Judisk Krönika attackerar alternativhögern

JUDISK MAKT. Judisk Krönika har publicerat en artikel som attackerar Nordisk alternativhöger och hoppas på konflikter inom den nationella rörelsen.

Expo-medarbetaren John Frölander har i Judisk Krönika skrivit en artikel som attackerar den svenska alternativhögern.

Artikeln inleds med en beskrivning av den amerikanska förlagans framväxt i USA. När Frölander går in på alternativhögern i Sverige menar han att den svenska rörelsen inte växt fram lika organiskt som den amerikanska:

Snarare än en decentraliserad och organiskt framväxt rörelse är dock Nordisk Alternativhöger ett exempel på hur en klick politiska entreprenörer försöker snålåka på den amerikanska förlagans framgångar.

Å ena sidan kritiserar Frölander alternativhögern i Sverige för att vara ”fattigare kulturellt och ideologiskt” än rörelsen i USA, å andra sidan anklagar han rörelsen för att vara elitistisk samt ”pretentiös och snobbig”.

Frölander förutspår vidare att alternativhögern inte kommer nå några nya målgrupper i Sverige annat än mindre klickar av studenter.

Avslutningsvis tror Frölander att alternativhögern kommer ha en ”söndrande effekt” på den ”rasideologiska miljön” i Sverige:

Alt-Rights syn på klassisk nynazism är mestadels föraktfull: i deras eget språk är de ”lajvare”. Alt-Rights okonventionella metoder, ideologiska spretighet och decentraliserade Do-it-yourself-stil skär sig också markant med de paramilitära ideal som härskar i NMR. Att de två rörelserna kortsiktigt skulle kunna samarbeta med på vissa frågor är inte omöjligt, men en varaktig och stabil allians är högst osannolik, om inte annat för ledarnas egon på respektive sida nästan garanterat kommer att lägga krokben för ett sådant. Med lite tur har Nordisk Alternativhögers uppkomst en söndrande effekt på den rasideologiska miljön i landet.

Twitter har Christoffer Dulny, ordförande för Nordisk alternativhöger, besvarat attacken från Judisk Krönika med frågan: ”Vad är det med judar som får något ont i blicken så fort svenskar organiserar sig och/eller lägger fram idéer som ligger i vårt intresse?”

Källa:
En svensk Alt-Right? Om Amerikas nya högerextremism och om dem som vill importera den

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SenasteKlausSverkerFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Sozisterna och judarna kan lika gärna redan nu låta hoppet fara beträffande ”splittringar”. Bara det att de tror sig ha på fötterna att kritisera Nordisk Alternativhöger andas desperation. Och varken Expo eller Judisk krönika har någonting som kommer i närheten av den intellektuella konsistens och skärpa som NA uppvisar. Tvärt om befruktar NA både den nationella och den nationalsocialistiska rörelsen. När NA skojar om vårt ”lajvande” och vi om deras akademiska tankesmedjelobbande är det något vi alla kan bjuda på. De enda splittringar judarna kommer att få se, är enstaka konflikter mellan några enstaka personer, då och då. Helt naturliga… Läs mer »

Sverker
Medlem

Det är ett desperat trick att påstå splittring. Ungefär som att SA & SS hade olika inriktning. Spelar roll?! Det viktiga var och är att alla nationella varianter är emot den evige juden!
Dags att damma av Madagaskar-planen :-)

Klaus
Medlem

Skriv Mada-Gaskarplanen.

Senaste
Medlem

Judisk Krönika hade inga problem med att intervjua den judiske sverigedemokraten Kent Ekeroth. I ett nummer från 2010 blir Kent intervjuad av muslimen Mustafa Can. Kent förklarar att det ligger i judars intresse att blanda upp de samhällen de lever i, en koppling han i riksdagen låter bli att nämna när han ska fördöma mångkulturen. Judar borde också ansluta sig till det han kallar den ”nationella” rörelsen (läs: populistpartierna), vilket de, enligt Ekeroth, nere på kontinenten redan har gjort. ”Judar ute i Europa inser att de inte borde attackera den nationella rörelsen, de ansluter sig till den… Får ni mycket… Läs mer »