Judisk författare: ”Vi är på väg mot Judenrein Europe”

JUDEFRÅGAN. I en uppmärksammad artikel i den judiska tidningen Tablet Magazine hävdas att Adolf Hitlers vision om ett ”Judenrein Europa” är på väg att uppfyllas. 

En artikel i den judiska tidningen Tablet Magazine av författaren och forskaren Joel Kotlin har väckt stor uppmärksamhet, inte minst i det judiska världssamfundet.

Kotkin menar att Adolf Hitlers vision om ett ”Judenrein Europa”, ett judefritt Europa, idag sakta är på väg att uppfyllas. År 1920 var kontinenten hem åt mer än hälften av världens alla judar. Idag bor här knappt tio procent.

Till skillnad från många andra debattörer pekar inte Kotkin ut ”Förintelsen” som huvudorsaken. Han pekar på att det 1945 fanns 3,8 miljoner europeiska judar, men att den siffran 2019 är nere på  1,5 miljoner.

Istället framhåller han den ökande antisemitismen i Europa som den främsta anledningen. Men däremot anger han, till skillnad från många europeiska politiker, inte ut ”högerextremismen” som den främsta syndabocken. Han skriver istället:

Huvuddelen av det antisemitiska våldet kommer från muslimer, däribland nyanlända migranter, och från vänstern. Knappt 13 procent kan spåras till högerextremister.

Som exempel citerar Kotkin ”kommissionären för judiskt liv i Tyskland”, som i våras rådde landets judar att inte bära kippa på offentliga platser på grund av risken att utsättas för våld.

Vidare citerar Kotkin en undersökning där 90 procent av de europeiska judarna anser att de utsatts för antisemitism. Han nämner också Frankrike, som har den största judiska befolkningen i Europa, där 74 procent fler antijudiska incidenter anmäldes år 2018, jämfört med året innan.

Vid sidan av våld och hot från radikala muslimer och vänstergrupper anger Kotkin en ökande assimilation, där judar överger sin etniska identitet och börjar rasblanda, som en orsak till att antalet registrerade judar minskar i Europa.

I artikeln beskriver Kotkin hur den judiska befolkningen minskar i land efter land, och han konstaterar att ”vid slutet av det här århundradet kommer allt som är kvar vara en judisk kyrkogård.

Ledarskribenten Ricky Neuman på Judisk Krönika kommenterar Kotkins artikel med orden:

En gång utgjorde Europa ett levande och expansivt judiskt centrum, med städer som frustade av judiskt liv. Den tiden är förbi, ”den speciella europeiska judiska känsligheten” har spelat ut sin roll.

Källa:
Judenrein Europe

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Jan HjelmRokvikenGrottbjörnenKlausMotståndsman i Borås Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lotta
Medlem

Mycket positiv läsning!

J.N.
Medlem

Det stämmer säkert att många judar lämnar Europa, rent numerärt åtminstone, men frågan är om inte de som väljer att stanna kvar är mäktigare än någonsin? Både vad det gäller politiskt och ekonomiskt inflytande över våra liv.

Motståndsman i Borås
Medlem

Och den kyrkogården jämnar vi med marken!

Klaus
Medlem

Judar överdriver och vill kanske få mer stöd (= pengar). De ville ju ha ett eget land och emigrerade till Palestina där idag (i Israel) ca. 6,7 miljoner judar bor. Men det var världsherraväldejudar (Illuminati) som ”producerade” muslimska och afrikanska flyktingar och som (Reuters, Bonnier,..) uppmanade européerna att välkomna dem och inte vara rasistiska. Det första mostståndet i Tyskland (Rostock, Hoyerswerda) följdes av hetspropaganda mot Tyskland. Jag rekommendera: stick! Vi behöver er inte. Jag avskyr den lögnaktiga kosher Talmud-perversa folkmord-judendomen. Stick!
Tyvärr finns det dumma politiker ochså i Portugal som vill underlätta bosättning av judar där. Nordfront rapporterade.

Grottbjörnen
Medlem

ja just det, spanien och Portugal ska betala för att de utvisade judar och muslimer på 1500-talet…när ska ökenfolken betala för alla europeer de har kidnappat?

Rokviken
Medlem

”En gång utgjorde Europa ett levande och expansivt judiskt centrum, med städer som frustade av judiskt liv. Den tiden är förbi, ”den speciella europeiska judiska känsligheten” har spelat ut sin roll.”

Europa har aldrig och behöver inget sådant. Kan det vara så att ledarskribenten planerar att lämna Sverige?

Tack och lov, då får vi hoppas att vi slipper denna extrema känslighet.

Jan Hjelm
Medlem

”..antalet registrerade judar minskar i Europa” Registrerade? Får de fortfarande nummer tatuerade på armen?