Judisk filosof konfronterad av Gula västarna: ”Åk hem till Tel Aviv smutsiga sionistjävel!”

FRANKRIKE. Den växande antisemitismen i proteströrelsen Gula västarna oroar den starka judisk makt-rörelsen i Frankrike. Att den judiske filosofen Alain Finkielkraut under lördagen utsattes för glåpord av demonstranter fick även president Emmanuel Macron att ryta till.


Juden och sionisten Alain Finkielkraut är inte populär bland Gula västar-demonstranter. Under lördagen kallade de honom för ”jude!” och ”smutsiga sionistjävel!” inför kamera.

Det har tidigare rapporterats om att uppemot 44 procent av de som sympatiserar med proteströrelsen Gula västarna i Frankrike anser att det finns en internationell sionistisk komplott mot Europa. Den bankir- och globalistkritiska rörelsens tydliga motstånd mot judiska intressen har också lett till att den av framträdande judar i Frankrike beskrivs som ”den gula pesten”.

Samtidigt ses antisemitiskt och antisionistiskt klotter över hela Paris. Enligt det franska inrikesdepartementet ökade antalet ”fall av antisemitism” med 74 procent under förra året.

”Åk hem din smutsiga jude!”
Under lördagens protester mötte den judiske filosofen Alain Finkielkraut en grupp från Gula västarna, som direkt började förolämpa honom.

— Smutsiga sionistjävel! Åk hem till Tel Aviv, säger en demonstrant.

— Du är en sån där hatare, du ska dö, du ska brinna i helvetet! säger en annan.

Bland glåporden hörs även hur Finkielkraut kallas för ”smutsig jude” och ”sionistiska skitstövel” och man ser hur polisen måste beskydda honom från den uppretade pöbeln.

Tilltaget har fått landets impopuläre president, den tidigare Rothschildbankiren Emmanuel Macron, att reagerar starkt. På Twitter skriver han:

De antisemitiska förolämpningarna han utsattes för är den absoluta motsatsen till vad vi är och vad som gör oss till en stor nation. Vi tolererar det inte

Alain Finkielkraut ska tidigare ha uttryckt mild sympati för Gula västarna, men kritiserar nu dess ledarskap genom ”fransk” media, som konsekvent har ställt sig på maktens sida sedan de folkliga protesterna inleddes.

Källa:
Macron fördömer antisemitism vid protester

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
FredrikaGrottbjörnenCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

”den judiske filosofen Alain Finkielkraut”

”Finkelkraut” = vitkål som syrats på fel sätt till dålig finkelkål och inte äkta vara.

Finkel= illasmakande kemiska ämnen som uppkommer i små mängder vid jäsning.

Grottbjörnen
Medlem

ja jag fattar inte varför endel av dom heter ”finkel”? Tog de sig fram som bryggare vid sidan om pengautlånandet eller vad beror det på?

Fredrika
Medlem

Finkel har inget med sprit att göra. Det är jiddisch och är ett obildat ord för smed som betyder ”att göra gnistor”. Schmidt/Smith alltså. Men finkeltolkningen är förstås roligare.

Grottbjörnen
Medlem

Finkelkraut, det är det ordet Per använder när syrningen har misslyckats då alltså

Fredrika
Medlem

Otroligt intressant att Johan Persson var med och berättade om detta i kvällens radioprogram. Det där med att man inte får säga ”judesvin” och ”judejävel” i Frankrike precis som i Sverige förvånar mig inte. Men gör de verkligen inte det? Det här är RTs video. https://youtu.be/GscQZz6hM00 Men jag hör väl vad jag inte vill höra. Svårt att höra i oväsendet. GVarna tar nog stora personliga risker om de säger det rakt ut då…