Judisk CNN-medarbetare kritiserad – pekade felaktigt ut basketåskådare som ”antisemit”

UTRIKES. CNN:s politiska kommentator Hilary Rosen har fått stark kritik efter att felaktigt ha anklagat en basketåskådare för antisemitism på grund av dennes utstyrsel.

Under en basketmatch mellan de amerikanska universitetslagen Georgetown Hoyas och Syracuse Orange dök Georgetown-studenten Michael Bakan upp för att stötta sitt lag iklädd en ”bacon-kostym”. Valet av utstyrsel var ett sätt för Bakan att anspela på sitt efternamn, som uttalas likadant som bacon.

En av nyhetskanalen CNN:s politiska kommentatorer, judinnan Hilary Rosen, var dock måttligt road. Efter att ha följt matchen och fått syn på Bakan tolkade Rosen hans klädval som en yttring av ”antisemitism”. Till saken hör att Syracuse University är ett av de lärosäten i USA med högst andel judiska studenter, samt att praktiserande judar inte äter fläskkött.

Rosen lade upp en bild av åskådaren på Twitter och skrev:

Titta på killen i ”bacon-kostymen”. Det här är en Georgetown #Hoyas-supporters antisemitiska förolämpning mot Syracuse.

Motreaktionen lät dock inte vänta på sig. Ett stort antal användare kritiserade Rosen för hennes grundlösa anklagelser, däribland vänner till Bakan som förklarade anledningen bakom klädvalet. Till sist valde Rosen att radera Twitter-inläggen med anklagelserna.

I samband med att Donald Trump valdes till USA:s president skrev Rosen att hon ”avskydde” det som just hade hänt, detta eftersom hon är en ”stolt judisk och lesbisk kvinna med icke-vita barn”.

Källa:
CNN political commentator comes under fire for calling a Georgetown student an ’anti-Semitic bigot’ because he was wearing a ’bacon suit’

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

Alltid trevligt att se dessa äckliga judar göra självmål, och fler inser hur vidrig människosyn det folket har.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan

Stämmer inte. En jude som kallar någon för antisemit har alltid rätt eftersom antisemitism definieras som en person en jude inte tycker om, som när Gene Simmons i rockbandet Kiss förklarade uteslutningen av en bandmedlem med antisemitism. Om Hilary Rosen säger att åskådaren i baconkostym är antisemit ska ni inte kränka judinnans rätt till sina känslor och politiska behov. Så håll k*ften, gojer!

Senaste
Nybörjare
Senaste
2 år sedan
Reply to  Fredrika

”That’s what gentiles are for. You hire them to work on your car” – Gene Simmons

Anders
Nybörjare
Anders
2 år sedan

Hon är en äcklig judisk kvinna. Inget annat.

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

När Lady Gaga uppträdde i en köttklänning blev det inga reaktioner från (((det hållet))) – men det kanske berodde på att köttet var kosherslaktat?

comment image

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan
Reply to  Karl

Sen är hon dessutom en person som tar både bussen och tåget (om ni förstår vad jag menar) så hon är naturligtvis en ikon i (((de rätta kretsarna))). Jag kommer ihåg för en massa år sen när hon hade en konsert på Globen så basunerade (((svensk media))) ut att hennes groupie efter konserten var en kvinna i hennes egen ålder.

Klaus
Nybörjare
Klaus
2 år sedan

Judar verkar vara nervösa, har problem sedan den historiska sanningen om förintelsen spred sig genom internet runt världen. De ser antisemitism redan i många hörn som uppstår med rätta, men de reagerar absurt.