Judisk grupp finansierar fortsatt migration till Europa

MASSINVASIONEN. Times of Israel berättar nu att en judisk hjälporganisation hjälper till att hålla ”räddningsverksamheten” i Medelhavet igång, så att migrationen av ”nödställda flyktingar” till Europa kan fortsätta.

Judiska pengar håller ”räddningsverksamheten” från Afrika till Europa igång. Skärmbild: Youtube.

Times of Israel berättar nu om hur den judiska ”hjälpgruppen” Central Welfare Board of Jews, samlar finansiärer för att stödja den så kallade räddningsverksamheten av ”nödställda flyktingar” i Medelhavet.

För närvarande finns det bara ett så kallat ”räddningsfartyg” som opererar i farvattnen mellan Libyen och Italien i centrala Medelhavet som ägnar sig åt att plocka upp ”flyktingar” och migranter som gett sig ut på havet i bräckliga farkoster.

Räddningsskeppet, som heter Ocean Viking, seglade förra månaden från Marseilles och drivs av den ”ideella humanitära” organisationen SOS Mediterranee. Fartyget har redan samlat upp hundratals migranter som skeppats till Europa, och nu får man alltså hjälp från judiska aktörer för att fortsätta.

— Vi som judisk organisation känner oss förpliktigade att inte vara åskådare när en humanitär kris äger rum framför våra ögon, särskilt när det sker så nära Europa, berättar Central Welfare Boards verkställande direktör Aron Schuster.

— Allt som vi gör som en social- och välfärdsorganisation är å ena sidan självklart baserat på mänskliga rättigheter, men också på judiska värderingar, säger han. Och som Talmud säger – när man räddar bara ett enda liv, är det som att rädda hela mänskligheten.

Laura Cazes, projektledare för Central Welfare Board of Jewish, uppger att organisationen kanske inte kan ge så mycket ekonomiskt bistånd till Ocean Viking som de skulle vilja, men att det finns andra sätt som de kan hjälpa ”flyktingar” och migranter.

Hon berättar att migrationsfrågan alltid varit en av organisationens huvuduppgifter, även före ”Förintelsen”, då man hjälpt judar att ta sig västerut och bosätta sig i Tyskland.

Under senare år har man hjälpt judar från forna Sovjetunionen att etablera sig i det tyska samhället. Nu vill man med sin expertis bistå de många migranter som söker asyl i Tyskland.

Central Welfare Board of Jewish har därför inlett ett samarbete med den israeliska hjälporganisationen IsraAID som bildat en filial i Tyskland och som hämtat socialarbetare, psykologer och traumaexperter – många av dem arabisktalande – från Israel för att erbjuda sitt kunnande till övriga hjälporganisationer i landet.

För initiativet belönades man år 2018 med det prestigefulla Nationella Integrationspriset av Angela Merkel.

Källa:
In Germany, Jewish funds help keep Mediterranean migrant rescue missions afloat

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Jan HjelmKlausAndersEthny Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ethny
Medlem

Judarnas folkmord mot vita europeiska länder skall fortsätta genom samma vanliga folkutbyte.

Även om de som ”flyr” inte kommer från krigsdrabbande områden utan istället, som sig bör – klassas för vad de egentligen är: ekonomiska flyktingar.

Klaus
Medlem

Judar är anti-germanska rasister och ”flyktingar” är parasiter.

Swedes Are White
Medlem
Swedes Are White

Sionismen måste utrotas. Det är den enda lösningen om VI ska överleva.

Jan Hjelm
Medlem

Precis som all judisk välgörenhet börjar den med att man skaffar kapital. Det görs genom att oblygt göra ännu en runda hos Europas regeringar och hävda att de fortfarande, 75 år efter krigets slut, inte betalat klart för allt lidande som drabbat det judiska folket. Ingen regering vill riskera att uppfattas som antisemitisk. Så de betalar några miljoner ytterligare i ”skadestånd” till utpressarna. Ni inser väl ironin i att de låter oss betala för det långsamma mordet av vår ras och vårt folk?