sverige nyligen utbrast:

”Jag blir galen på Sverigedemokraterna. De tycker att vi borde vara tacksamma för att vi får vara en del av det svenska när det i själva verket är vi som byggt upp Sverige. Utan oss skulle varken Nationalmuseum, kvarteren kring Hamngatan eller Sachsska barnsjukhuset funnits.”

Att vulgärkapitalisterna på Östermalm eller en liten barn- och ungdomsklinik i Stockholm skulle utgöra ryggraden i det svenska samhällsbygget är en tämligen extrem etnocentrisk uppfattning.

Men Schulman stannar inte med detta utan citerar också den socialdemokratiske politikern Olle Burell som deltog i en paneldebatt inför valet som Judiska församlingen i Stockholm anordnade:

 ”Judiska institutioner och skolor utgör en viktig del av det svenska kulturutbudet. Om politiker inte inser detta, den viktiga roll som judiska kulturinstitutioner spelar för det svenska kulturarvet, då spelar det ingen roll hur många imaginära miljoner eller miljarder de olika partierna vill lägga på säkerhet.”

Frågan om judarnas säkerhet i Sverige idag är en kärnfråga för det judiska samfundet, och Schulman frågar indignerat varför inte ”politikerna ställdes till svars för att Judiska föreningen i Umeå fick lägga ner sin verksamhet”.

Före detta andre vice talmannen Björn Söders uttalande om att man bara kan ha en etnicitet, att det etniskt sett inte går att vara både jude och svensk, tar Schulman också för ett bevis på hur antisemitismen i Sverige vinner allt större acceptans.

I slutet av artikeln lägger Schulman all form av spelad blygsamhet åt sidan och dundrar ut det judiska samfundets krav:

”Vi har historiskt sett spelat en viktig roll för detta land, och vi har efter flera års kamp blivit en erkänd nationell minoritet. Med detta tillkommer också ett ansvar från vår sida att avkräva politiker våra rättigheter. Politiker i Sverige ska säkerställa vår säkerhet, de ska möjliggöra för oss att utöva ett judiskt liv och de ska vara tacksamma för allt vi har byggt för Sverige. Vi ska inte tysta vänta på att vallöften infrias.”

Kravet på att politiker i Sverige ska lyda diktat från en extrem, folkfientlig lobbygrupp som totalt utgör 0,2 procent av landets befolkning måste anses som ett betydligt mörkare hot mot det svenska samhället än lagliga partiers rätt att demonstrera och delta i val.

Källa:
Ett val olikt andra

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
11 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
1 år sedan

Min första tanke var att uppmana denna jude att åka ”hem”, men det som betecknas som deras hemland är ju territorium de ockuperat av palestinierna, landets rättmätiga ägare, varför jag avstår. Istället säger jag detta:

Snälla, judiska folk – begå kollektivt självmord så att Sverige och hela världen slipper er! Ni har endast varit en farsot ända sedan ert folk såg dagens ljus! Ett bestående mörker!

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  _DH_

Ockuperat? Stulit heter det när man lägger beslag på någon annans egendom.

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
1 år sedan

det är i första hand svenska arbetare med ryggar och muskler av stål som har byggt upp sverige, i andra hand är det uppfinningsrika svenska företagare med hjärnor som man inte hittar någon annanstans, hur skulle judarna ha byggt Sverige? när de lånade ut pengar till oss som redan vad våra eller vad?

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan
Reply to  Grottbjörnen

Det är så sant. Parasiter har aldrig byggt upp något.

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

” … och judar bjuds in att delta i debatter precis som vilket folk som helst.”

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

Huggsexa om vilka som byggt Sverige.

Sionisten Erik Ullenhag påstod att romerna byggde Sverige. Kanske förväxlade han romer med judar, lätt gjort, jag ser då ingen skillnad, förutom på pappersmuggen från donken, men ingen av de utpekade grupperna har byggt Sverige – bortsett från dagens bruna skithålsland till Sverige, så lite rätt har hon judinnan Schulman.

Judarna har byggt dagens Sverige, enig med dig – punkt slut!

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Judar och marxister förstörar Sverige (och Europa). Det är något annat än att bygga upp.

Per
Nybörjare
Per
1 år sedan

Verkar som han har missförstått skillnaden mellan att bygga upp och parasitera. Att t.ex. ett rådjur får i sig mat och därmed näring är inte binnikemaskens förtjänst.

Allan
Nybörjare
Allan
1 år sedan

Fräcka gapjudar.

Judeaset Hjalmar Mehr rev Stockholm.
comment image

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  Allan

Mycket vill ha mer….. eh, Mehr ville ha mycket mer – it´s shoah business like no business.

En batikhäxa som jag haft en del nätdueller med försvarade rivningen av Klarakvarteren med att hon förfrös två tår efter att ha blivit våldtagen av en svensk raggare i Gottsunda mitt i vintern och att hennes pappa gick till horor i grannlägenheten på Hamngatan medan hennes mamma fick jobba ihjäl sig för att betala hyran.

Låter helt logiskt eller hur – hon skulle kunna gå hur långt som helst i politiken.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan
Reply to  Allan

Stockholm skulle bli det nya Dresden light enligt kroknäsan.