Judisk finansbank slutar göra affärer med homogena företag styrda av vita heterosexuella män

JUDISK MAKT. Investmentbanken Goldman Sachs slutar finansiera företag som inte har kvinnor eller mångfaldspersoner i ledningen.

Den judiskt skapade och styrda storbanken Goldman Sachs har proklamerat att de i fortsättningen enbart kommer att göra affärer med företag som antingen drivs av enbart kvinnor eller som har raslig och sexuell ”mångfald” i styrelserna, rapporterar Bloomberg.

Företag bestående av ”vita heterosexuella män” i styrelserna göre sig icke längre besvär hos dem, säger den judiske före detta discjockeyn och skivproducenten David Solomon, numera chef och styrelsemedlem för storfinansbanken Goldman Sachs.

Från och med nu kommer Goldman Sachs att vägra börsnotera företag om hela styrelsen består av vita, heterosexuella män. Detta innebär teoretiskt att vita män kommer att avkrävas deklarera sin sexuella läggning till banken för att kunna få ett samarbetsavtal med Goldman Sachs. Eftersom bestämmelsen endast gäller vita heterosexuella män, finns det inget som hindrar att en styrelse kan bestå av enbart kvinnor, eller enbart judar.

David Solomon sade inom ramen för World Economic Forums möte i Davos att ”Den vita, exklusivt manliga styrelsens era är snart förbi”.

Goldman Sachs är Wall Streets största förmedlare av börsnoteringar i USA. Därför väntas investeringsbankens nya ultimatum få reella konsekvenser på den ekonomiska marknaden.

”En jordskredsförändring”
Detta är den senaste bestämmelsen i en lång rad beslut från investeringsbanker som anger att styrelser som inte har ”mångfald” är oacceptabla – men i praktiken innebär det alltså att en styrelse kan vara fullkomligt rasligt och sexuellt homogen, så länge inga vita heterosexuella män ingår i den.

BlackRock Inc. och State Street Global Advisors stödjer inte företag som inte har kvinnliga styrelsemedlemmar. Enligt en ny lag i Kalifornien måste redan nu minst en person i en företagsstyrelse vara icke-vit, kvinna eller icke-heterosexuell. Offentliga bolag som endast har helt vita styrelser kan få 100 000 dollar i böter om de bryter mot lagen.

Andra investeringsbanker har efter förfrågningar varit något försiktiga med att göra lika tydliga uttalanden. JPMorgan Chase & Co. har dock sedan 2016 en ”tjänst” som ska ”hjälpa” företag att hitta mångfaldskandidater till sina styrelser. Morgan Stanley har ännu inte svarat Bloomberg på frågan om de kommer att göra likadant.

Goldman Sachs antivita regel sätts i bruk i juli månad, och den gäller både i USA och Europa. Nästa år kommer man att öka kravet på än mer diversifiering i styrelserna. Med uttalandet att de vita, manliga och heterosexuellas era som styrelsesammansättning nu ska vara över, ser flera kritiker detta som en långsiktig plan att fasa ut vita från företagsinflytande.

Fred Foulkes som är professor i företagsledning vid Questroms handelshögskola vid Bostons universitet, säger att Goldman Sachs nya policy är ”fantastisk”.

— Det innebär en jordskredsförändring, utropar Foulkes.

Källa:
Goldman to Refuse IPOs If All Directors Are White, Straight Men

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
BoKlausRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

”Den judiska, exklusivt manliga styrelsens era är snart förbi”.
Tack Solomon.

Klaus
Medlem

Det är totalitär marxistisk Talmud-politik.

Bo
Medlem

I bolagsstyrelser ska de personer sitta som är bäst kvalificerade för att utföra uppgiften! All form av kvotering, som inte grundar sig på faktisk talang, är enbart negativt för både företagen och samhället. Hoppas på en tydligt nedåtgående kurva för Goldman Sachs som resultat av deras diktatoriska vithatande utspel.