Judisk gangstermiljardär vann Ukrainas presidentval

UKRAINA. Judiske oligarken Petro Porosjenko har blivit vald till ny president i Ukraina efter den störtade ukrainsk-ryske presidenten Viktor Janukovitj. I och med att Ukraina nu kan sägas ha fått en laglig regering väntas striderna mot ryska separatister trappas upp.

Petro Porosjenkos riktiga namn uppges i rysk media vara Peter Waltzman.

Petro Porosjenkos riktiga namn uppges i rysk media vara Peter Waltzman.

Revolutionen i vintras mot Ukrainas folkvalde president Viktor Janukovitj, där ukrainska nationalister spelade en avgörande roll för att med våld avsätta presidenten, har nu resulterat i att den stormrike judiske oligarken Petro Porosjenko, som egentligen heter Peter Waltzman, blivit vald till ny president i ett demokratiskt tvivelaktigt val anordnat av den USA-stödda kuppregeringen.

Den etniskt ryske Janukovitj, som två gånger valts till ledare för Ukraina och båda gångerna störtats i USA-sponsrade kupper, tilläts denna gång inte ställa upp i valet och hans politiska parti Regionernas Parti krossades tiden efter revolutionen.

Den nya presidenten Porosjenko, kallad ”Chokladkungen”, uppges vara en god vän till Sveriges utrikesminister Carl Bildt. Enligt tidningen Forbes är Porosjenko världens 130:e rikaste jude och har en förmögenhet på över 10 miljarder kronor, en förmögenhet han och hans far byggt upp med hjälp av omfattande grov kriminalitet, något som fadern suttit i fängelse för under Sovjettiden. Bland annat anklagas Ukrainas president Porosjenko ha tjänat pengar på tvångsprostitution av vita kvinnor i Transnistrien. Nu uppger han sig vara kristen och har bett Forbes Israel att ta bort honom ifrån deras lista över världens rikaste judar.

–Det var fruktansvärt under 1990-talet: Illegala vapen, prostituerade, knark – allt för att ge rikedomar till far och son, säger den ukrainska advokaten Tatyana Mikoyan.

Porosjenko ansågs av många utomstående bedömare vara den mest korrumperade oligarken i Ukraina och en symbol för allt som varit fel med landet. Han kontrollerade redan innan valet länen Vinnytsia, Volyn, Tjernivtsi och Zaporizjzja. Porosjenkos främsta mål med sitt presidentskap uppges vara att återerövra utbrytarrepublikerna Krim, Donetsk och Luhansk.

Källor:
Weapons, Prostitutes and Drugs –These are Things Petro Poroshenko is Associated With
Moscow Astounded As Top Mob Boss Becomes Ukraine Leader

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments