Judinna önskar att Israel var som Skandinavien – ”där det inte finns några problem”

UTRIKES. I en intervju säger Efrat Hochstetler, Israels viceambassadör i Sverige, att israeler ser upp till Skandinavien, ”där det inte finns några problem” och där ”den största striden handlar om vem som ska vinna Eurovision Song Contest”.

Israels viceambassadör i Sverige Efrat Hochstetler (skärmdump).

I en TV-intervju för tidningen Dagen säger Israels viceambassadör i Sverige, 32-åriga Efrat Hochstetler, bland annat att Israel har ”stora problem med det svenska utrikesdepartementet”.

— Allt började med Palestinaerkännandet, säger Hochstetler och menar att den svenska regeringen måste göra något för att förbättra relationerna, men också Sveriges inställning till Israel.

— Vi israeler är alltid optimistiska som folk, men vi har tyvärr inte sett några steg i rätt riktning än, tillägger hon.

Hon kommenterar också det kommande valet i Israel, där hon tror att Benjamin Netanyahu kommer att segra igen.

— I Israel har alla en rättvis möjlighet att rösta. Valdeltagandet är högt, 70 procent. Om han [Netanyahu] väljs igen är det ett uttryck för folkviljan. Jag litar på vår demokrati, säger hon.

Hochstetler anser att säkerhetsfrågan måste komma först i Israel och att Netanyahu driver den bra.

— Utan erkännande av Israel som den judiska staten så kan vi inte komma vidare. Utan totalt stopp på våld och hot från palestinska sidan finns ingen väg framåt.

I slutet på intervjun säger viceambassadören att israeler ser upp till Skandinavien, där tidningarna bara rapporterar om oskyldiga vardagshändelser, och där ”den största striden handlar om vem som ska vinna Eurovision Song Contest”. En bild som kanske inte alla svenskar känner igen sig i.

Källa:
”I Israel ser vi upp till er i Skandinavien”

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
GrottbjörnenPer Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Per
Medlem

Prio ett måste ju då bli att Israel gör en 180 graders vändning, och börjar släppa in enorma horder av analfabeter från tredje världen; i förhållande till etniska judar i.a.f. runt en miljon.

Grottbjörnen
Medlem

de var ju illa tvungna att släppa in afrikanska judar som de dock steriliserade i hemlighet, och de sefardiska och arabiska judarna som kom experimenterade man på med olika vaccin istället.
Egentligen borde man kanske säga ”ashkenazifrågan” (khazarfrågan?) istället eftersom det verkar vara just den gruppen som ställer till problem.