Judinna blir ny chef för Historiska museet

SUBVERSION. En kulturmarxistisk judinna som vill bekämpa homogenitet har av staten utsetts till chef för Historiska museet.

Citat från ”Att störa homogenitet”.

Judinnan Katherine Hauptman blir ny chef för Historiska museet i Stockholm. ”I uppdraget ingår att främja kunskapen om och intresset för Sveriges historia och att utveckla museet till ett ännu mer populärt besöksmål”, står det att läsa i pressmeddelandet om utnämningen.

Hauptman har tidigare varit engagerad i så kallade genusfrågor och var medförfattare till boken ”Att störa homogenitet” som just syftade till att störa ”idéer om kulturell homogenitet”. Förlaget bakom ”Att störa homogenitet” skrev i beskrivningen av boken att ”kulturarv och historia är bland de starkaste politiska verktygen som finns”. Själv har Hauptman i en intervju uppgett att museer har i uppgift att legitimera samhällets värderingar:

Väldigt enkelt uttryckt är museer en del av ett samhälles kollektiva minne. Då har det en väldigt stor betydelse vad man inkluderar i det här kollektiva minnet. Museer har i uppgift att synliggöra och legitimera samhällets värderingar, olika grupper av människor och deras del i historien.

Denna inställning till kulturarv uttrycker Hauptman också i ”Att störa homogenitet”:

Poängen är att svenskheten inte är given utan kan laddas på olika sätt. Urval och iscensättningar av kulturarv formar gemenskap och identitet. I kulturarvet skapas normer för kulturellt innanförskap. Detta är vårt kulturarv och vår historia, har man sagt, och de gränser man dragit för samlingarna och vad som berättas om dem har då också blivit gränserna för vilka vi skulle vara.

Genom att ändra hur det svenska kulturarvet presenteras kan alltså judinnan Hauptman, enligt sitt synsätt, öka inkluderingen av främlingar som inte ses som en del av svenskheten idag.

Kritiserad utnämning
Utnämningen av Hauptman till ny chef över Historiska museet har kritiserats av Daniel Sjöberg på folkbildningsprojektet ”Projekt Allmogen”  där han kallar det hela för en ”drömrekrytering för identitetsvänstern”. Sjöberg skriver också följande om själva processen:

Historiska museet ingår i Statens historiska museer, den myndighet som tillsatt Katherine Hauptman som chef. Myndigheten bildades 1 januari 2018 och leds av myndighetschef Maria Jansén tillsammans med ett insynsråd bestående av fyra personer, bland andra den tidigare miljöpartisten och numera socialdemokraten Seher Yilmaz, kommunikationskonsult och ordförande i identitetspolitiska Rättviseförmedlingen.

En annan person som sitter i insynsrådet är Eskil Franck som tidigare varit överintendent på propagandainstitutionen ”Forum för levande historia” samt arbetat som regeringens särskilde utredare för att förebygga våldsbejakande extremism. Frank har också talat på ”Förintelsens” minnesdag minst en gång.

Om Historiska museets och dess politisering
Historiska museet sitter på en samling som består av över 10 miljoner historiska föremål. Museets utställningar skildrar en historia som spänner över tusentals år av nordisk historia.

Nordfront har tidigare skrivit om hur museet alltmer politiserats de senaste åren. Historiska museet tillsammans med andra museer ingick i ett HBTQ-projekt 2015 och 2016 ingick Historiska museet i Stockholm Pride.

Mellan februari och december i år pågår på Historiska museet en utställning som heter ”100% kamp – Sveriges historia”. Utställningen beskriver Sveriges historia som en lång kamp för olika rättigheter:

Utställningen berättar om människor som har tagit strid för sina och andras villkor. Människor som kämpat för rätten att leva, bo och älska på lika villkor oavsett funktionsförmågor, sexuell läggning, tro, kön, klass eller ursprung.

Källa:
Katherine Hauptman ny chef för Historiska museet

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Christian Hamilton Christian Hamilton says:

  Tala om att sätta bocken som trädgårdsmästare!

 • Anders Jonsson says:

  Skandal..!

  JUDINNAN har inget i vårt land att göra. Hon är tillsatt av (((systemet))) med syfte att förstöra hur det svenska folket och andra folk ska se och uppleva svenskarnas historia.

  Folkförrädarna och rasfrämlingarna som utsett en JUDINNA på en sådan viktig post måste straffas.

 • Fredrika says:

  Dagens Nyheter och bonniers övriga publikationer i spetsen har sett till att radera folkets intresse för det förflutna och sin egen historia. Sådana frågor tas därför inte längre på allvar av de ”svenska” regeringarna, som bara ser sådan här museiverksamhet som en belastande kostnadspost. De enda med inflytande som tar svenskarnas historia på allvar är judarna, för att kunna förse dess ”plasticitet” med vilket innehåll som helst. Som med Noel Ignatievs folkmordskampanj mot den vita rasen.

 • Historiska Museet har varit renodlat kulturmarxistiskt i över tio år.

 • Senaste says:

  De anser uppenbarligen att de kan göra vad som helst med oss. Om de känner någon som helst oro eller tvekan vet jag inte, vad det verkar känner de sig helt säkra i sadeln. De förstår inte att allt det här kommer att slå tillbaka mot dem, hårt så in i Norden.

 • Sigfrid says:

  När man ser vilka som utsett judinnan så blir man inte förvånad över valet något annat var inte att vänta.

 • Giftspindeln lägger ut sina nät – och kulturen har fastnat i den för länge sedan och offren , etiken, skönheten, rasmedvetenhet, historiska hjältar i målningar och statyer som lyfter själen har rovspindeln med sin sexuddiga stjärna på ryggen tuggat i sig och matandet från PK myndigheten fortsätter. Hoppet finns att NMR river sönder nätet . . . . .

 • Sverker says:

  Av asen som skall åtgärdas i Finspång, så har den den [CENSUR] en särställning.

 • Karl A says:

  Ett namnbyte till Hysteriska muséet kanske också vore på sin plats, för nu ska väl gamla bronsdolkar och flintyxor rensas ut till förmån för fittkonst och menstruella installationer.

  Joss skriver att museet varit renodlat kulturmarxistiskt i över tio år, men det är betydligt längre än så. Det var här som den falskspelande juden Dror Feiler ställde ut sin installation ”Snövit och sanningens vansinne” 2004, vilket fick en annan jude att förstöra ”konstverket” eftersom han upplevde det som en hyllning till palestinska frihetskämpar.

  Men långt innan denna händelse hade museet förvandlats till ett forum för kulturmarxistisk propaganda med vinklade historiska beskrivningar osv.

 • Måste helt enkelt berätta att när jag ser bilden kom jag osökt att tänka på det grävande försvarsarbetet där vi flickor i bruna NSV skolan i Thorn 1944 inte alltid sjöng seriöst. Refrängen på nidvisorna : Eine ganze dumme, dumme aber kreuz fidel sie war fidel, fidel auf einem Auge war sie scheel – sone ganze dumme dumme aber kreuz fidel. Översätta? Går inte men tysktalande förstår. Tänk trots allvaret i kampen hade vi roligt.


 • Lämna ett svar